Как да пробиете тухлена стена

Как да пробиете тухлена стена

Всяка сграда и довършителни работи не може без отвори от различен диаметър и дълбочина за монтаж на комуникационни системи, вентилация, окабеляване, интериорни декоративни елементи или с панти мебели. На практика всички се сблъскват с процеса на създаване на дупки в стените. Въпреки това, не всеки знае как правилно да пробие тухлена стена, какви инструменти и технологии да се използват в същото време. В процеса няма нищо трудно, ако по-рано, за да се вземе предвид факта, че тухлата е доста издръжлив материал, така че да се работи с него, трябва да имате някои теоретични знания.

Пробивните отвори са необходими за ремонтни работи

Процесът на сондиране на тухли

Как да изберем тренировка

Както при всяка инсталация. за да направите дупка в повърхността, трябва да знаете от какъв материал е направен. Това ще ви позволи да изберете правилния инструмент и правилния вид тренировка. Важно е да запомните, че погрешният избор може да намали усилията ви до нула или дори да разваля оборудването.

Два вида инструменти се използват за пробиване на дупки в жизнена среда:

 • удар;
 • електрическа тренировка.

Перфораторът може да бъде класифициран като професионално строително оборудване. Тя има висока производителност и следователно е много по-скъпа от обикновената тренировка. Не всеки собственик има свой собствен перфоратор, но тренировката с функция за ударно сондиране е почти всичко и това устройство може да се използва за създаване на няколко дупки в тухли.

Ако възнамерявате да извършвате обширни ремонтни работи с голям брой отвори, по-добре е да купите перфоратор или да го наемете от всяка строителна фирма. Конвенционалната тренировка не може да издържи натоварването и да стане неизползваема.При избора на инструмент, помислете за размера на ремонтните работи

Ако решите да си купите собствени инструменти за работа. при избора на подходящо оборудване трябва да се използват следните показатели:

 • Устройството трябва да има добър електродвигател с мощност най-малко 600 вата;
 • е желателно да има регулатор на скоростта на двигателя, тъй като за тухли се изисква максимум 2500 оборота в минута;
 • Шайба за пробиване трябва да може да използва свредла с диаметър от 0,5 до 12 мм;
 • трябва да има перкусивен режим на сондаж. Тази функция, в допълнение към ротационното, също създава възвратно-постъпателно движение на свредлото, което прави възможно унищожаването на твърди скали, а процесът на пробиване е много по-ефективен;
 • Ще бъде полезен специален ключ за посоката на въртене на свредлото. За тухла тази функция не е необходима, но при работа с други материали тя ще бъде полезна;
 • удобните касети имат функция за самозатягане на свредлото без използване на ключ. Все пак трябва да се има предвид, че тази възможност оказва значително влияние върху цената на инструмента.

Ако няма перкусионна функция за пробиване, процедурата за сондаж за една дупка ще се забави за дълго време. Без движение на удара ръбът на сондажния елемент не може да хване скалата и е необходимо да натиснете инструмента с голяма сила при работа. Това води до повишено натоварване на вътрешните механизми на самия инструмент. Сондата започва да се нагрява бързо, в резултат на което тя може да се срути и да остане в дупката.

Инструменти за работа

Преди да пробиете стена, предварително подгответе необходимите инструменти и материали. Ще ви трябва:

 • Електрически пробивни или строителни ударни инструменти;
 • закрепващи дюбели;
 • Свредло от печеливша сплав с тренировка;
 • кръстосана или прави отвертка, в зависимост от избраните щепсели;
 • ръкавици и очила.

Ако използвате бормашина без ударно сондиране, тренировка с тренировка няма да работи за вас. За работа, различна от изброените инструменти, трябва:

 • (ако е необходимо, отвор с диаметър 12 mm, след което подгответе бормашини 6, 8 и 12 mm);
За пробиване на една дупка се нуждаете от сондажи с различни диаметри
 • ядро или метален пробойник със същия диаметър;
 • чук;
 • капацитет с прясна вода.
 • Подготовка за сондиране  Преди да пробиете тухли, е необходимо предварително да определите местонахождението на бъдещите дупки и да приложите съответната маркировка върху повърхността с молив или маркер. Важно е да запомните, че вътре в стената могат да бъдат скрити тръби на водоснабдителната система, кабелните комуникации или стоманените фитинги, които често се използват при изграждането на многоетажни сгради. Необходимо е внимателно да се прегледа стената и да се уверите, че свредлото не уврежда комуникационната система и не се намира върху метален прът.

