Акумулатори за съхранение на слънчева енергия

Един от основните консумативи за слънчева батерия е батерията. Колкото повече качество и по-добри са батериите за слънчеви панели в системата за резервно или автономно електрозахранване, по-малко ще бъде консумацията на енергия, а оттук и общата цена на електроенергията, генерирана от слънчевата електроцентрала.

Предимства при използване на акумулаторни батерии

Предимствата на почти всички батерии са отличното им представяне и висока надеждност при работа. Независимо от това голямото тегло и ниската енергийна интензивност правят тези източници уязвими. Така че специфичното тегло на батерията е 450 кг / кВт. Това означава, че обичайният цинков баратеа с оптимален капацитет от 300 Ah може да тежи около 100 кг.

Въпреки това, без батерии нито една от слънчевите клетки не може да работи - всъщност, консумирана от слънчевата енергия се нуждае от някъде да се съхранява, а след това генерира напрежение и ток за стабилна работа на електрически уреди и оборудване.

Следователно, индустрията развива и въвежда в експлоатация слънчеви батерии с батерии от различни типове и видове, които могат да посрещнат почти всички нужди както в ежедневието, така и в националната икономика. Как да изберем външна универсална батерия за слънчеви клетки и да не грешим?

Основните критерии за избор на най-добрия вариант

За да изберете оптимален модел батерия за работа с батерия, трябва да се запознаете с някои компоненти, които ви позволяват да вземете единственото правилно решение:

  • Капацитетът на батерията е техният основен технически показател. Този параметър изцяло зависи от това, къде точно ще бъде инсталирана електроцентралата и от какво се нуждае домакинството. Ако батериите са необходими за поддръжката на системата за резервно електрозахранване, капацитетът трябва да се изчисли на базата на 100% цикъл на разреждане.

Схема на слънчеви клетки и батерии

И тъй като такава батерия за слънчеви клетки ще бъде приключен много бавно и рядко, тези нужди могат да се използват в най-често кола батерия, която може да издържи до 200 цикъла на разреждане. Въпреки това, ако поставите пред него определени задачи - например, работят денонощно, за да се осигури водна помпа и паралелно с оглед на цялата къща, а след това си струва да се има предвид колко много власт на помпата, както и някои енергоспестяващи лампи.

  • След като сте определили капацитета, трябва да изберете външен универсален тип или марка батерия. По правило производителят винаги посочва в инструкцията или описанието номиналния капацитет на акумулаторите за различни временни условия на употреба. При 10 или 20-часова работа с батерията, тя със сигурност е различна, но при условия със същата стойност батерията, в която е определена 10-часовата оценка, ще работи повече от 20 часа.
  • Със същия капацитет батериите могат да имат абсолютно различно тегло. По-голямата част от масата е активно олово, поради което батериите с голямо натоварване обикновено работят с по-висококачествени показатели и характеристики.

Сортове и определяне на показателите за работа

Друг важен показател при избора е течни киселинни (AGM) или хелий (GEL) батерии. Обичайно означава само автомобилни батерии за течни кисели батерии, но това не е напълно вярно. Конвенционалният източник на захранване на автомобила е предназначен за бързо подаване на голям ток към стартера, но не винаги е в състояние да осигури достатъчен брой цикли. OPzS е батерия, която има максимален брой зареждания и изисква контрол върху основните параметри на електролита.Този универсален източник на напрежение обаче е доста скъп и затова не е получил широка популярност. Гел батерии - имат по-достъпна цена и следователно в слънчеви електроцентрали се използват доста често. И най-евтините варианти за батерии сега са AGM - и това е нейната популярност.

Батерия за зареждане на батериятаКогато избирате тези устройства, трябва да имате предвид живота им. 10-годишният живот на киселинно-гел батерии без съмнение прави този избор за предпочитане.

Освен това за различните видове слънчеви клетки има модифицирани захранващи устройства. Това не е само външни батерии, но и вграден в един случай със самата батерия. Те осигуряват гарантирана доставка на различни домакински и специални съоръжения и оборудване.

