Презареждане на устройства със слънчеви панели

В епоха, когато по-голямата част от човечеството не може да си представи да бъде без компютри и различни приспособления, таксата за въпрос на батерията е много сериозно, особено за тези, които обичат да се отпуснете в природата или да пътуват и да остане в контакт или работа. Макар че от дълго време вече има батерии за преносимо компютърно оборудване и таблети, които могат да работят без презареждане в продължение на 8-10 часа, но това не винаги е достатъчно. В този случай, слънчевата батерия за лаптопа ще помогне за спасяването.

Технически, организирането на слънчево зареждане за необходимото устройство не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед. Това, че всичко ще работи и ще се зарежда перфектно, е необходимо да изберете соларна батерия с правилното напрежение. Един лаптоп, например, се нуждае само от 9 V, докато повечето слънчеви клетки произвеждат 18 V, или по-малко или повече от необходимото.

Как да бъдем?

За работата на компютърната технология няма опции за презареждане, с изключение на тези, които са оптимално избрани във фабриката, когато са разработени, т.е. зареждащи се от мрежата.

За да можете безопасно да зареждате директно някое от желаните устройства от слънчева батерия директно, е необходимо да изберете соларна батерия по този начин, така че нейното напрежение да е само малко по-високо от напрежението на вашето устройство.

Пример: ако променливотоковият адаптер на лаптопа доставя 20 V, трябва да изберете батерията така, че напрежението да е 20-22 V. Не повече, защото по-голямо напрежение може да деактивира компютъра. Ето защо, избора на слънчеви панели за лаптопа, бъдете внимателни.

Зареждане с конвертор

Тази опция не е опасна за всичките ви устройства, само трябва да изберете правилния датчик с превключвател или отделен, като изходното напрежение е необходимо за всеки от тях. Но дори и тук всичко не е толкова просто. Конвенционалните слънчеви панели произвеждат напрежение от 12 до 24 V, поради което е необходимо да се избере конвертор за този обхват на входното напрежение.

На пръв поглед може да изглежда, че обичайното зарядно за кола може да излезе, но за съжаление не е подходящо за тази цел. Стандартната акумулаторна батерия има напрежение от 12V, а зарядът е още по-голямо напрежение някъде от 13-14V и както вече споменахме по-горе, лаптопът се нуждае само от 9V. И ако трябва да презаредите и мобилен телефон? Това изисква още 5V. Тук е необходим конверторът. Можете да изберете преобразувател с входно напрежение 11-28V или 5-25V. Този диапазон ще бъде достатъчен за всичките ви мобилни устройства и приспособления.Също така, когато избирате слънчеви панели за лаптоп или други ваши джаджи, обърнете внимание на комплекта с преобразувател на напрежение, включен набор от специални проводници и USB конектор, включително.

Зареждане на батерията

Нека да разгледаме друг, по-надежден вариант за таксуване. Тук, за зареждане, трябва да инсталирате батерия, която ще натрупа енергия от слънцето, както и да я стабилизира, да я изправи и след това да я предаде на лаптопа. При акумулаторното задвижване вече има вграден стабилизатор.

Към днешна дата производителите предлагат различни варианти за акумулаторни батерии. Те могат да се различават по тегло, дадени от напрежение, размер. И като шофиране обикновено се използват литиеви клетки.

Слънчевите батерии с акумулатори могат да се използват и в облачно време, а не само в слънчева светлина, както в случая с други опции.

Многофункционални устройстваУстройства, които могат да се зареждат от слънчевия панелМожете да изберете слънчева клетка, многофункционална, с която има различни адаптери за свързаните устройства и можете да регулирате индексите с необходимото напрежение от 3 до 24 волта. Можете също така да изберете батерията да е снабдена с батерия, която допълнително ще позволи зареждането й без слънчева светлина.

Този многофункционален устройство може да се използва не само за зареждане на компютърните технологии, но и почти всички други електроника, например, може да се свърже MP3, GPS-навигатор, интернет таблет, мобилен телефон, цифров фотоапарат, DVD плейър, игрова конзола или други приспособления.

Когато се работи с такъв мулти-енергийни средства за натрупване, трябва да бъдат много бдителни за случайно включване на зарядното устройство е по-малко мощен, след като по-мощен, забравяйки, за да преминете към най-подходящия енергиен регулатор. То може да го развали.

Обобщение

Като цяло, можем да заключим, че ноутбук със слънчева батерия е отличен подарък за пътешественик и любител на природата и може да се похвали и в много други обстоятелства.

Сега в продажба има огромен избор, можете да изберете слънчеви панели: за преносими компютри, PDA, смартфони, цифрови фотоапарати, видеокамери, сонар, радиостанции, мобилни и сателитни телефони, MP3, DVD плейъри, GPS-системи за навигация.

Например, има много малка система за автономно захранване от слънцето, за мобилни телефони, фотоапарати, MP3 и други малки устройства, които могат да се носят като ключодържател. В тях обикновено се добавя и компактно фенерче. Също така те са снабдени със стандартен комплект адаптери за различни устройства.

Освен това има и устройство, които съчетават възможността за зареждане от електрическата мрежа или запалка в колата зареждане от слънчева светлина.

Слънчевите панели за лаптопи, други устройства или многофункционални устройства ще ви помогнат да презаредите безпроблемно каквото ви е необходимо, когато имате нужда от това, например при най-дългите и най-сложни пътувания. При всички условия няма да зависи от наличието на електроенергия в мрежата. И винаги ще останете в допир, а работата и комуникацията ви няма да издържи дълго време на пътя.

Този пазар се развива активно и ако преди това бяха предложени огромни панели за електрозахранване на къщи, сега той е пълен с миниатюрни устройства за всички случаи.

Така че, ако често се налага да презареждате специално устройство, където обикновеният електрически контакт не е лесен за намиране, просто се нуждаете от тези устройства!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Алтернативни източници за зареждане на притуркиАлтернативни източници за зареждане на притурки
Портативно зарядно за слънчева енергияПортативно зарядно за слънчева енергия
Слънчева енергия в услуга на шофьоритеСлънчева енергия в услуга на шофьорите
Характеристики на конструкцията на никел-кадмиеви батерии и зарядни устройства за тяхХарактеристики на конструкцията на никел-кадмиеви батерии и зарядни устройства за тях
Слънчева батерия със собствени ръце, видео продукцияСлънчева батерия със собствени ръце, видео продукция
С осветление на слънчевата батерияС осветление на слънчевата батерия
Ремонт и възстановяване на батерията на лаптопаРемонт и възстановяване на батерията на лаптопа
Електричество в джобаЕлектричество в джоба
Слънчеви панели за домашно изчисление и монтаж Член 1Слънчеви панели за домашно изчисление и монтаж Член 1
Зареждане на енергията на слънцетоЗареждане на енергията на слънцето
» » Презареждане на устройства със слънчеви панели