3 Начини за пробиване на плочка на стената

В живота на всеки мъж, идва момент, когато е необходимо да се пробие една плочка, която е на стената на банята. Има няколко причини за решителни действия:

Ако имате нужда от добър инструмент при пробиване на обикновена бетонна стена, тогава, за да пробиете плочки, въоръжени с необходимия инструмент не са достатъчни, имате нужда от някои умения. И ако не са, можете да помогнете на препоръките на опитни майстори, които пробиха повече от сто дупки в стената.

Лепило или не боя лента

Ремонтите в банята, много от тях първо си задават въпроса: как, и най-важното, какво да пробие една плочка? Благодарение на съвременните технологии и най-вече всезнаещ Интернет, отговорът на най-трудния въпрос може да се намери в рамките на няколко секунди, но за да разберете дали или не четете съвети въплъщава на практика ще доведе до желания резултат, понякога лотария.

Например, в един от многото видеоклипове за ремонта, идеята за залепване на лента за боя се насърчава, на мястото на необходимото сондиране. Авторът на видеото твърди, че с това ще запазим блясъка на плочките от драскотините, останали след като тренировката "излезе" извън контрол. Изглежда, че всичко е логично, но на практика ефективността на това изобретение е нула. В случай, че свредлото е затъпено, хартията няма да може да я задържи на правилния път.

Инструмент - изберете бормашина

Вече сме разбрали дали ще тренирате керамични плочки, първото нещо, което трябва да знаете:

 1. не е необходимо да поставите върху лентата за боядисване на плочки,
 2. на второ място - няма нужда да удряте външната облицовка на плочките.

как да пробиете плочки на стена

Основната гаранция за успешна работа е добре заточената тренировка, чиято точност зависи от точността на пробитата дупка, която от своя страна ще гарантира добро настроение и гордост в себе си. Дори и ако сте закупили тренировка, предназначена за работа с плочки и стъкло, която има печеливш съвет, много майстори препоръчват заточване. За тази цел е препоръчително да се използва шлайфмашина, която позволява да се натоварят тренировката възможно най-качествено.

Когато избирате тренировка, трябва да помислите за каква цел е необходимо - в дългосрочен план, или е просто еднократна работа. Ако трябва да пробиете няколко дупки в стената, за да закачите огледало или рафт, няма смисъл да купувате скъпи, но все пак консумативи. Можете да се ограничите до придобиването на обикновени китайски потребителски стоки, които не е жалко да изхвърлите по-късно.как да пробиете плочки на стена

Ако плановете са по-амбициозни или вътрешната си вяра не ви позволява да използвате по-евтини инструменти, е препоръчително да изберете инструмент от по-скъпия сегмент, които попадат тренировки с диамант покритие, предназначен предимно за работа с гранитогрес, но също така и за керамика, при липса на специална "писалка" е полезна.

Бормашина или перфоратор

Вторият в списъка с термини е тренировка или ударник. Независимо от факта, че пункер с функция за сондиране често е по-мощен от конвенционалната тренировка, но това, странно, е неговото минимум, а не достойнство. Прилагайки прекалено голям натиск върху работния инструмент, в края на краищата вие получавате отрязани плочки. Ето защо, въпросът за това как да пробиете плочки, препоръчваме да използвате тренировка с триъгълен връх, така наречените пера и добра тренировка с контрол на скоростта.

как да пробиете плочки на стена

В допълнение към обичайните дупки с малък диаметър, понякога е необходимо да се уреди изходящ отвор. В този случай, на специална кръгла корона за керамични плочки и гранитогрес, както и за плочката, има специално устройство, защото на външен вид наречен балерина: в центъра на пилотния тренировка, а на върха на P - образна регулируема опора с нож, който ви позволява да се разкрият кръгли дупки.

Процесът на пробиване на малка дупкаНие преминаваме директно към процеса на сондиране. Последователността на операциите е, както следва:

 • внимавайте за натиск, не е необходимо да упражнявате твърде много физическа сила. Ако не можете да пробиете дупка, спрете операцията и заострете тъпия връх;
 • заточени с бормашина на нискоскоростен свредло, пробиваме плочки, в същото време е желателно мястото на допиране на върха с повърхността на плочката,
 • намокряне с вода, така че тренировката да не се прегрява и да не се повреди;
 • С молив отбелязваме на стената местата, които ще тренираме;
 • не е нужно да обясняваме, че когато дупката в плочката е направена, продължете да пробивате бетонната стена, е необходимо да използвате свредлото с помощта на перфоратор.

