Слънчево зареждане за телефони - Преглед и принцип на работа

Благодарение на съвременните технологии е възможно не само да се осигури на човек всичко необходимо за комфорт на живота, но и да се поддържат различни джаджи и механизми в работещо и ефективно състояние. Зареждането на мобилни устройства, използващи слънчева енергия, ви позволява да зареждате притурката, дори ако не можете да извършите тази операция, като използвате стандартен продукт, свързан към електрическата мрежа.

Принцип на действие

Слънчевата батерия за телефона се състои от елементи, които трансформират излъчената от слънцето енергия в електричество. Много модели на такива зарядни устройства имат вградени акумулатори на слънчеви клетки, които могат да се зареждат през деня, и така съхраняваната енергия може да се използва през нощта.

Преносимо зареждане може да се извърши в природата, така че слънчевите батерии за зареждане на телефона са незаменими, когато организирате екскурзии до природата и пешеходен туризъм.

Плюсове и минусиЩо се отнася до положителните качества на устройството върху слънчеви панели, не е възможно да се надцени такъв продукт дори в градски условия. Дори в случаите, когато вградената батерия има голям капацитет, различни приложения могат напълно да разрешат смартфона в рамките на 2-3 часа. Особено отрицателно се отразява на капацитета за съхранение на различни интернет приложения при изтегляне на файлове, както и при свързване към Wi-Fi мрежа. Следователно, способността да зареждате телефона в каменната джунгла или в гората далеч надхвърля всички недостатъци на този продукт.

Слънчево зареждане за телефонСмартфоните на слънчевата батерия имат недостатъци. Ако изпуска главната батерия с слънчева батерия за телефона през нощта, ще бъде невъзможно да се зарежда продукти притурки, които имат вградена външна батерия, а не да има този недостатък, но само ако елементът не е бил изписан по-рано. Друг недостатък, който е неизбежен за този тип - е размерът на притурката. За да се осигури необходимото напрежение и ампераж, площта на използваните елементи трябва да бъде значителна. Зареждането на телефон със слънчев панел е два пъти по-голям от модерния смартфон. Но въпреки всички горни недостатъци собственикът на тази притурка няма да напусне дома си на дълго пътуване. При значителни размери такъв продукт има тежест не повече от 200 грама, следователно при общото тегло на нещата, които се вземат със себе си, такава притурка практически няма да бъде засегната.

Популярни модели

Цената на това таксуване за смартфон може да варира значително в зависимост от модела. Ако продуктът има външна батерия, тогава такъв елемент ще струва значително повече. Сред бюджетните модели на зарядни устройства най-популярните са:

  • SITITEK PETC-S09B (5000 mAh) - слънчево зарядно устройство, състоящо се от монокристални елементи. Презареждането може да се извърши дори при липса на светлина, поради факта, че продуктът има външна батерия с капацитет 5000 mAh. Телефонът със слънчева батерия може да се зарежда неограничен брой пъти. Ако е необходимо, устройството може да се използва не само за телефони, но и за други мобилни приспособления. Една външна батерия, заредена от слънцето или 220 V мрежа, ще даде енергия за дълго време. Процесът на зареждане е съпроводен с LED индикация. Такава батерия за телефона може да се използва за дълги пътувания, когато няма възможност за зареждане на притурката по стандартния начин. Мобилният телефон, зареден със SITITEK PETC-S09B, се свързва с потребители на електричество, като използва USB кабел с адаптер. В комплекта на устройството има 5 адаптора за различни конектори. Благодарение на това разнообразие от възможности за свързване, SITITEK PETC-S09B може да се използва за зареждане на цифрови фотоапарати, MP3 плейъри, GPS приемници и друго преносимо оборудване. Цената на SITITEK PETC-S09B на руския пазар ще бъде около $ 60.

слънчево зареждане за телефон SITITEK PETC-S09B

  • Bio Lite Solar Panel - преносима слънчева батерия за зареждане на различни устройства. Панелът измерва 25 на 20 см, така че в джоба на панталона този соларен заряд не може да се побере. Най-често този модел се използва при придвижване по природа. Благодарение на уникалната система за закрепване на панелите, тя може да бъде инсталирана на раница и да зарежда смартфона в движение. Такива слънчеви батерии за зареждане на телефона не само по време на спирки, но и при шофиране, са много популярни сред собствениците на различни джаджи. Благодарение на вградения компас винаги можете да определите ъгъла на наклон, при който можете да зареждате техниката възможно най-ефективно. Устройството има вградена 2200 mAh батерия, която се използва за зареждане на мобилни телефони през нощта. При работа от слънцето токът на зареждане може да бъде 5 W / h. Това захранване е достатъчно, за да осигури ток на зареждане за повечето портативни приспособления. Цената на соларния панел Bio Lite е $ 100.

слънчево зареждане за телефон Bio Lite Solar Panel

Нови елементи

Случаят със слънчева батерия е едно от най-новите разработки сред преносимите зарядни устройства, работещи върху този вид алтернативна енергия. Много модерни таблетни модели имат калъфи с вграден елемент, които могат напълно да осигурят притурката с необходимото електричество. Поради факта, че зарядното устройство е вътре в капака, е възможно да се сведе до минимум необходимия обем, което значително опростява транспортирането на такива продукти. Много модели калъфи имат вградена батерия с капацитет до 8,000 mAh. Цената на тези модели е в диапазона от $ 30-50.

Смартфон на слънчев панел също е новост на електрониката. На гърба на тези продукти е блок от елементи, които през деня могат напълно да осигурят приспособлението с необходимата енергия. Тези смартфони могат да се зареждат и традиционния начин на 220 V. батерии с интегрирана система за таксуване от алтернативен източник на енергия са много в търсенето поради факта, че един модерен телефон не може само да се обадите, но също така да посетите сайтове в Интернет, да слушате музика и гледайте видеоклипа. Всички тези функции са необходими значителни разходи на електрически ток, така че слънчевата светлина в близко бъдеще ще бъдат по-активно се използва от хора, както и соларни зарядни устройства за мобилни телефони, ще бъдат включени с притурката продадени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ню Йорк получи зарядна станция, захранвана от слънчева енергияНю Йорк получи зарядна станция, захранвана от слънчева енергия
Алтернативни източници за зареждане на притуркиАлтернативни източници за зареждане на притурки
Портативно зарядно за слънчева енергияПортативно зарядно за слънчева енергия
Слънчева батерия он-лайнСлънчева батерия он-лайн
С осветление на слънчевата батерияС осветление на слънчевата батерия
Необходим компонентНеобходим компонент
Електричество в джобаЕлектричество в джоба
Слънчеви панели за домашно изчисление и монтаж Член 1Слънчеви панели за домашно изчисление и монтаж Член 1
Зареждане на енергията на слънцетоЗареждане на енергията на слънцето
Зареждане на батерията от слънчевата батерия Как да направите това?Зареждане на батерията от слънчевата батерия Как да направите това?
» » Слънчево зареждане за телефони - Преглед и принцип на работа