Декориране на балкона с изкуствен декоративен камък

Декориране на стените на терасата с изкуствен камък

Декорирането на стените с декоративен изкуствен камък е един от начините за украса на интериора и придаване на естественост. Ако ще поставите вътрешни растения на балкона, а в съчетание с декоративни камъни по стените, те ще създадат уникален релеф на стаята.

Изкуственият декоративен камък в интериора се използва сравнително наскоро. Преди това, използвайки естествени камъни, и сега все по-изкуствени.

Естествените камъни, разбира се, са по-скъпи, но изкуствените камъни във вида им почти не се различават от естествените камъни. И така, наскоро декорацията с декоративен изкуствен камък става все по-популярна.

Използва се за довършване на подове и стени в къщи и апартаменти. Изкуственият камък е издръжлив, устойчив на удари, топлина и влага. Повърхностите от изкуствен камък са твърди (по-твърди от мрамор) и затова не е лесно да оставят върху тях марки или драскотини. В допълнение, те не са токсични и устойчиви на киселини и основи.

Какво представляват изкуствените камъни?Всъщност изкуствен камък не е един, а три цели материала. И въпреки че са подобни, изкуствен камък може да бъде произведен по три различни начина.

Съответно, разграничавайте:

1. Керамичен гранит

2. Изкуствени камъни, направени на конкретна основа3. Изкуствени камъни - конгломерати (изкуствен мрамор)

Керамичният гранит се получава чрез натискане на бетонната маса при високо налягане, последвано от изпичане при високи температури. Резултатът е материал, който е по-скоро като керамика или стъкло, отколкото естествен камък. Може да бъде матово и полу-матово, релефно, остъклено и полирано.

Методът за производство на изкуствен камък на конкретна основа в много отношения прилича на производството на бетон. Такъв изкуствен камък е създаден от вода, цимент, пълнител, който е троха от естествени камъни и различни цветни пигменти.

Приготвената разширена глинесто-циментова смес се излива във форми, чиято повърхност имитира различни структури от естествен камък. По този начин се създават много различни варианти на изкуствен камък.

Изкуственият мрамор е направен от трохи от естествени камъни, оцветен пигмент и полиестерна смола. Такъв изкуствен мрамор има текстура, напомняща естествената мраморна текстура на най-различни (а не винаги естествени) цветове.

Декориране на балкона с изкуствен камък

Изкуствените камъни със сравнима твърдост, якост и характеристики имат много по-голяма гама от цветове и текстури, а най-важното - значително по-ниска цена от естествения камък. Следователно, той е много популярен сред дизайнерите и строителите.

Използвайте изкуствен декоративен камък може да бъде навсякъде. Можете да украсите стена или колона, които можете да добавите просто като елемент на декора.

На такава стена закритите растения ще изглеждат добре.

И ако искате да създадете зимна градина на балкона, след това с лице към стената с изкуствен камък ще даде интериора на финала. По-подробно за създаването на зимна градина, няма да напиша балкон в друго време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декориране на балкони и лоджии с камък в снимката и видеотоДекориране на балкони и лоджии с камък в снимката и видеото
Използване на декоративен камък във вътрешността на апартаментаИзползване на декоративен камък във вътрешността на апартамента
Прагове от изкуствен камъкПрагове от изкуствен камък
Каменна камина декорацияКаменна камина декорация
Завършваме сокола с изкуствен камък, както и вида на този имитиращ фасаден материалЗавършваме сокола с изкуствен камък, както и вида на този имитиращ фасаден материал
Изкуствен камък obiИзкуствен камък obi
Всички за строителство и ремонт - апартаменти за каменни довършителни работиВсички за строителство и ремонт - апартаменти за каменни довършителни работи
Декориране на фасадата с декоративен камъкДекориране на фасадата с декоративен камък
Декоративна каменна украса на входа, дъгата, склонове Фото, инструкции, съвети за дизайн Нов камък…Декоративна каменна украса на входа, дъгата, склонове Фото, инструкции, съвети за дизайн Нов камък…
Декориране на камина с декоративна каменна облицовка с изкуствен камъкДекориране на камина с декоративна каменна облицовка с изкуствен камък
» » Декориране на балкона с изкуствен декоративен камък