Декориране на стените с декоративен камък

Декориране на стените с декоративен камък

категории:

Здравейте всички. Полезна информация за читателите на блога tor-otdelka.com. Тази статия е посветена на един от оригиналния вид декорация, това е декорация на стените с декоративен камък. От тази статия ще научите за типовете и заслугите на декоративния камък.

Декоративен камък на стената

Друг ефективен начин е да украсят и украсяват повърхността на стените, това е изправена пред тях с декоративен камък. Едно от основните му предимства е дълголетието, което може да продължи няколко десетилетия без видими щети. В същото време декоративният камък не губи външния си вид под въздействието на атмосферните влияния.

При декорирането на стени декоративният камък се използва както при проектирането на фасадите на къщите. и при декориране на интериора на закрито. Тя може да бъде разделена на два вида:

  • естествен декоративен камък;
  • изкуствен декоративен камък.


Декоративният камък може да бъде с различни размери, текстури и цветове. В строителството и дизайна е широко използван естествен декоративен камък, изработен от гранит, мрамор, варовик, пясъчник и оникс. Между другото, прочетете подобна интересна статия мека камък в дизайна и декорирането на интериора на стаите.

Изкуствен декоративен камък

Едновременното използване на естествен декоративен камък за облицовъчни стени е скъпо удоволствие, както и естествен камък е много тежък. Следователно, високата цена и тежестта на камъка бутаха строителите, за да създадат своите заместители. Така изкуственият декоративен камък се превръща в успешен заместител на естествения и започва да се прилага повече от естествения.

Предимствата на изкуствения камък могат да се отдадат на факта, че той е много по-лесен и по-евтин от естествения и може да има различна текстура и разнообразие от цветови нюанси. Изкуственият декоративен материал често имитира релефа и текстурата на естествения камък. Технологиите, постигнати при разработката на покрития от изкуствен камък, позволяват да се копира структурата на почти всеки камък от гранит и мрамор на обикновени калдъръмени украси.Облицовката на стените може да се извърши изцяло и частично под формата на отделни фрагменти и елементи. Разнообразието от облицовки с декоративни камъни е многобройно, както и видовете декоративни камъни. Реалното решение обаче е украсата на отворите на вратите и прозорците, разпределянето на определена зона върху повърхностите на стените, колоните, камината и други елементи на интериора. За безопасността на атрактивния външен вид на облицовъчната стена се избира технологията за довършване на стените, в зависимост от вида на камъка и облицовката.

Тези декоративни покрития, като имитация на "див" камък, подходящ за облицовка на повърхности и твърди фрагменти, като Ъглите на прозорците, колони и други елементи, като фасади, както и интериора. Правилно избраният декоративен камък ще бъде комбиниран с други материали на стените и ще даде на къщата специален чар.

Полагане на декоративен камък

Декорирането на стените с декоративен камък се извършва в съответствие с методите за полагане. Подобно на керамичните плочки, камъкът започва да се полага от дъното, тъй като долният ред действа като опора за целия дизайн на фасадата и трябва да се постави равномерно. Полагане на следващите редове от декоративен камък се извършва само след изсъхване на предишния ред.

Последователност на полагане на декоративен камък:

  1. Изчистете и подравнете повърхността на стените;
  2. Повърхностно третиране с грунд;
  3. За да разкрие ъглите и рамката на прозорците, вратите;
  4. Покриване на прави секции от стените отдолу нагоре;
  5. Напълнете и избършете шевовете.

На този днешен специален материал е завършен. Каним ви да обсъдите коментарите, да споделите мнението си за декорацията на стените с декоративен камък и да гледате видеото за полагане на декоративния камък, публикувано по-нататък.

Изделието се отнася до голяма серия изделия за декорация на стени. Можете да видите подобна статия

Можете да зададете въпрос или да споделите своя опит в тази тема, молих да говорите в коментарите. Аз чакам вашите мнения.

Успех и успех в ремонта!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите декорация на вратите с декоративен камъкКак да направите декорация на вратите с декоративен камък
Декориране на балкони и лоджии с камък в снимката и видеотоДекориране на балкони и лоджии с камък в снимката и видеото
Използване на декоративен камък във вътрешността на апартаментаИзползване на декоративен камък във вътрешността на апартамента
Каменна камина декорацияКаменна камина декорация
Декориране на стените с камък Декоративен естествен и изкуствен камъкДекориране на стените с камък Декоративен естествен и изкуствен камък
Декориране на балкона с изкуствен декоративен камъкДекориране на балкона с изкуствен декоративен камък
Как правилно лепи декоративен камък процес на декорация стениКак правилно лепи декоративен камък процес на декорация стени
Изкуствен камък obiИзкуствен камък obi
Всички за строителство и ремонт - апартаменти за каменни довършителни работиВсички за строителство и ремонт - апартаменти за каменни довършителни работи
Декориране на фасадата с декоративен камъкДекориране на фасадата с декоративен камък
» » Декориране на стените с декоративен камък