Портативно зарядно за слънчева енергия

Портативно зарядно за слънчева енергия

Мобилните телефони, таблетите, MP3 плейърите отдавна са включени в живота ни и е трудно дори да си представим живота без това предимство на цивилизацията. Но от друга страна, в живота има всякакви ситуации, когато вашия мобилен телефон изведнъж мъртви, а вие не сте в състояние да се зарежда (почивка в природата, къщата изключил електричеството, и т.н.), както и такива ситуации трябва да се подготвят предварително.

По-рано вече говорих за това как да се зарежда слънчева USB. но нейният недостатък е, че той може да бъде презареждан само през деня. Но какво да направите, ако мобилният телефон трябва да бъде презареждан през нощта. И този въпрос, който ще се опитаме да решим в тази статия.

За производството на USB зарядно устройство със слънчеви панели ще се нуждаем от:

- слънчева батерия напрежение 4-5V;

- Schottky диод;

- гнездо за съединителя за захранване;

- усилвател на напрежението;- подходящ корпус (например кутия от близалки).

Когато избирате батерии и слънчева батерия, следвайте правилото, че трябва да зареждате батерии с не повече от 10% от капацитета на батерията. Т.е. ако използвате батерии с капацитет 3000 mAh, токът, произвеждан от слънчевата батерия, не трябва да надвишава 300 mA. Но от друга страна, използването на по-малко мощни слънчеви панели или батерии няма смисъл, тъй като с малък заряден ток телефонът ще се зарежда за много дълго време.

USB тласък конвертор. Необходимо е да увеличите напрежението (от 0,5V) до необходимото за зареждане на мобилния телефон 5V. Такива преобразуватели могат да бъдат закупени чрез интернет и те не са толкова скъпи.Принципът на слънчевото зарядно устройство е съвсем прост. Слънчевата батерия зарежда батериите през деня. След като свържете мобилния телефон към зарядното устройство, той започва да се зарежда от батериите и соларната клетка. Ако в този момент слънчевата батерия не произвежда електричество, тогава зарядът на мобилния телефон е от батериите.

За да разберете какво говоря, ще ви дам схемата на USB за зарядно устройство със слънчево захранване

В корпуса на зарядното устройство е необходимо да се направят отвори за съединителя на соларния акумулатор и изхода на USB.

Блокиращият диод е свързан към конектора. Необходим е блокиращ диод, за да се гарантира, че батериите не се изпускат през слънчева батерия.

След това свържете проводниците към преобразувателя и държача за батериите, съгласно схемата, която споменах по-рано.

Тъй като тялото е метално, на мястото на монтажа на преобразувателя е необходимо да се организира диелектрикът (за залепване на лентата от електрическа лента).

Ако корпусът позволява, можете да увеличите мощността на зарядното устройство, като инсталирате друг държач за акумулатор (свързвайки ги паралелно). По този начин ще получим общ капацитет от 6000mAh батерии (напрежение от 2.4V). Но не забравяйте, че за пълно зареждане на тези батерии трябва да увеличим мощността на слънчевата батерия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Прост начин за възстановяване на батерията на стара батерия за мобилен телефон за телефонаПрост начин за възстановяване на батерията на стара батерия за мобилен телефон за телефона
Автономна комуникация без презарежданеАвтономна комуникация без презареждане
Ню Йорк получи зарядна станция, захранвана от слънчева енергияНю Йорк получи зарядна станция, захранвана от слънчева енергия
Самозареждащо се зарядно устройство за батерииСамозареждащо се зарядно устройство за батерии
Слънчева батерия със собствени ръце, видео продукцияСлънчева батерия със собствени ръце, видео продукция
С осветление на слънчевата батерияС осветление на слънчевата батерия
Електричество в джобаЕлектричество в джоба
Зареждане на енергията на слънцетоЗареждане на енергията на слънцето
Слънчево зареждане с ръцеСлънчево зареждане с ръце
Сгъваема преносима слънчева батерия със собствени ръцеСгъваема преносима слънчева батерия със собствени ръце
» » Портативно зарядно за слънчева енергия