  Ако сте започнали грандиозен ремонт, без да знаят местонахождението на комуникациите и тръби, по-добре е да си купите в магазин за хардуер изграждане преносим детектор за метал и приспособление за контакт, за да се открие скрит кабел. Тези устройства са сравнително евтини и е много обезкуражено да ги спасим. Ако по време на процеса на сондиране повредите комуникациите, техният ремонт или подмяна ще ви струва много по-голяма сума, така че допълнително презастраховане тук не боли.

  Портативният металдетектор ще ви помогне да откриете скритите комуникации

  В много случаи електрически кабели могат да бъдат скрити в шевовете между тухлата и скрити под слой мазилка. В такива случаи използвайте обикновена отвертка и внимателно направете дупка в мазилката или шпакла на повърхността на тухла, за да се уверите, че няма окабеляване. След това можете да започнете сондаж или удар.

  Процес на пробиване

  В самото начало на работата, трябва да използвате чук и ядро, за да направите дупка на мястото на бъдещата дупка. Това се прави така, че тренировката да не изчезва в началния етап. Основното е, че по време на целия процес, да се предпазите от получаване на малки фрагменти, носещи защитни очила или специални пластмасови капаци.

  Когато пробивате стена, сондата трябва да се държи точно

  Опитайте се да държите пробивната машина възможно най-права, така че тренировката да не се стресва, тъй като тя може да се счупи по време на работа. Ако използвате чук тренировка и малко тренировка, работата ще се проведе бързо, но ако се прилага pobeditovye тренировка без тренировка и конвенционален бормашина, процесът изисква съответствие със специална технология.

  По време на пробиването не натискайте инструмента много, това ще доведе до увеличаване на натоварването и устройството ще се повреди. Периодично изваждайте пробивната машина от отвора и го охлаждайте в контейнер със студена вода.

  Видео за това как да пробиете тухлена стена:

  Ако се налага да направите дупка с диаметър 12 мм, не монтирайте незабавно подобна свредла в патронника и се опитайте да работите. Започнете с 4 или 6 мм бормашина, направете дупка на предварително настроена дълбочина, след това я сменете с бормашина от 8-10 мм и повторете процедурата. След това завършете сондажа с диаметър 12 мм и разширете отвора до желания размер. С тази технология процесът ще бъде много по-бърз.

  заключение

  Към днешна дата тухла е един от най-популярните строителни материали. Използва се главно за изграждане на нискоетажни сгради и частни вили. Този материал ви позволява да построите къщи със сложна геометрична форма без използване на строително оборудване, освен това има повишена здравина. Собствениците на такива къщи отбелязват високо ниво на икономия на топлина и повишена звукоизолация на материала.

  Извършването на всякакъв вид ремонтни работи в тухлена сграда е много по-лесно и по-бързо, отколкото в конкретна сграда, защото материалът е подходящ за всички видове обработка. Основното е, че в процеса на работа спазвайте правилата за безопасност и използвайте лични предпазни средства.

  Споделяне в социалните мрежи:

  сроден
  Диамантени пробивни отвори Диамантени пробивни отвори Balashiha в балашиха поръчват диамантени…Диамантени пробивни отвори Диамантени пробивни отвори Balashiha в балашиха поръчват диамантени…
  Как да се пробие бетонКак да се пробие бетон
  Как да пробиете дупка за миксер в мивка от изкуствен камъкКак да пробиете дупка за миксер в мивка от изкуствен камък
  Пробиване и запечатване на дупки, бразди, гнезда и отвориПробиване и запечатване на дупки, бразди, гнезда и отвори
  Как да се пробие дупка в плочки с различни диаметри и отКак да се пробие дупка в плочки с различни диаметри и от
  Хиляди начини за използване на печелившата тренировка - практически опитХиляди начини за използване на печелившата тренировка - практически опит
  Как да пробия през бетонните стенни инструменти и процесаКак да пробия през бетонните стенни инструменти и процеса
  Как да изградим тухлена и бетонна стена под окабеляването със собствените си ръцеКак да изградим тухлена и бетонна стена под окабеляването със собствените си ръце
  Тухлена стена във вътрешността на апартамент или къщаТухлена стена във вътрешността на апартамент или къща
  Как да пробиете дупка в керамични плочкиКак да пробиете дупка в керамични плочки
  » » Как да пробиете тухлена стена