Стенна декорация с декоративна каменна снимка, описание

Декориране на стените с декоративен камък: върхове

Използването на естествени материали за изграждане и довършване на къщи е съвсем разбираемо: в ерата на модерните технологии хората се стремят да се върнат в корените си, да създават около себе си максимално природна и екологично безопасна среда.

Камък, дърво и други естествени материали в допълнение към оригиналния интериор създават специална хармонична атмосфера в къщата, изпълнена с топлина и комфорт. Декорирането на стените с декоративен камък е подходящо за външна работа: завършване на фасадата или на основата. и за интериора: това е подходящо и стилно изглежда в хола, коридора и кухнята. В комбинация с метал и стъкло, с подходящо осветление, камъкът придава изтънченост и здравина на всяка стая.

Сортове декоративен камък

За облицовъчни стени могат да се използват като камък от естествен произход, и изкуствени. Естествено се използва естествен мрамор и гранит, пясъчник и шисти, калдъръмени камъни и варовик. Работата с тях изисква специален инструмент, но в търговската мрежа за довършване на стените с декоративен естествен камък се предлагат вече обработени камъни с различни форми и размери с плоска форма. Недостатъкът на естествения камък е неговата значителна цена и значителна тежест, която, когато е изправена, увеличава въздействието върху конструкцията, но заслужава да се отбележи, че дизайна на апартамента с него ще изглежда невероятно.Еднакво заместване за него е изкуствен камък, който може да включва пясък, глина, бетон или гипс с добавяне на цвят. Неговото достойнство в лекота на стил, леко тегло и разнообразие от цветове.

Какви са безспорните предимства на декоративния камък? Ако трябва да посочите, то е:

  • особена сила и несъответствие с механични и химични влияния;
  • екологична чистота и устойчивост на развитието на микроорганизми;
  • великолепен външен вид;
  • записва дълголетие;
  • нетърпелив към грижите.

Как да изберем качествен камък?Декорирането на стените с изкуствен декоративен камък ще изглежда красиво и органично само когато материалът е с високо качество, особено камъкът ще изглежда красив с ламината. Големият брой цветни импрегнации и контрастът на цветовите преходи не трябва да бъдат тревожни - присъствието им само ще подобри ефективността на общата картина. Маркерите на четката, всички петна, петна или израстъци върху каменните плочки са неприемливи.

От обратната страна се изисква да бъде на ниво мярка и да не е твърде порьозен. Ако се използва изкуствен камък за покриване на помещения, където има висока влажност, тогава ще е необходим материал с влагоустойчиви свойства, в противен случай специално трябва да се нанесе специално покритие върху облицовката.

Препоръки за декорация на стени с декоративен камък

В коридора, в затворено пространство, е по-добре да експериментирате с местното осветление. Особено LED осветлението придава украса на камъка специален чар.

Декорирането на стените с естествен декоративен камък поради значителното му тегло не винаги може да се извърши на цялата стена в сравнение с плочките. В тази ситуация можете да опитате да я украсите частично или да покриете например камина, ако е хол. Не е лошо като каменна облицовка или ъгъл на стената.

Също така е важно, че голям обем от каменни тежести ситуацията, създава впечатление за задръствания, така че е по-добре да ги отрежете с просторни апартаменти или вили. В малка стая или в слабо осветление, светлите цветове и каменните нюанси ще изглеждат много по-приятно: те ще създадат усещане за лекота и свобода.

Декорация на стените на този материал е широко използван от дизайнерите, не само в апартамента, с помощта на intererah- създал изключителен дизайн на барове и ресторанти, от който са изработени не само стените, но и колони, прозорци, всички видове ниши и арки. Такива интериор, освен естетическото удоволствие, придават атмосфера на сигурност и мир. Изкуственият камък има повече възможности за декорация, тъй като гамата от цветове е по-широка.

Когато декорация на стените на декоративен изкуствен камък могат лесно да вземете голяма имитация на естествен камък - това море камъчета и рок, неравни дивите ветрове и на възраст от тухли. От съвременни предложения - исторически пана, гладки барелефи или елементи с украшение: всяка идея за дизайн с лекота ще бъде въплътена в истински интериор.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декориране на стените с декоративен камъкДекориране на стените с декоративен камък
Декориране на балкони и лоджии с камък в снимката и видеотоДекориране на балкони и лоджии с камък в снимката и видеото
Каменна камина декорацияКаменна камина декорация
Естествен камък в интериораЕстествен камък в интериора
Декориране на стените с камък Декоративен естествен и изкуствен камъкДекориране на стените с камък Декоративен естествен и изкуствен камък
Декориране на балкона с изкуствен декоративен камъкДекориране на балкона с изкуствен декоративен камък
Изкуствен камък obiИзкуствен камък obi
Всички за строителство и ремонт - апартаменти за каменни довършителни работиВсички за строителство и ремонт - апартаменти за каменни довършителни работи
Декориране на фасадата с декоративен камъкДекориране на фасадата с декоративен камък
Декоративна каменна украса на входа, дъгата, склонове Фото, инструкции, съвети за дизайн Нов камък…Декоративна каменна украса на входа, дъгата, склонове Фото, инструкции, съвети за дизайн Нов камък…
» » Стенна декорация с декоративна каменна снимка, описание