Естествен камък в интериора

Естествен камък в интериора

Когато става въпрос за екологосъобразност, естественият камък няма равен. Това е напълно естествен, издръжлив и изразителен материал, който може да спаси собствениците на жилища от грижи за ремонта в продължение на няколко десетилетия. Но че естественият камък в интериора е изиграл най-добрите си цветове, експертите съветват предварително да мислят в какъв стил искате да решите пространството на дома.

Стилове на декоративен камък за дома

Независимо коя артистична дизайнерска насока избирате, не забравяйте, че стриктното благородство и сянката на бруталния лукс не се отнемат от камъка. Сега малко за популярните стилове в украсата на къщи, където е подходящ декоративен камък.

  Classic.Гладко полиран мрамор или оникс успешно се крие в интериора, декориран в аристократичен стил. Компетентната грижа ви позволява да поддържате кралското гланцово покритие в продължение на десетилетия.

  Античен.Имитацията на шедьоврите на майсторите на Древна Елада и разцветът на Римската империя също дава най-добри резултати при работа с оникс и мрамор. Различни видове повърхностна обработка на камъка дават на дизайнерите голяма палитра от тонове на настроението при декорирането на интериора.

  Държава.

Този демократичен и считан за прост стил в каменната екзекуция е в много отношения универсален и получава нови интересни цветове. Можете да използвате най-грубите видове обработка на камък, които в комбинация с дърво, растения или тъкани "село" платна изглеждат нежни и уютни.

  Модерен еклектизъм и таванско помещение.

Камъкът е един от най-популярните материали за създаване на модерен и модерен интериор. В зависимост от обработката и околната среда, тя може да изглежда строга или елегантна, а в същото време - свежа и необичайна.

Препоръки за използването на камък в интериора

Експертите на компанията "Елегант Стоун" препоръчват да се спазват следните правила, като се избира камък за довършване на различни помещения.

 • Най-добрите препоръки за бани и всекидневни са мрамор: той не се промъква по време на обработката, не абсорбира влагата, бързо се нагрява. В области като кухнята, материалът ще изисква допълнително защитно лечение. Не забравяйте, че контактът с алкали и киселини за мрамор е неприемлив.
 • Травертинът е подходящ за текстурирани стени. Тя е доста податлива на обработка и относително евтина.
 • Подът, в зависимост от предназначението и стила на стаята, може да бъде изработен от гранит, оникс, мрамор.
 • Оникс и мрамор често и успешно се използват за производство на кухненски плотове.

Не забравяйте, че използването на камък в интериора ще се изплати хубаво, ако в началната фаза получават подробни съвети от професионалист. Материалът се счита за жив, поради това изисква уважаван подход.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декориране на стените с декоративен камъкДекориране на стените с декоративен камък
Декориране на балкони и лоджии с камък в снимката и видеотоДекориране на балкони и лоджии с камък в снимката и видеото
Използване на декоративен камък във вътрешността на апартаментаИзползване на декоративен камък във вътрешността на апартамента
Каменна камина декорацияКаменна камина декорация
Декориране на стените с камък Декоративен естествен и изкуствен камъкДекориране на стените с камък Декоративен естествен и изкуствен камък
Декориране на балкона с изкуствен декоративен камъкДекориране на балкона с изкуствен декоративен камък
Изкуствен камък obiИзкуствен камък obi
Всички за строителство и ремонт - апартаменти за каменни довършителни работиВсички за строителство и ремонт - апартаменти за каменни довършителни работи
Облицовка на камината с изкуствен камък - украсяване на камината с декоративен камъкОблицовка на камината с изкуствен камък - украсяване на камината с декоративен камък
Стенна декорация с камъкСтенна декорация с камък
» » Естествен камък в интериора