Как да пробиете дупка в керамични плочки

Как да пробиете дупка в керамични плочки

По време на ремонтите често е необходимо да се направи дупка в вече положената керамична плочка. Този проблем възниква, ако трябва да направите дупка за миксера или да виси шелф в кухнята. Или може би някой ще трябва да нарязва на плочката кабела на електрическата инсталация или водопроводната тръба. Как да го направя така?

Как да пробиете плочки без повреди

Основната трудност при пробиване на плочки е да преминат през горния си глазиран слой, който е силен и устойчив на различни драскотини и чуплив. Ето защо, преди да пробия дупка в керамични плочки, трябва да се уверите, че на тренировка не се плъзна по гладката й отгоре, и го заби до точката, където по разписание откриването. Можете да направите това по следните начини:

 • "Kernenie", в която точката на бъдещо сондиране върху глазурата на плочката е показана от плитка конусна депресия с помощта на изрязан совар или лицето на файла.
 • На плочките желаната точка е маркирана с молив за корекция на молив. Неравностите на този нанесен слой ще позволят на работната тренировка да остане на правилното място, без да се подхлъзва от маркираната точка.

 • В зоната за пробиване поставете парче лепяща лента или лента за боя с маркирана точка, след което пробийте директно през пластира, както е показано на снимката.
 • Характеристики на сондажни плочки

  Най-добре е дупките в плочката да са направени преди да бъдат поставени върху повърхността на стената, например се опитват да направят дупки в гнездото, преди да поставят плочката.  За пробиване положената плочка на стената, на първо място, определени методи за желаната дупки, описани по-горе просто и след тренировка работи при ниска скорост, леко пробити плочки. По време на работа сондата трябва периодично да се охлажда с вода.

  За да е необходимо работата да пробия скорост за контрол на скоростта, с присъствието на специална тренировка, избивайки или диамантен връх, чувствах върха и самозалепваща лента. Но описаният по-горе метод е подходящ само за отвори с малък диаметър до 15 мм.

  Работата трябва да бъде внимателно, силно върху тренировката без натискане. Ако трябва да се направи дупка в фуги на плочки, първо се уверете, че диаметъра на отвора не превишава ширината на фугата и центъра му идва до средата на шева. Вие не трябва да пробия дупка близо до ръба на плочката, като коронката, със сигурност, всеки отскок в шев или плочки ръб може да се откъснат поради липса в тази област на лепило за плочки.  Пробиването на плочките със специална свредла върху стъклото трябва да бъде заменено с бормашина, подходяща за стената под плочката. И само след това пробийте дупка с необходимата дълбочина. За да избегнете счупване на ръба на дупката или разкъсване на плочките, опитните майстори съветват да се използва сондаж с по-голям диаметър за пробиване на плочки и по-малка част от стената под плочката. Например, когато работите с бормашина за плочки с диаметър 8 мм, вземете сондаж за бетон с диаметър 6 мм.

  Как да направите голяма дупка?

  За да направите дупки с голям диаметър в плочката, има няколко метода.

  Керамичните плочки се пробиват в няколко малки отвора по желания контур с необходимия диаметър, като внимателно се отстранява централната му част. И получените скъсани ръбове се обработват с абразивна лента. Висока естетика, разбира се, този метод не е различен и освен това ще изисква определени времеви разходи, но ще се постигне желаната цел.

  Използва се и специален тип регулируема бормашина, наречена "балеринка", чиято режеща част се регулира до желания радиус, подобна на компас. Той е захванат в патронник и е евтин. Често се предлагат директно с резачка за плочки.

  По-прост и ефективен, но и по-скъп метод за пробиване на дупки в плочките е използването на специална волфрамова или диамантена корона с наличието на центробежна сеялка. Тук трябва само да зададете необходимия диаметър на короната. Обучението, разбира се, не е евтино, но се изплаща поради спестените усилия и време. Най-добре е да закупите набор от коронки за правене на дупки с различни диаметри.

  За да направите широк кръгъл отвор в плочката, например, под тоалетната, ще ви помогнат един пилен трион с волфрамово покритие.

  Споделяне в социалните мрежи:

  сроден
  Тогава да изрежете една плочка 3 начинаТогава да изрежете една плочка 3 начина
  Как да пробиете керемида и керамичната гранитна плочка с диамантена бормашинаКак да пробиете керемида и керамичната гранитна плочка с диамантена бормашина
  Избор на стойка за електрическа тренировкаИзбор на стойка за електрическа тренировка
  Масата е изработена от керамични плочкиМасата е изработена от керамични плочки
  Основните размери на керамичните плочки за стени и подовеОсновните размери на керамичните плочки за стени и подове
  Как да пробиете дупка за миксер в мивка от изкуствен камъкКак да пробиете дупка за миксер в мивка от изкуствен камък
  Как да се пробие дупка в плочки с различни диаметри и отКак да се пробие дупка в плочки с различни диаметри и от
  Керамични плочки за ламинатни решения за проектиране на проблемиКерамични плочки за ламинатни решения за проектиране на проблеми
  Поставяне на плочки в пода в кухнятаПоставяне на плочки в пода в кухнята
  Шахтинска плочка за банятаШахтинска плочка за банята
  » » Как да пробиете дупка в керамични плочки