как да пробиете плочки на стена

Как да пробиете място за контакт. Три начина

Първият начин е да използвате "балеринката"


 • За да организирате изхода в банята, ще трябва да очертаете кръг с подходящ диаметър на повърхността на плочката и да маркирате центъра й.
 • Вземем "балерина", след като развихме централния болт, поставете водача "перо" в центъра и движещата се част с режещия инструмент на кръглата линия. Затегнете болта и фиксирайте свредлото в патронника.
 • Поставете "писалката" в центъра и започнете да пробивате. Поради факта, че централната тренировка е по-дълга от режещия ръб, е необходимо да държите свредлото под ъгъл от 90 градуса, в противен случай, ако се отклоните от този параметър, по време на пробиването започва силна вибрация.
 • Когато режещия ръб премахнете няколко милиметра глазура, завъртете плочката си и пробийте дупка от задната страна.
 • Получената дупка е почти перфектна, кръгла форма. Но нашите препоръки - за разлика от конвенционалните тренировки, не използвайте евтини "балерини", които в процеса създават толкова силна вибрация, че могат да повредят плочките.
как да пробиете плочки на стена

разколете болта

как да пробиете плочки на стена

ние излагаме тренировка в цент

как да пробиете плочки на стена

Щом режещият ръб премахне глазурата, завъртете плочката

как да пробиете плочки на стена

пробийте дупка от задната страна

как да пробиете плочки на стена

снимка на резултантната дупка

Метод номер 2 - ние работим с корона


 • Работата с короната е много по-лесна, затова ви препоръчваме да я използвате. Изберете желания диаметър, здраво закрепете свредлото в патронника и след настройката водачът на пробивната машина в центъра на маркирания отвор започва да пробива.
 • Ако диамантеното покритие на ръбовете на короната е в ред, пробиването отнема не повече от 30 секунди, а крайният отвор е идеално кръгъл и гладък, без да се отрежат ръбовете.
как да пробиете плочки на стена

снимка корона

как да пробиете плочки на стена

Третият вариант е разрязване на отвор с трион

Алтернатива на двете по-горе опции е методът за рязане на дупка в плочка, използвайки ръчен трион, с диамантено покритие. Тази опция има смисъл да се използва, ако имате само тренировка и видях, но няма корона или "танцьор".

как да пробиете плочки на стена

Използвайки този метод, има смисъл да се използва лента за боядисване. на която ясно видимият кръг ще бъде видим:

 • Пробиваме проходна дупка в плочката.
 • Развийте низ, вкарайте го в отвора и го затегнете обратно в триона.
 • Преместваме плочката до ръба и започваме бавно да пресичаме линията.
 • Точното време на завършената дупка зависи само от диаметъра и от уменията ви.

как да пробиете плочки на стена

как да пробиете плочки на стена
Надяваме се, че нашият съвет ви е помогнал. Успех! И нека започне ремонта от вас, ще бъде лично, както си си представял.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите плочка в банята с ръцете си - вашата къщаКак да поставите плочка в банята с ръцете си - вашата къща
Как да пробиете керемида и керамичната гранитна плочка с диамантена бормашинаКак да пробиете керемида и керамичната гранитна плочка с диамантена бормашина
Плочки в интериора на банятаПлочки в интериора на банята
Как да изберем плочка за баняКак да изберем плочка за баня
Основните размери на керамичните плочки за стени и подовеОсновните размери на керамичните плочки за стени и подове
Пробиване на пластмасови прозорци Възможно ли е пробиване на пластмасови прозорци?Пробиване на пластмасови прозорци Възможно ли е пробиване на пластмасови прозорци?
Как да се пробие бетонКак да се пробие бетон
Как да се пробие дупка в плочки с различни диаметри и отКак да се пробие дупка в плочки с различни диаметри и от
Шахтинска плочка за банятаШахтинска плочка за банята
Как правилно да пробиете бетонна стенаКак правилно да пробиете бетонна стена
» » 3 Начини за пробиване на плочка на стената