Избиране на батерията за инструмента за захранване на батерията

Мнозина са се сблъскали с проблема с избора на акумулаторна електроинструмента, тъй като всеки местен майстор винаги иска да изреже нещо в къщата, да го навива или да го полира. Но не винаги е удобно да използвате обикновен електроинструмент с кабел. Съвременната технология е позволила да измисли електрически инструмент, който може и без постоянна връзка с мрежата. Това е много удобно - да не бъдете привързани към изхода и да се движите абсолютно свободно около стаята и ако е необходимо да работите в помещение с висока влажност, тогава електроинструментът на батерията е просто незаменим. 

В днешния пазар има много производители на енергия от батерията :. Bosch, DeWalt, Hitachi, Makita, Metabo и др Тези и други марки са изчислили възможно захранването на батерията днес и доставят на пазара бормашини, отвертки, гаечни ключове, триони, ножови триони и бормашини. 

Но те са присъщи на инструментите за акумулаторни батерии и минусите, и които трябва да обърнат внимание. безжични електрически инструментибезжични електрически инструменти

На първо място, теглото на акумулатора дава допълнителна тежест на всички електрически инструменти. Часовете на акумулаторните инструменти на батерията също са малки, без да се презареждат, обикновено батерията трае 2-3 часа. Поради това производителят предоставя резервна втора батерия, която се зарежда по време на работа с първата. Когато купувате безжичен електрически инструмент, обърнете внимание на вида на батерията, тъй като това е основният фактор за дълголетието и производителността на инструмента. Това влияе и върху цената на електроинструмента като цяло. 

Най-евтиният в производството е никелова батерия - надежден, устойчив на механични влияния и студ. Животът на батерията зависи от броя на циклите от зареждането до пълното разреждане. Никелната батерия трае 1000 цикъла. Но най-големият недостатък на никелова батерия е ефектът на капацитивната памет. Ако зареждате батерия, която не е напълно изтощена, следващият път, когато тя намалява капацитета на батерията до оставащия капацитет, т.е. капацитетът на батерията ще намалее. 

Изобретател на следващото поколение батерии - никел-метален хидрид батерия. Този тип капацитет на акумулатора се увеличава, но е по-скъп от обикновената никелова батерия и има още повече проблеми при работа в студа. 

Най-добрият избор за днес е Литиево-йонна батерия. При батериите от този тип се отстраняват всички недостатъци на никелните батерии: няма ефект на паметта, ниско самоизрязване, ниско тегло и висока енергийна интензивност. Но такива батерии са много по-скъпи от тези с никел. Срокът на годност на литиево-йонните батерии е около три години, дори и да не се използва. 

Батерии. 

Най-важните характеристики, от които трябва да обърнете внимание при покупката - е капацитетът на батерията и напрежението. Батерията на акумулаторната батерия е в диапазона 1,2 - 4 Ah. Колкото по-голям е капацитетът, толкова по-дълъг е животът на инструмента, без да се презарежда. Напрежението на електроинструмента варира от 3.6 до 36 V. Колкото по-високо напрежение, толкова по-мощен е инструментът. Производителите произвеждат универсални батерии, които са подходящи за някой от инструментите на този производител, най-важното е да се обърне внимание на напрежението на инструмента. 

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Смяна на батерии iphone 5sСмяна на батерии iphone 5s
Как да нарисувате отоплителна батерия, какъв цвят и боя за боядисване на горещи батерииКак да нарисувате отоплителна батерия, какъв цвят и боя за боядисване на горещи батерии
Мога ли да променя батерията на таблета, за да смени батерията?Мога ли да променя батерията на таблета, за да смени батерията?
Какъв вид тренировка да използвате?Какъв вид тренировка да използвате?
Какво отвертка да изберете за работа?Какво отвертка да изберете за работа?
Как да затопляте батерията за зимата със собствените си ръце, какъв материал да използватеКак да затопляте батерията за зимата със собствените си ръце, какъв материал да използвате
Слънчева енергия в услуга на шофьоритеСлънчева енергия в услуга на шофьорите
Характеристики на конструкцията на никел-кадмиеви батерии и зарядни устройства за тяхХарактеристики на конструкцията на никел-кадмиеви батерии и зарядни устройства за тях
Работа с акумулаторна батерияРабота с акумулаторна батерия
Ремонт и възстановяване на батерията на лаптопаРемонт и възстановяване на батерията на лаптопа
» » Избиране на батерията за инструмента за захранване на батерията