Какъв вид тренировка да използвате?

Електрическа бормашина - незаменим инструмент за домашния майстор, който е необходим за ремонтни работи при подреждането на вашия дом. 

Мислейки за закупуването на електрическа тренировка, трябва да се запознаете с техните сортове и характеристики. В зависимост от извършените операции, упражненията са: 

  • obychnye- 
  • udarnye- 
  • uglovye- 
  • електрически пробив- 
  • електрически миксери. 

Ударна тренировка се използва при работа със здрави материали, като стоманобетон. Той не само се върти с определена скорост, но също така прави и транслационни движения. 

бормашинаКогато работите в затворено пространство, препоръчително е да използвате ъглова сондажна машина и миксерите ще помогнат при месене на хоросан. Бормашините, отвертките ще се отърват от монотонната работа на обвиване и отвиване на крепежни елементи. 

Електрическите бормашини работят в мрежата или могат да бъдат оборудвани с батерия. Акумулаторните бормашини са удобни, когато наблизо няма захранващ източник или в процеса на работа трябва да се отдалечите от контакта за значително разстояние. От техните недостатъци може да се нарече: 

  • по-малко мощност- 
  • необходимостта от редовно таксуване - 
  • значителни разходи за батерията. 


Когато купувате тренировка, трябва да определите нейната мощност, максимална скорост и функционалност. Тези характеристики трябва да съответстват на очаквания начин на по-нататъшна работа. По-често се представят модели от електрически тренировки от 400-1050 W. За битови нужди е подходящо средно електроинструмент. 

Повечето универсални електрически бормашини имат стандартна скорост от 2700-3000 об / мин. Инструмент с голям брой обороти има по-добри резултати дори при по-ниска мощност. 

Важен показател е удобството за работа с тренировка. Тя трябва да лежи удобно в ръката си. Има няколко типа дръжки: 

  • дръжката под формата на пистолет- 
  • дръжката върху центъра на тежестта на електрическа бормашина. 

Независимо от факта, че тренировките изпълняват функции на шок и до известна степен са в състояние да заменят удара, дизайнът и предназначението на тези инструменти варират. Сондажният механизъм на свредлото е колело с колелца, перфораторът има електромагнитен или пневматичен механизъм. И ако за перфоратора функционирането на шоковите функции е стандартен режим на работа, тогава електрическите свредла се износват при такива условия. Шоковата функция трябва да се стартира само ако е необходимо. За изрязване и непрекъснато сондиране с удар е по-добре да изберете удар. 

Изборът на електрическа бормашина се влияе от предложения режим на работа. Ако го използвате понякога, тогава моделите на битови електрически свредла са доста подходящи. Ако трябва да се работи сериозно дълго време, тогава ще е необходим професионален инструмент, който може да се използва до 10 часа подред. Сериозните производители по правило посочват ресурса от работата на професионална тренировка. 

Както всички електрически инструменти, тренировката изисква внимателна обработка и редовна поддръжка. Възможно е да се почистват контактите и да се смазват работните механизми както самостоятелно, така и в сервизния център за ремонт на електрически инструменти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избор на стойка за електрическа тренировкаИзбор на стойка за електрическа тренировка
Избиране на батерията за инструмента за захранване на батериятаИзбиране на батерията за инструмента за захранване на батерията
Как да се пробие бетонКак да се пробие бетон
Хиляди начини за използване на печелившата тренировка - практически опитХиляди начини за използване на печелившата тренировка - практически опит
Как да махнете касетата от тренировкаКак да махнете касетата от тренировка
Как да пробиете плочки без разтриванеКак да пробиете плочки без разтриване
Как да пробиете тухлена стенаКак да пробиете тухлена стена
Как да изберем тренировкаКак да изберем тренировка
Как правилно да наточи тренировкаКак правилно да наточи тренировка
Как да пробиете инструментите за плочкиКак да пробиете инструментите за плочки
» » Какъв вид тренировка да използвате?