Завършваме сокола с изкуствен камък, както и вида на този имитиращ фасаден материал

Вариация на подложката за подложка с изкуствен камък

В модерното строителство, основата е широко използвана с изкуствен камък. Разгледайте този материал по-подробно и начина на завършване.

Какво представлява изкуствен камък?

Има три основни начина за създаване на изкуствен камък:

  • от циментова замазка с пясък;
  • от циментова замазка с добавка на трохи от естествен камък;
  • от гипс.

Всички те са предназначени за различни работни условия. Например, изкуствен гипсов камък служи главно за вътрешна декорация на помещения, а камъкът, основан на цимент, е отличен за екстериорна декорация.При производството на изкуствен камък се използват разнообразни багрила, които му придават необходимия цвят, имитиращ всеки истински камък. Също така за производството на различни видове форми, симулиращи структурата на камък.

Предимства при използване на изкуствен камък при декориране на основата

За разлика от финиша на комин с естествен камък. с тежките си тежести и трудностите при обработката, изкуственият камък е лесен за работа и рязане, а теглото му е около 1/4 от теглото на естествения камък, което значително намалява натоварването по стените. В същото време, той не е по-нисък от основните показатели на естествен камък, като например:

  • сила;
  • устойчивост на влага;
  • термична проводимост;
  • устойчивост на замръзване;
  • екологична безопасност.

Изкуственият камък точно повтаря цвета и текстурата на дивия камък и не се различава от настоящето по външен вид. В същото време цената на декоративния камък е много по-малка от цената на истински див камък. По-долу е и цената на инсталационните услуги, благодарение на по-лесната обработка на изкуствен камък.Изкуственият камък не изисква особени грижи. Освен това сами можете да извършите инсталирането на камъка и, при спазване на проста технология, резултатите няма да се различават от резултатите от инсталацията, извършена от специалистите.

Видове изкуствен камък

В момента на купувача се предлага голям избор от изкуствен камък, имитиращ почти всички видове реални, естествен камък. Това гранит, различни видове мрамор, оникс, травертин, пясъчник, шисти, различни видове екзотични камъни, декоративни камъни, имитирайки древните видове камък, както и много други.

Тя може да се комбинира с всякакви съвременни материали за довършителни работи, като например сайдинг или фасадни панели. С интериор с изкуствен камък е възможно лесно да украсите камината или арката.

Лепило или хоросан?

При завършване на основата се използват два вида свързващи елементи: специално лепило и обикновен циментово-пясъчен разтвор. Предимството на готовата лепилна смес е наличието в нея на специални добавки, които увеличават нейните свойства срещу влага и създават допълнителна защита за основата.

Не е необходимо обаче да се забравя циментовата смес, въпреки че фасадната декорация с нейната помощ е по-трудоемка, макар и на по-ниска цена.

В заключение можем да кажем, че финалната база изкуствен камък цокъл дава богата и добре поддържан външен вид, не означава по-ниско шапка, украсена с истински камък.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изкуствен камъкИзкуствен камък
Завършване на фасадата на рамкова къща с декоративен изкуствен камък със собствените си ръцеЗавършване на фасадата на рамкова къща с декоративен изкуствен камък със собствените си ръце
Прагове от изкуствен камъкПрагове от изкуствен камък
Кухненска престилка от изкуствен камъкКухненска престилка от изкуствен камък
Каменна камина декорацияКаменна камина декорация
Как да лепи изкуствен камък върху тапетКак да лепи изкуствен камък върху тапет
Камина с портал от изкуствен камък снимка в интериораКамина с портал от изкуствен камък снимка в интериора
Декориране на балкона с изкуствен декоративен камъкДекориране на балкона с изкуствен декоративен камък
Изкуствен камък obiИзкуствен камък obi
Изключителни мивки от изкуствен камък на ред Светът на камъка Санкт ПетербургИзключителни мивки от изкуствен камък на ред Светът на камъка Санкт Петербург
» » Завършваме сокола с изкуствен камък, както и вида на този имитиращ фасаден материал