Плочка за каменна стена, декорация, керамичен камък, гранит под камък и мрамор

Плочка под камъка: 4 възможни разновидности

Керамичните плочки отлично имитират различни каменни скали. То може точно да възпроизведе релефа, венеца на модела и дори да имитира "античния камък" и текстурата на котто.

На снимката:Плочки от камък. Има не само имитации на каменната структура върху керемидите и порцелановите каменинови изделия. В продажба има и каменна плочка - естествен кварцит, мрамор, гранит. Неговата отличителна черта е голям формат.

На снимката: модел Casale Grande от фабриката Lithos Mosaico Italia.

Снимка на камък. Има две технологии за прилагане на "модел": цялата дълбочина на керемидата (керамичен камък) или само на повърхността му (керамични плочки под камъка).

Технологията на производство на неглазиран керамичен камък позволява да се възпроизвежда в най-малък детайл картината на естествен камък. И ние говорим за конкретни породи: розов или тъмно мрамор (Rosa portogallo, Dark emperador), син гранит (Verde Brasil). Това се постига чрез многоцветни гранули, смесени по произволен начин - както в природата. След полиране стените под камъка са практически неразличими от естествен мрамор, гранит или травертин (и "каменният" образец се простира до пълната му дълбочина).

На снимката:Примери за използване във вътрешността на плочки с имитация на модела от естествен камък: гранит мрамор и универсален облицовъчен материал ArS.

В керамичната плочка под камъка подобността възниква поради прилагането на не-повтарящ се модел върху повърхността. И следващият слой прозрачна глазура - създава ефекта на огледално полиране и дълбок цвят "камък".

Релефът на камъка. Много породи се оценяват за своята девствена текстура. Най-забележителният пример е слоестата шисти. За да се постигне "естественост", производителят, в допълнение към прецизно подбраната цветна смес от суровини, използва специални печати - всеки фрагмент получава своето уникално облекчение. Тя може да бъде силно изпъкнала или едва експресирана, понякога грубите неравности се редуват с полирани области. Като правило, с подчертано облекчение на повърхността, не се произвеждат керамични плочки, а керамичен гранит под камъка.

Примери за облицовъчен материал с релефна повърхност.

"Античен" камък. Тази плочка довършителни под камък - неравномерен цвят на кожата, еднократен, полу-износени терен и малки дупки - имитира камъните на изкопа или останки на замъка. Тя изглеждаше полирани от стотици метри, има назъбени краища - ако натро-шава, с течение на времето.

На снимката:

Подът, оформен с плочки под "античния" камък, създава аура от древността, интериор с родословие.

Плочка под котката. Cotto е името на една от най-старите технологии за производство на плочки. Глината се омесва в калъпи, изсушава се и се изстрелва. Повърхността води до неравномерни, естествени "тухлени" нюанси (жълто, червено, кафяво). За да се предпази пода от появата на петна, тя обикновено е покрита с маски, и тя придобива неравномерен светъл блясък и дълбок цвят. Тази красива плочка се вписва идеално в новосъздадените "исторически" интериори, но е трудно да се грижите за тях. Съвременната версия на cotto е практически неразличима от своя прототип, но не изисква специални грижи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Облицовка и довършителни работи с мрамор и гранитОблицовка и довършителни работи с мрамор и гранит
Фасадни плочкиФасадни плочки
Декориране на стените с декоративен камъкДекориране на стените с декоративен камък
Камък във вътрешността на кухнятаКамък във вътрешността на кухнята
Стенна декорация с плочки под камъкаСтенна декорация с плочки под камъка
Порцелани и керемиди за дърво ceram marazziПорцелани и керемиди за дърво ceram marazzi
Плочка за камък за технология за вътрешна декорация и самосглобяванеПлочка за камък за технология за вътрешна декорация и самосглобяване
Каменна камина декорацияКаменна камина декорация
Фасаден гранит под камъкФасаден гранит под камък
Декориране на стените с камък Декоративен естествен и изкуствен камъкДекориране на стените с камък Декоративен естествен и изкуствен камък
» » Плочка за каменна стена, декорация, керамичен камък, гранит под камък и мрамор