Акумулаторни системи и вериги за подобряване на работните възможности

Слънчеви клетки с батерия, на пръв поглед на пръв поглед прости системи, всъщност - най-сложен механизъм за добре координирана работа на всички елементи. И ако поне една връзка от тази балансирана верига престане да функционира, системата напълно ще престане да функционира.Най-голяма популярност получиха 12-волтовите източници на енергия за слънчеви батерии. От тези събрани по-сложни структури, които са кратни на стойността на напрежението 12. фуражни блокове, по този начин може да бъде 24, 48, 96В, и т.н. За по-мощен слънчеви системи се използват в паралелни сглобени верига блокове, така че тяхната мощност се получава желания резултат. Такава сложна слънчева батерия с батерия може да спести всякаква слънчева енергия.

Производителите произвеждат няколко такива устройства за съхранение с различен капацитет и капацитет. Към днешна дата най-популярните и търсени устройства от този вид са геловите акумулатори.

Гел батерии

Принцип на действие на хелиевите батерииНай-функционалното решение за използване на батерии за стабилна работа на слънчевите клетки е батерията с гел. Източниците на захранване са много удобни - направени в запечатана кутия с използване на вътрешен хелий електролит. Това външно съхранение на енергия е много популярно днес.

Гелът е универсална батерия - работи практически във всяка позиция, не изисква замяна на електролита и зареждане с вода. Тези източници на напрежение се считат за единствената за околната среда, тъй като не позволяват отделянето на вредни вещества в атмосферата. В допълнение, тези гел батерии могат да работят с широк диапазон от температури. Тъй като устройството е външно - може да издържи дори 45 градуса студове, а експлоатационният му живот, в зависимост от избрания модел, достига 15-16 години.

Гел батерия се използва в случаите, когато мрежовото напрежение трябва да се доставя 24 часа в денонощието. Ето защо електроцентралите, които се захранват от слънчеви панели, най-често работят с тези източници на енергия.

Батерии с вградени батерии

Слънчевата батерия с вградена батерия е малко захранване, което позволява използването на слънчева енергия за зареждане на различни видове мобилни и мултимедийни системи. Външната батерия трябва да има свързваща верига за работа със слънчева батерия. В този случай това не е необходимо.

За да използвате такава соларна батерия, е необходимо да използвате специален адаптер. Най-често тези устройства се използват за зареждане на аудио плейъри, iPod, снимки и видеокамери.

В слънчевата батерия е вградена литиева батерия, която се захранва от слънчева светлина с помощта на специални панели. Цялото устройство се съдържа в малък пластмасов корпус, който го предпазва от повреда и замърсяване.

Акумулаторните слънчеви панели могат да заменят конвенционалните батерии, които са задължителни или пътуване, за да се вземат винаги много. Той е идеален за хора, които обичат дългите пътувания, походи и морски круизи. С всички необходими адаптери това устройство е в състояние да доставя различни устройства и видове оборудване, вариращи от бръснач до таблет или видеокамера.

Слънчевата батерия е в състояние да поддържа най-активното оборудване в работно състояние за 10-12 часа.

Като правило това е точно това, което е необходимо, за да се чувствате комфортно в екскурзия или на места, където няма централизирани източници на енергия, като използвате всички необходими инструменти и оборудване.

Придобиването на всяко оборудване, захранвано от слънчева енергия, изисква компетентен подход при избора на батерии, които могат да осигурят непрекъснато захранване за стабилна работа и висококачествена работа. От този избор, контрол и поддръжка на основните параметри и характеристики, надеждността и надеждността на всички жизненоважни енергийни източници зависят пряко.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Купете тайни слънчева батерия по изборКупете тайни слънчева батерия по избор
Има ли бъдеще за полимерни слънчеви батерии?Има ли бъдеще за полимерни слънчеви батерии?
Налице е нов запис на ефективността на соларните клеткиНалице е нов запис на ефективността на соларните клетки
Специфичност на схемата на слънчевата електроцентрала в мащаба на промишленосттаСпецифичност на схемата на слънчевата електроцентрала в мащаба на промишлеността
Гел батерии в автономни системиГел батерии в автономни системи
7 Митове за алтернативна енергия7 Митове за алтернативна енергия
Портативно зарядно за слънчева енергияПортативно зарядно за слънчева енергия
Слънцето е алтернативен източник на електроенергияСлънцето е алтернативен източник на електроенергия
Слънчева енергия в услуга на шофьоритеСлънчева енергия в услуга на шофьорите
Как да си купя слънчева батерия, която ще продължи дългоКак да си купя слънчева батерия, която ще продължи дълго
» » Акумулатори за съхранение на слънчева енергия