Облицовъчни камини с изкуствен, естествен камък и плочки

Облицоване на камината

Защо да направите камина? Разбира се, за красота. Но в допълнение, финалът ви позволява да скриете детайлите на дизайна, пукнатините в тухлата, ако се появят, и да поддържате здравината на външната повърхност. Дори на етапа на строителството се избира предният материал, тъй като камините са снабдени с оглед на топлинното им разширение. Това на свой ред определя натоварването на повърхността, така че спазването на технологията става важно условие за качествена работа.

Разнообразие от материали

Класиките на декорация на камини се считат за мрамор. Фенове на необичайни решения използват черупки от скали и дори калдъръмени камъни. Най-често използваният гранит, оникс, кварцит. Един камък може просто да се събере извън града и да излезе с оригинален дизайн, но е по-добре да го купите в строителен магазин. Чисто, полирани камъни ще осигури красива дизайнерска камина. За довършителни работи често се използват контрастни нюанси, докато дизайнерите съветват вторият цвят да бъде поставен в минималната сума. Например, за да оформите огнището.

В допълнение към естествения камък, съществуват следните материали, не по-малко надеждни, с добри декоративни свойства, които могат да се използват за декорация на камини:

  • изкуствен камък
  • керамични плочки, плочки
  • топлоустойчива мазилка
  • облицовани с тухли

Украсяване с изкуствен камъкСтроителните технологии позволиха да се създаде не по-малко здрав и издръжлив материал - декоративен камък. Тя привлича ниски разходи в сравнение с благородните породи и за разлика от тях не съдържа естествен радиационен фон. Условията за употреба не препоръчват контакт с повърхност, нагрята над 70 ° С. За строителството се използва специално лепило, но по-често облицовката на камината с изкуствен камък се извършва върху циментова замазка.

В допълнение се използва мастика, като се има предвид степента на разширяване на свързващия материал и изкуствения камък. Несъответствието на параметрите може да доведе до напукване или отделяне, падане на елементите. По-добре от останалото се държи лепилото термоустойчиво циментово съединение, което може да бъде закупено в специализирани магазини.Предимства на изкуствен камък за декорация на камини - в разширен цвят и шарени мащаби. Текстурата може да симулира всички видове естествени материали, а гладката страна на гърба опростява зидарията. Освен това тя не тежи структурата и има добра топлопроводимост. Тези качества го правят възможно да се използват успешно за обзавеждане на камини и интериори като цяло, създавайки един стил на дизайна на стаята.

Естествен камък - завършете по всяко време

Не всички сортове от естествен камък са скъпи, но облицовката на камини с естествен камък му придава благородство, независимо от степента на материала. Самият той може да бъде с ниска стойност, но сложните методи на преработка го правят изкуство. Производителите предлагат гладко, полирано, гланцово или матово покритие. Също така: изкуствено остарели, скалисти, разтопени със специална топлинна обработка.

Облицовката с естествен камък се извършва върху лепило, което има висока топлоустойчивост. Дизайнерските техники използват зидария със или без шевове. Наличието на шевове позволява зидарията да бъде по-пластична под въздействието на високи температури. Те оставят място за малко разширяване, което увеличава живота на декоративния материал.

Керамични плочки: естествени плочки и имитация на текстури

Керамичните плочки отново се изолират от всички материали за облицовки, като модерен и ефективен вариант за декориране на камини. Производителите предлагат на купувача опростена версия - изкуствени плочки (псевдо плочки). Това е същата керамика, само формата на плочката само имитира истинската форма на плочката. Той има фактура и картина, но на гърба няма специален волан. По този начин облицовката на камините с плочки се извършва върху лепило или мастика, но създава впечатление за плоча от зидария.

От естествени материали, мрамор и гранит имат най-голяма сила. Красотата на повърхността е осигурена от самата природа, като тя е с различни нюанси и шарки. Трябва да се отбележи, че плочките се поставят отдолу нагоре. Разтворът се нанася с назъбена мистрия със слой не повече от 5 мм. Технологичната оптимална ширина на фугите е 3-4 мм, но за съответствие с дизайнерските решения може да бъде всяка.

Комбиниране на материали

Оригиналната декорация може да бъде създадена чрез комбиниране на няколко материала. Облицовъчните тухли, например, се поставят върху страничните стени на камината, както и естествен камък от предната страна и за довършване на пещта. Можете също така да ги комбинирате в един шаблон, оформяйки ъглите с орнаменти от редуващи се плочки от мрамор, керамика, дърво. В допълнение, основната повърхност на черупката може да бъде измазана.

Огнеупорните мазилки, които се използват специално за камини и печки, не се напукват, запазват еднаква структура и цвят. Тези качества се осигуряват чрез подсилване на топлоустойчиви влакна, които са част от мазилката. С помощта на цвят се създава сянка, която съответства на интериора, а покритието може да се изпълни само на някои места. По този начин се създават комбинации от няколко материала, които са от значение за съвременния дизайн на камини.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Облицовка и довършителни работи с мрамор и гранитОблицовка и довършителни работи с мрамор и гранит
Декориране на стените с декоративен камъкДекориране на стените с декоративен камък
Речник на камък-производител основни термини на строителя - камък-човек, колекция от строителни…Речник на камък-производител основни термини на строителя - камък-човек, колекция от строителни…
Каменна камина декорацияКаменна камина декорация
9 Правила за избор на камина9 Правила за избор на камина
Аксесоари за камини и печки стилна интериорна декорацияАксесоари за камини и печки стилна интериорна декорация
Ремонт на къщи в Тоглиати, ремонт на апартаменти в Тоглиати, интериорен дизайн на апартаменти в…Ремонт на къщи в Тоглиати, ремонт на апартаменти в Тоглиати, интериорен дизайн на апартаменти в…
Декориране на балкона с изкуствен декоративен камъкДекориране на балкона с изкуствен декоративен камък
Плочка за каменна стена, декорация, керамичен камък, гранит под камък и мраморПлочка за каменна стена, декорация, керамичен камък, гранит под камък и мрамор
Изкуствен камък obiИзкуствен камък obi
» » Облицовъчни камини с изкуствен, естествен камък и плочки