Стенна декорация с камък

Стенна декорация с камък

- това е популярен вид стена декорация в дизайна на интериора на стаята. Той бързо влезе в ремонтните работи, за да подобри домовете ни. За любителите на декор във вътрешността на камъка ще направи, като нищо друго. На пазара на строителни материали има два основни типа: естествен и изкуствен. Всяко от тях има право на съществуване, затова ще ги разглеждаме отделно.

Стенна декорация с естествен камък

Стенна декорация с камък

Естественият декоративен камък е завършен материал, създаден от самата природа.

Ето защо, цената му е висока, в сравнение с други видове довършителни работи.

Ако кариерите за добив на естествен камък не са далеч, то това предимство просто трябва да се използва.

Използването на декоративен камък по стените в близост до врати, камини, около телевизора или само отделна стена значително увеличава самочувствието на домакините пред гостите.

Най-често срещаните скали от естествен камък са мрамор, гранит, оникс, варовик. Какъв избор, зависи само от предпочитанията на собственика.

Работи по инсталирането на естествен камъкПреди да започнете да изграждате камък на стената, трябва да подготвите повърхността. Ако стената е плоска, трябва да е грундирана. Ако стената изисква изравняване, тогава е необходимо да я измажете с циментово-пясъчен разтвор.

При изграждането на естествен камък върху дървени стени, също е необходимо да се мазилка на стената, но с помощта на метална мрежа. Монтирайте камъка само след като повърхността изсъхне напълно.

Тъй като природата не прави камък със същия размер, така че по време на инсталацията трябва да се редуват помежду си. И като цяло, да се постави камък не е достатъчно, за да имат специални умения, вие също трябва да имате творческа визия на всички картини като цяло.

За поставяне използвайте циментово-пясъчен разтвор (1: 3), но за по-надеждно устройство е по-добре да използвате специално разработени лепилни смеси.Започнете по-добре от един долен ъгъл, като редувате размера на камъка, изкачете се на върха. Ако разтворът се появи на предната повърхност, извадете го, след като разтворът изсъхне. Полагането може да се извърши в задника или с устройството за шев. Как да направите инсталацията зависи от вида структура на камъка и предпочитанията на дизайнера или собственика.

Също така много популярен сред дизайнерите брекчове и плочи.

Стенна декорация с камък

брекчия - остатъци от производство на неправилно оформени камъни.

Често се използва за вътрешни стени, тъй като се състои от мек мрамор и серпентина.

Поради неправилната форма на камъка, можете да постигнете уникален модел на стената.

Стенна декорация с камъкплочи - това е нарязана плоча от твърда скала от естествен камък.

Плочите обикновено се произвеждат в големи размери (до 5 м2), поради което транспортирането и монтажът са много трудни.

Тъй като плочите се използват основно за изработване на плочи, плочите се смилат веднага.

Стенна декорация с изкуствен камък

Изкуствен камък често се използва и за украса на стените, работната площ в кухнята, в близост до камината, по стълбите. Разликата от естествения камък е липсата на размити линии и вложки от различен нюанс. Също така, изкуствен декоративен камък е много по-лесно и по-евтино.

За да направите изкуствен камък, използвайте бял или сив цимент, пясък, камък, чакъл и пигменти. Много голяма популярност придобива камък под формата на сурова руда, която отличава отделните декоративни стени.

Процесите на производство на строителни работи по инсталирането на изкуствен камък на стената не се различават от процесите, които се произвеждат, когато стените са украсени с естествен камък.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Облицовка и довършителни работи с мрамор и гранитОблицовка и довършителни работи с мрамор и гранит
Изкуствен камъкИзкуствен камък
Декориране на стените с декоративен камъкДекориране на стените с декоративен камък
Каменна камина декорацияКаменна камина декорация
Естествен камък в интериораЕстествен камък в интериора
Декориране на стените с камък Декоративен естествен и изкуствен камъкДекориране на стените с камък Декоративен естествен и изкуствен камък
Завършваме сокола с изкуствен камък, както и вида на този имитиращ фасаден материалЗавършваме сокола с изкуствен камък, както и вида на този имитиращ фасаден материал
Декориране на балкона с изкуствен декоративен камъкДекориране на балкона с изкуствен декоративен камък
Плочка за каменна стена, декорация, керамичен камък, гранит под камък и мраморПлочка за каменна стена, декорация, керамичен камък, гранит под камък и мрамор
Изкуствен камък obiИзкуствен камък obi
» » Стенна декорация с камък