Слънчеви зарядни устройства и други слънчеви джаджи

слънчево зарядно устройство, избор и покупкаМодерните технологии позволяват да получават енергия от неизчерпаеми природни източници и да ги трансформират в електрическа енергия. Въз основа на използването на слънчева енергия са създадени множество технически средства, чието приложение е възможно в различни области. Въпреки, че преди няколко десетилетия щеше да отнеме много време, за да обясни какво е "притурката" и как може да бъде зареждана от слънцето. На този етап слънчевите зарядни устройства на пазара предизвикват любопитство, а не желание да купуват такова устройство. Въпреки това, с развитието на технологиите, ситуацията може скоро да се промени радикално.

Слънчево зарядно: основни характеристики и производствени техникиПрез последните години са създадени много устройства за зареждане на устройства, захранвани от батерии. Силата на тези устройства е различна: има такси за мобилни телефони (преобладават на пазара) и други джаджи, както и за автомобилни батерии.
В допълнение към максималната изходна мощност, която е основният компонент на всяко зарядно устройство, слънчевите клетки се характеризират с нивото на максимално и работно напрежение и ток, както и с ефективността на преобразуване.
Технологията на фотоволтаиците за зареждане на слънчеви батерии може да се основава на използването на кристален или аморфен силиций. Първият вариант е полупроводникова структура, оформена върху силициев кристал: физичните свойства на този материал дават възможност за използване на р-n възел за генериране на електроенергия. Аморфен слънчева клетка е създаден на базата на метализирани субстрат, върху който се формира силиций филм: Така получените слоеве, процесите отговорни за образуването (р-п възли), към който електрическа енергия се генерира.
Разликите в използваните технологии и материали водят до различни резултати. Колкото по-ниска е ефективността на слънчево зарядно устройство, толкова по-голяма е площта, която трябва да бъде. Намаляване площ на батерията може да бъде чрез използването на фотоволтаични клетки с по-високо напрежение на изхода на устройството фотоклетка: например, за да се получи напрежение от 14 V е достатъчна за свързване 8 бр. аморфна, тогава, като кристален за това ще са необходими 30 бр. Всички фотоклетки в производствения процес са ламинирани с пластмаса, което прави устройството запечатано. За свързване на потребителя се използват два проводника. Както показва практиката, може да бъде практически приложимо батерия Слънчевата енергия е не по-малко от 3W (в идеалния случай трябва да бъде около 15 ватове), така че преди да купите зарядно на слънчеви батерии, трябва да се разгледа нейните основни характеристики.

Описание на някои модели зарядно устройствоЗа да се улесни навигацията между различните технически новости, нека разгледаме най-популярните модели. В търговската мрежа, основно, устройствата, произведени в Китай. Серията с малка мощност включва соларно зарядно устройство AcmePower AP-MF1918 с изходно напрежение 5.5 V, заряден ток от 60 mA. Той е оборудван с вградена батерия 600 mAh. Размерът на устройството - 81 х 59 х 21 мм, тегло - 88 г. Зарядното устройство е оборудвано с адаптери за свързване на мобилни телефони и MP3 плейъри. Очаквана цена AcmePower AP-MF1918 - 55 $. Другите зарядни устройства на този производител се характеризират с по-голям капацитет на вградената батерия, съответно с размера на слънчевите клетки, а теглото също се увеличава. Този AcmePower AP MF1818 и AcmePower AP-MF1828 струват съответно $ 65 и $ 83. Структурно те не се различават помежду си: всеки модел е комбинация от слънчеви панели и батерии. Те могат да се използват за спешно презареждане на мобилен терминал, нетбук, видео и камера или GPS в областта.
Има и зарядни устройства без акумулаторни батерии. В същото време, тяхното изходно напрежение отговаря на необходимото за зареждане на горепосочените електронни устройства. Сред тях са и соларните централи PETC S08 2,6-PETC-S09 и SLC-12, които струват съответно $ 47, $ 22 и $ 126. Недостатъкът е, че те могат да се използват по предназначение само през деня и положително качество - по-малко тегло поради липсата на батерия. По време на работа спазвайте правилата, посочени в инструкциите: тези устройства не могат да издържат на температура по-висока от 50-60 градуса. За разлика от тях ST-050, ST-020 и ST-010 струват $ 40 и могат да бъдат експлоатирани на ярко слънце.

Къде и какво да купя слънчеви зарядни устройства

Като пример вече сме донесли няколко популярни модела и техните приблизителни разходи. Крайният избор е за потребителя. Купете зарядно за слънчева енергия, може би по-лесно и по-евтино в онлайн магазините. При писането на статията бяха използвани предимно руски интернет ресурси. Зарядни устройства са представени в голям брой, някои модели са представени по-долу. В Беларус имаше и предложения за закупуване на зарядни устройства, но в много по-малък брой.

Други слънчеви джаджи

Притурки за слънчеви батерии са продукти за различни цели. Популярни играчки (роботи, автомобили и др.): Те не изискват зареждане на батерии и замяна на батерии, могат да работят през деня.
Не премине през слънчева фотоволтаика и създателите на компютърни технологии. Безжичната клавиатура Logitech K750 е много удобна за тези, които работят с компютър. Батериите в него могат да се зареждат дори и от източник на естествена светлина: след пълното зареждане клавиатурата може да работи три месеца.
Притурки на слънчеви батерии Това не са само електронни устройства. Бейзболна шапка с визьор, в която е изградена слънчева батерия, с появата на тъмнина ще осветява всичко с помощта на светодиоди. Тази горна граница е полезна за туристите и рибарите.
Оригиналното изобретение е лента за камерата, в която са вградени елементи за зареждане от слънчева светлина: с тази техника няма да се притеснявате за зареждането на батерията. Не е необходимо резервно захранване.
Има много други устройства, които използват енергията на светлината: калкулатори, ръчни часовници и часовници, туристически раници, хладилници. Всички те са удобни и енергийно независими. Технологиите се подобряват, се появяват нови начини за производство на фотоклетки и поради това слънчевите батерии ще бъдат използвани в различни области.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Има ли бъдеще за полимерни слънчеви батерии?Има ли бъдеще за полимерни слънчеви батерии?
Слънчеви панели, отпечатани на 3D принтерСлънчеви панели, отпечатани на 3D принтер
Източникът на електричество може да бъде звуци, движения и топлина на човешкото тялоИзточникът на електричество може да бъде звуци, движения и топлина на човешкото тяло
Налице е нов запис на ефективността на соларните клеткиНалице е нов запис на ефективността на соларните клетки
Алтернативни източници за зареждане на притуркиАлтернативни източници за зареждане на притурки
Обществената станция за зареждане ще позволи зареждането на всяка притурка от възобновяема енергияОбществената станция за зареждане ще позволи зареждането на всяка притурка от възобновяема енергия
Портативно зарядно за слънчева енергияПортативно зарядно за слънчева енергия
Слънцето е алтернативен източник на електроенергияСлънцето е алтернативен източник на електроенергия
Слънчева батерия он-лайнСлънчева батерия он-лайн
Характеристики на конструкцията на никел-кадмиеви батерии и зарядни устройства за тяхХарактеристики на конструкцията на никел-кадмиеви батерии и зарядни устройства за тях
» » Слънчеви зарядни устройства и други слънчеви джаджи