Зареждане на батерията от слънчевата батерия Как да направите това?

Много хора се интересуват от способността на слънчевите клетки да зареждат батериите. Това важи особено за пешеходните преходи на дълги разстояния, където е необходимо да се използва навигационна технология, комуникационни устройства. Един от проблемите в този случай е ограниченият живот на батерията. Решаването на този проблем - зареждане на батерията от слънчевата батерия. Нека се опитаме да разберем как това се прави на практика.

Днес корейското и китайското оборудване доминират на пазара. Те дават ток на зареждане, който не надвишава 35-50 mA, което ще е достатъчно за батерии с капацитет до 0,45 A / h (при условие че има добра слънчева светлина). Ясно е, че основният проблем при зареждането на батерията е зависимостта на СБ от климатичните условия. Зареждането на батерията от слънчевата батерия вечер е сложно, тъй като генерираният ток пада. Как да заредим батерията от соларната батерия след 17-18 часа?

Препоръчва се да използвате паралелно свързване на две или повече устройства, но не можете просто да свържете контактите със същото име. Необходимо е да отделите елементите, за да ги свържете помежду си. Това ще позволи да работите едновременно батериите равномерно (в противен случай една от батериите ще работи по-ефективно от другата).

зареждане на батерии от слънчева батерия

Така че смяна на слънчеви панели не се препоръчваправилна слънчева връзка

Необходимо е да свържете слънчеви панели по този начин

Зареждането на батерията от слънчевата батерия става по-бързо, ако зарядният ток е в диапазона 0.2-0.3 от капацитета на батериите. Зареждането с ток, който не надвишава 0,08 от капацитета на акумулатора, няма да бъде ефективен: по този начин може да се зареди само и ще е необходимо да се поддържа батерията почти постоянно свързана към зарядното устройство. В същото време трябва да наблюдавате напрежението на батерията: не трябва да е по-малко от 1,2 V. Ако намалите тази стойност, акумулаторът трябва да бъде изваден от оборудването и свързан към слънчева батерия. В противен случай трябва да направите пълно зареждане (това е типично за никел-кадмиевите батерии).Зареждането на батерията от слънчева батерия на контролера, за да се предотврати "презареждане" и по този начин да удължи живота му. Това устройство също е необходимо за ограничаване на разреждане: операция устройство за съхранение на електрическа енергия трябва да се извършва при ниво на заплащане от 50 до 80%. В допълнение, контролер ниска цена в сравнение с цената на батерията, оправдава използването му. слънчева връзка към батерията на автомобила трябва да бъдат направени само контролера: презареждането може да доведе до "обратна полярност" до кипене на електролита и въже "кутии". Плочките се свиват и батерията ще стане неизползваема.

Контролерите имат едни и същи резултати, но MPRT има предимството да може да събира информация.

Свързването на слънчевата батерия с акумулатора трябва да се съпровожда от изчисляване на товара и регулиране на контролера. Трябва да се има предвид, че многопосочните панели не работят правилно: слънчевият панел, обърнат към светлината, генерира повече електроенергия, някои от които преминават към затопляне на другия панел. В резултат на това има загуби, които могат да бъдат избегнати по два начина.

  1. Инсталирайте заключващите диоди между модулите, като им осигурите място в съединителната кутия.
  2. Използвайте няколко контролера (за всеки отделен панел). Това е особено важно при използване на панели с висока мощност (над 1 kW).

Обърнете внимание на качеството на връзката. Свитъците водят до загуби: спадът на напрежението може да достигне 0,3 V.

В условията на екскурзия батерията може да се счита за заредена, ако напрежението на нейните клеми не е по-малко от 1,25 V (за един елемент). Презареждането трябва да се извърши според нуждите, но при облачно време може да продължи цял ден. Изключването на батериите през нощта не е необходимо: при първите слънчеви лъчи сутрин процесът ще се възобнови автоматично.

Когато търсите информация в мрежата, почти същата информация се появява в очите. Каним всички на дискусията. Практически интересен е практическият опит за зареждане на батерията от слънчева батерия, включително домашна батерия.

В заключение предлагаме да гледате видеоклип на тема "Как да зареждате батерията от слънчева батерия за 10-12 волта или от 10,7 до 14 волта батерия"

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Налице е нов запис на ефективността на соларните клеткиНалице е нов запис на ефективността на соларните клетки
Интелигентният гледате от ябълка какво да очаквате от тях?Интелигентният гледате от ябълка какво да очаквате от тях?
Алтернативни източници за зареждане на притуркиАлтернативни източници за зареждане на притурки
Портативно зарядно за слънчева енергияПортативно зарядно за слънчева енергия
Избиране на батерията за инструмента за захранване на батериятаИзбиране на батерията за инструмента за захранване на батерията
Слънчева батерия он-лайнСлънчева батерия он-лайн
Слънчева енергия в услуга на шофьоритеСлънчева енергия в услуга на шофьорите
Характеристики на конструкцията на никел-кадмиеви батерии и зарядни устройства за тяхХарактеристики на конструкцията на никел-кадмиеви батерии и зарядни устройства за тях
Слънчева батерия със собствени ръце, видео продукцияСлънчева батерия със собствени ръце, видео продукция
С осветление на слънчевата батерияС осветление на слънчевата батерия
» » Зареждане на батерията от слънчевата батерия Как да направите това?