Видове декоративни камъни в интериора

Декоративен камък в интериора, неговите видове

 • Декоративен камък в интериора
 • Основи на полагане на декоративен камък

По всяко време камъкът е оценен като красив, издръжлив и висококачествен строителен материал. В съвременната декорация, популяризирането на естествените материали и изкуствената им имитация. Появата на такава сграда винаги ще бъде привлекателна, защото напомня на човек за единството му с природата.

Варианти на декорация на стени с различни декоративни камъни.И за това има известни причини.

Декоративен камък в интериора

Схемата за правилното подреждане на камъка по метода на редуващи се елементи.

Декоративният материал може да бъде естествен или изкуствен. Естественият има естествен произход, добива се в кариери или минни работи, като неговият вид може да се брои в огромно количество. При строителството използвайте твърд и разкъсан камък. Името на този вид идва от външния му вид, защото има неравномерни ръбове и повърхност.Използването на естествен камък в декорация по всяко време е било считано за модерно и престижно, но този материал има някои недостатъци:

 1. Работнически процес на работа с материал.
 2. Високи разходи за материали и работа.
 3. Комплексна инсталация, която изисква участие в работата на специалисти.
 4. Нестабилността на някои видове камък в градските условия.

Що се отнася до изкуствения материал, той е направен от полимери с добавяне на компоненти, които придават желания цвят и текстура. Популярен разкъсан камък може да бъде представен и в изкуствен дизайн. В зависимост от състава, изкуствените камъни могат да бъдат от три типа: изработени от гипс, направен под формата на клинкер, представляващ полимерен материал.

 1. Простотата на работа с камък: може да му бъде дадена всяка необходима форма или размер.
 2. Простота на инсталацията и изобилие от възможности за дизайнерски фантазии.
 3. Сила и издръжливост на този вид, устойчивост на агресивна среда.
 4. Лекота на материала.
 5. Простота на опаковката. За облицовката не се изисква използването на сложни технологии.
 6. Той не уврежда околната среда, като същевременно създава естественост.

Връщане към съдържанието

Основи на полагане на декоративен камък

Варианти за стенни довършителни работи с шисти.

Декоративният камък може да бъде покрит с всякакви повърхности, както вън, така и вътре в сградата. В същото време изкуственият материал може да бъде твърд или разкъсан, с неравномерни ръбове и гофрирана повърхност. Грубата повърхностна структура не само не лишава материала от привлекателност, но допълнително усилва ефекта от различни посоки на проектиране. Рядко ще изглежда прекрасно в декорацията на камината, създавайки впечатление за естественост.

Натрупването може да става независимо, без помощта на специалисти, тъй като няма особени затруднения за извършване на работата. Преди всичко, е необходимо да се измаза и да се изравни повърхността, върху която се планира да се използва камъкът. На повърхността не трябва да има мазни петна. За по-доброто хващане на материала повърхността е покрита с грунд.

Директно процесът на полагане може да се извърши в различни посоки, отгоре надолу и отдолу нагоре. Плоските плочки се поставят върху плоска линия, която е маркирана с ниво. Всяка зидария трябва да се започне от ъгъла. Препоръчваме първо да пресъздадете бъдещия състав на пода, за да определите как ще изглежда, и след това да продължите да ги лепирате до стената. Процесът на залепване напомня облицовката на стената с керамични плочки. От другата страна е поставен слой лепило и материалът е здраво притиснат към стената. За да изравните плочката, трябва да я почукате с гумен чук. Ако падне лепило върху предната страна, трябва внимателно да се отстранят с четка, докато се изсушат. Когато се полага, кората може да бъде оставена, или може да не е. Ако полагането се извършва с копеле, между камъните трябва да остане малка празнина, която след това ще бъде напълнена с фуги, съвпадащи с тона на камъка. Когато се полага без бар, структурата на стената се възпроизвежда.

Декоративният камък, естествен или изкуствен, твърд или разкъсан, винаги изглежда чудесно във вътрешността на стаята. Той е идеален за облицовка на стени, украса на камини, стъпала, прозорци и врати и други вътрешни елементи. Атрактивният външен вид, силата на състава, естетиката на този строителен материал допринасят за широкото му разпространение в дизайнерските проекти и решения. Всеки може да си позволи този вид декорация, защото вместо скъп естествен камък може да се използва по-евтин изкуствен, външният ефект от който в същото време няма да бъде по-лош.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите декорация на вратите с декоративен камъкКак да направите декорация на вратите с декоративен камък
Декориране на стените с декоративен камъкДекориране на стените с декоративен камък
Декориране на балкони и лоджии с камък в снимката и видеотоДекориране на балкони и лоджии с камък в снимката и видеото
Каменна камина декорацияКаменна камина декорация
Декориране на стените с камък Декоративен естествен и изкуствен камъкДекориране на стените с камък Декоративен естествен и изкуствен камък
Декориране на балкона с изкуствен декоративен камъкДекориране на балкона с изкуствен декоративен камък
Изкуствен камък obiИзкуствен камък obi
Всички за строителство и ремонт - апартаменти за каменни довършителни работиВсички за строителство и ремонт - апартаменти за каменни довършителни работи
Декориране на фасадата с декоративен камъкДекориране на фасадата с декоративен камък
Декориране на камина с декоративна каменна облицовка с изкуствен камъкДекориране на камина с декоративна каменна облицовка с изкуствен камък
» » Видове декоративни камъни в интериора