Декориране на стените с камък Декоративен естествен и изкуствен камък

Стенна декорация с камък

Декорация на стени с камък е популярен тип декорация на стени при проектиране на интериорен дизайн на стая. Той бързо влезе в ремонтните работи, за да подобри домовете ни. За любителите на декор във вътрешността на камъка ще направи, като нищо друго. На пазара на строителни материали има два основни типа: естествен и изкуствен. Всяко от тях има право на съществуване, затова ще ги разглеждаме отделно.

Стенна декорация с естествен камък

Естественият декоративен камък е завършен материал, създаден от самата природа.

Ето защо, цената му е висока, в сравнение с други видове довършителни работи.

Ако кариерите за добив на естествен камък не са далеч, то това предимство просто трябва да се използва.Използването на декоративен камък по стените в близост до врати, камини, около телевизора или само отделна стена значително увеличава самочувствието на домакините пред гостите.

Най-често срещаните скали от естествен камък са мрамор, гранит, оникс, варовик. Какъв избор, зависи само от предпочитанията на собственика.

Работи по инсталирането на естествен камък

Преди да започнете да изграждате камък на стената, трябва да подготвите повърхността. Ако стената е плоска, трябва да е грундирана. Ако стената изисква изравняване, тогава е необходимо да я измажете с циментово-пясъчен разтвор.

При изграждането на естествен камък върху дървени стени, също е необходимо да се мазилка на стената, но с помощта на метална мрежа. Монтирайте камъка само след като повърхността изсъхне напълно.Тъй като природата не прави камък със същия размер, така че по време на инсталацията трябва да се редуват помежду си. И като цяло, да се постави камък не е достатъчно, за да имат специални умения, вие също трябва да имате творческа визия на всички картини като цяло.

За поставяне използвайте циментово-пясъчен разтвор (1: 3), но за по-надеждно устройство е по-добре да използвате специално разработени лепилни смеси.

Започнете по-добре от един долен ъгъл, като редувате размера на камъка, изкачете се на върха. Ако разтворът се появи на предната повърхност, извадете го, след като разтворът изсъхне. Полагането може да се извърши в задника или с устройството за шев. Как да направите инсталацията зависи от вида структура на камъка и предпочитанията на дизайнера или собственика.

Също така, breccia и плочи са много популярни сред дизайнерите.

Breccia - произведените останки от неправилно оформен камък.

Често се използва за вътрешни стени, тъй като се състои от мек мрамор и серпентина.

Поради неправилната форма на камъка, можете да постигнете уникален модел на стената.

- това е нарязана плоча от твърда скала от естествен камък.

Плочите обикновено се произвеждат в големи размери (до 5 м 2), поради което транспортирането и монтажът са много трудни.

Тъй като плочите се използват основно за изработване на плочи, плочите се смилат веднага.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декориране на стените с декоративен камъкДекориране на стените с декоративен камък
Каменна камина декорацияКаменна камина декорация
Завършваме сокола с изкуствен камък, както и вида на този имитиращ фасаден материалЗавършваме сокола с изкуствен камък, както и вида на този имитиращ фасаден материал
Декориране на балкона с изкуствен декоративен камъкДекориране на балкона с изкуствен декоративен камък
Как правилно лепи декоративен камък процес на декорация стениКак правилно лепи декоративен камък процес на декорация стени
Изкуствен камък obiИзкуствен камък obi
Всички за строителство и ремонт - апартаменти за каменни довършителни работиВсички за строителство и ремонт - апартаменти за каменни довършителни работи
Декориране на фасадата с декоративен камъкДекориране на фасадата с декоративен камък
Декоративна каменна украса на входа, дъгата, склонове Фото, инструкции, съвети за дизайн Нов камък…Декоративна каменна украса на входа, дъгата, склонове Фото, инструкции, съвети за дизайн Нов камък…
Облицовка на камината с изкуствен камък - украсяване на камината с декоративен камъкОблицовка на камината с изкуствен камък - украсяване на камината с декоративен камък
» » Декориране на стените с камък Декоративен естествен и изкуствен камък