Как да пробиете дупка за миксер в мивка от изкуствен камък

Как да пробиете дупка за миксер в мивка от изкуствен камък

Не всички мивки от изкуствен камък имат готови отвори за инсталация на миксер, воден филтър и др. При някои модели такива дупки се отрязват, но не и до края: за да получите дупка, трябва да ги избиете с остър удар на чук. Но ако изобщо няма дупки?

Ясно е да тренирате. Много от тях обаче се страхуват да направят това, поради страх от увреждане или разрушаване на мивката.

Не е необходимо да се страхувате. Производителите на мивки от изкуствен камък малко хитър, заявявайки, че такъв материал върху свойствата съответства на естествен камък. По отношение на качествата на нещо, може би той се приближава, но по никакъв начин не е в сила. Мивка, изработена от изкуствен камък - е по същество пластмаса, по-точно, полимерната маса се смесва с каменна троха. Пропорциите варират - от 20% от трохата и 80% от смолата, до 80% от трохата и 20% от смолата. Във всеки случай пробиването на такъв материал е много по-лесно от естествения камък.

Но вниманието във всеки случай няма да навреди. Много експерти отрязаха дупката в мивката, след като са инсталирани в плота. Освен това има само едно решение - плосък ръб на предната страна. Но недостатъците са много повече: с такова пробиване има голям шанс за надраскване на лицевия слой на мивката, повреда на купата и разделяне на ръба, особено ако мивката има тясна рамка.

Ето защо ще пробием дупка отвътре. Същевременно съществува опасност от разкъсване на дупката от предната страна, но във всеки случай тя ще бъде затворена със смесител и няма да бъде забележима. Но когато пробивате мивка отвътре, няма шанс да повредите предната страна с помощта на скачаща тренировка, отрязвайки ръба или да повредите купата.Така че, ние продължаваме. Нуждаем се от конвенционална тренировка и резачка. Стандартният отвор за миксера е 35 мм, затова вземаме фрезата с диаметър 35 мм. Сложихме мивка надолу върху ненужна дъска, полагайки вестници. Аз препоръчвам да се отбележи от коя страна на миксер трябва да бъде, тк. при завъртане има възможност случайно да пробиете дупка от другата страна.

Сега маркирайте центъра на дупката. За да направите това, прикрепете долната гайка на миксера и обърнете внимание на центъра му. Имайте предвид, че в този случай дупката може да бъде маркирана доколкото е възможно от ръба, но без да удряте купата.Вкарваме фрезата в свредлото и се уверяваме, че ударът е изключен. внимателно започнете да пробивате при средна скорост. Уверете се, че фрезерът не започва в началния етап.

Тъй като по време на процеса се образува огромно количество фини стружки, които фрезовият инструмент прекарва в различни посоки, препоръчваме да поставите всяка кутия със страни, например от бисквити или бонбони, за да събирате чипове. Също така, загрята в прохода на резачката, пластмасата създава неприятна миризма, донякъде напомняща тази, използвана в моделите за сглобяване на лепило.

Когато вместо стърготините излезе дървото, което поставихме под мивката, то отворът е готов.

Както можете да видите, чипсът на ръба не надвишава 1-2 мм и може лесно да се затвори със смесител.

Ако все пак е необходимо да се пробие мивка от предната страна, за да се получи идеалният ръб, първо пробийте централния отвор отвътре с всяка тренировка в дървото и след това изрежете с фреза отвън. Пробита малка дупка ще служи като водач за фрезата. Желателно е също да се поддържа ръб отдолу с дървена греда, тъй като в такава позиция съществува риск от разделяне на ръба на мивката.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изборът на кухненска мивка за материалните плюсове и минуси на различни кухненски мивкиИзборът на кухненска мивка за материалните плюсове и минуси на различни кухненски мивки
Прагове от изкуствен камъкПрагове от изкуствен камък
Кухненска престилка от изкуствен камъкКухненска престилка от изкуствен камък
Как да лепи изкуствен камък върху тапетКак да лепи изкуствен камък върху тапет
Да видим какви са предимствата и недостатъците на една каменна мивка?Да видим какви са предимствата и недостатъците на една каменна мивка?
Завършваме сокола с изкуствен камък, както и вида на този имитиращ фасаден материалЗавършваме сокола с изкуствен камък, както и вида на този имитиращ фасаден материал
Декориране на балкона с изкуствен декоративен камъкДекориране на балкона с изкуствен декоративен камък
Изкуствен камък obiИзкуствен камък obi
Изключителни мивки от изкуствен камък на ред Светът на камъка Санкт ПетербургИзключителни мивки от изкуствен камък на ред Светът на камъка Санкт Петербург
Плотове от изкуствен камък купуватПлотове от изкуствен камък купуват
» » Как да пробиете дупка за миксер в мивка от изкуствен камък