Речник на камък-производител основни термини на строителя - камък-човек, колекция от строителни термини, речник на строителя

Строителната терминология на Мейсън

Агрегат камък. Малък камък. Boulders. Счупен камък. Измет. Измерени или "нарязани" камъни. Камъни за лице. Полярни камъни (камъни). Плоча. Чакъл. Стъпало камък. Счупен камък. Очертание на камък. Речни и ъглови камъни. Scala. Була.

Агрегатният камък е унищожен камък, например малък (кръгъл) чакъл, натрошен камък, използван в бетонни смеси. Уредът се използва и в бетон за основи, за отводняване зад подпорни стени.

Дървен камък е счупен камък, който преди е бил използван в строителството като алтернатива на тухли. Той се използва широко за оформяне на официални сгради.

Боулдъри - големи заоблени маси от камъни, лежащи на повърхността на земята или погребани в земята. Често се продават като елементи на ландшафта, въпреки варовик и пясъчник може да се раздели на по-малки парчета с чук, и се използва за облицовка на стени и дебели каменни облицовки структури.

Счупен камък - малки, счупени камъни, като малък чакъл (чакъл). Използва се в бетон за основи и за отводняване на водата зад подпорните стени.

Дрехите са камъни, които не могат да се използват в проектите, защото те са твърде тежки. Кварцът често се разпада не само защото е трудно да се работи с него, но и защото има различен цвят, който ще изглежда като трън в окото в стената. Ако построите стена от дълги хоризонтални плоски камъни, ще искате да изхвърлите от купчината кръгъл или овален камък.

Измерени или "нарязани" камъни - материал, който е нарязан на определен размер. Това включва ръбове, стъпала, полиран гранит или мрамор, фокален камък за камина и прегради, както и стенни каменни облицовки.Обработени камъни - всякакви камъни със специална текстура или модел, приложени върху камъка с инструмент.

Камъните за лице са камъни с "лице" от страната, избрана от ракетата, за да се изложи в хоризонтална и вертикална повърхност. Също така, на "лицевите камъни" понякога включват лъскави и полеви камъни.

Полярни камъни (калдъръмени камъни) обикновено се продават непроменени, тъй като те се намират или лежащи на повърхността на земята, или погребани под земята. Полевите камъни са подходящи за изграждане на стени, стъпала или за настилка. Полевите камъни се наричат ​​също "лицеви камъни", а в продажба те са с малки, средни и големи размери.

Каменна плоча - солидна, равна, каменна, разделена на плоски парчета. Дъговият камък може да се използва за вътрешни дворове и пътеки като паважен камък, както и за повърхността на огнището и облицовката му.Чакълът е малък разбит камък. Той е идеално подходящ за отводняване зад подпорни стени или под вътрешния двор като пълнеж. Използва се и в бетонни смеси за основи или като каменна плоча.

Стенни камъни - терминът понякога се използва за плоски камъни, които се състоят от хоризонтални редове в каменни конструкции.

Счупеният камък е счупен или изхвърлен от големи блокове или скали и в същото време се срина. За разлика от полето, реката или камъка, извадени от залива, камъните в строителните дворове са най-вече счупени.

Ъгловите камъни са издълбани ъглови камъни, използвани за колони, завършвания на стени, ъгли на прозорците и врати. Повечето ъглови камъни са буквално издълбани или нарязани и оформени в блокове. Използва се за оформяне на външния ъгъл на стената и варира по размер и текстура от други блокове в стената.

Каменни очертания - малки или средни камъни, които се образуват при счупване на камъни. Такъв камък обикновено е евтин и идеално подходящ за насипване зад стъпалото за задържане или силни каменни колони.

Речните камъни са камъни, закръглени по краищата със силата на водата. Те са трудни за работа с чук, поради което в работата често остават непроменени. От тях можете да създадете красиви огнища, облицовки и колони.

Камъкът е камък, чиято външна страна е необработена и възпроизвежда естествената му повърхност. Често се използва като ъгъл или крайъгълен камък.

Каменните плочи са дълги хоризонтални камъни, използвани за облицоване на камък и камина. Те създават красиви естествени ъгли и са отлични за колони, очертаване на стени и стълбове на камини.

Каменна кал (разкъсан камък) - използва се като пълнител при полагане с хоросан.

Облицовъчен камък - продава се като дебел или тънък камък. Тънките облицовъчни камъни обикновено имат дебелина от 1 до 4 см и те се прикрепват посредством разтвор с широка повърхност към стената, като същевременно създават тънка облицовка в дебелината на камъка. Плътният облицовъчен камък обикновено има дебелина до 10 см, след което се прибавя облицовка от 16 см, включително камък и хоросан.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декориране на стените с декоративен камъкДекориране на стените с декоративен камък
Използване на декоративен камък във вътрешността на апартаментаИзползване на декоративен камък във вътрешността на апартамента
Тухла за разкъсан камъкТухла за разкъсан камък
Блажени от камък със собствени ръце за 15 минутиБлажени от камък със собствени ръце за 15 минути
Фасадна декорация с камъкФасадна декорация с камък
Каменна камина декорацияКаменна камина декорация
Завършваме сокола с изкуствен камък, както и вида на този имитиращ фасаден материалЗавършваме сокола с изкуствен камък, както и вида на този имитиращ фасаден материал
Основаване на камък със собствени ръцеОсноваване на камък със собствени ръце
Декориране на балкона с изкуствен декоративен камъкДекориране на балкона с изкуствен декоративен камък
Изкуствен камък obiИзкуствен камък obi
» » Речник на камък-производител основни термини на строителя - камък-човек, колекция от строителни термини, речник на строителя