Източник на захранване на слънчеви батерии със собствени ръце

Източник на захранване на слънчеви батерии със собствени ръце.

Така че, преди ваканцията отново, задачата беше да се осигури храна за лагери за различни електронни устройства. който нося със себе си. Например - GPS-навигатор, плейър, телефон. Миналата година получих така наречената. "Vampirchiki" (като спойка, по-добре) - единица, е MC с каросерия, чиято задача - "дърпа" енергия от батерията и изход за зареждане на устройството получател. Но отново, влачейки доставка на батерии размер AA специален желание не е било, така че реших да се хранят "Vampirchiki" батерия, акумулаторна, от своя страна, от енергията на слънцето.

Бе открита слънчева батерия. работи два пъти по-дълго!Оригиналната идея е много проста и лесна за изпълнение. За да не търсим слънчеви батерии в различни радиостанции - отиваме до най-близкия хипермаркет и купуваме най-простите градински светлини на соларни батерии. В моя случай донорите на батериите бяха фенерите "Космос" - най-евтините, които успяхме да намерим. Производството на мобилни зарядни устройства на слънчеви батерии от такива лампи е въпрос на прости и бързи. За един лагер приключих за един час.

Суровината изглежда като слънчев панел, свързан към захранващата схема на светодиода и отделението за батерии за една батерия тип AA. В комплекта има батерия за 400 mA / h - пълен боклук, по-добре веднага да го замените с по-голям.Първата стъпка е точното свързване на изходите за слънчевата батерия (оттук нататък "SB") от отделението за батерии (наричано по-долу "отделение за батериите"). Освен това, заключенията на НК трябва да бъдат отстранени от изолацията с около 5-7 mm и облъчени. Основното устройство е готово!

Стъпка втора - без никакво усърдие, ние отделяме от електрическата верига на светодиода (печатна платка с комплект за тяло и самия LED) от отделението за батерии. Вече нямаме нужда от схема (освен ако не искате да направите нещо полезно от този "рециклируем" по-късно, например - лампа за маса на светодиодите, реших да го използвам). Така че за момента имаме панел SB с проводници и отделение за батерии без тях. Случаят за малки - да съберем цялата тази доброта заедно!

Преди окончателното събиране обаче би било хубаво да се уверим, че решението, което кандидатствахме, работи. Тогава ще бъде твърде късно да промените нещо! Така че, буквално "на сопол" свързване на терминалите SB към съответните терминали отделението за батерии (черния проводник е ";" червен - "+", е необходимо да се свързват, съответно, на "пружина" и "нещица" на отделението за батерии). Вземаме тестомера (същото е и мултицет) и проверяваме присъствието на електрическата верига, както и напрежението на входа на отделението за батерии. Тестерът показва 1,98 V на достатъчно слаба естествена светлина (прозорци в моя запад, пряка слънчева светлина не минава), а работното напрежение на батерията е 1,2 V. От това, което можем да заключим, че сегашната напрежение за зареждане на 1.98 в е достатъчна за батерия размер АА. По-късно това заключение беше потвърдено от практиката - батерията бе успешно заредена и не по-малко успешно даде енергия на моите мобилни джаджи.

Сега, когато работната мощност на избраната верига се потвърди от резултатите от измерванията, можете да продължите с окончателния монтаж! Необходимо е внимателно да свържете заключенията на SB към съответните входове на отделението за батериите (за удобство използвах удължителните проводници). Спойках точките за запояване и ги защитих с термо-пистолет (напълнен с разтопен полиетилен, който просто беше поставен). Също така, за това може да се използва свиваем ръкав (камбрик).

Това е всичко! Мобилното поле захранващия източник на слънчеви батерии е готово! За производството на устройства за две АА батерии, ми отнеха един час. В бъдеще SAT панелите могат да бъдат залепени към основата (за удобство препоръчвам гъста тъкан като Cordura), която по време на похода е закрепена към оборудването. Отивате, вашите притурки се зареждат!

Позиции: Желязо. Пътуване | Тагове: притурка. Travel. 22 коментара "

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Има ли бъдеще за полимерни слънчеви батерии?Има ли бъдеще за полимерни слънчеви батерии?
Налице е нов запис на ефективността на соларните клеткиНалице е нов запис на ефективността на соларните клетки
Алтернативни източници за зареждане на притуркиАлтернативни източници за зареждане на притурки
Технология на слънчевите панели за бъдещетоТехнология на слънчевите панели за бъдещето
Портативно зарядно за слънчева енергияПортативно зарядно за слънчева енергия
Слънцето е алтернативен източник на електроенергияСлънцето е алтернативен източник на електроенергия
Слънчева батерия он-лайнСлънчева батерия он-лайн
Как да си купя слънчева батерия, която ще продължи дългоКак да си купя слънчева батерия, която ще продължи дълго
Необходим компонентНеобходим компонент
Електричество в джобаЕлектричество в джоба
» » Източник на захранване на слънчеви батерии със собствени ръце