Идеи за градина от камъни

Камъни в градината като декорация на обекта

 • Което камъни най-добре да украсят градината
 • Принципът на разположение на каменните легла
 • Каменни градински стилове

Днес крайградските райони са почти всички и всеки се опитва да подобри градината си. В допълнение към обичайните градински легла можете да видите дизайна на камъни. В тази статия ще разгледаме идеите за градина от камъни.

За да украсите градината, трябва да използвате естествен камък, не се нуждаете от специални грижи, е издръжлива и се комбинира с всякакви материали.

За да се организира скална градина, е необходимо да се използват камъни със сходна структура и произход.

Необходимо е да се вземат предвид всички основни характеристики на избрания камък, неговата структура и взаимодействие с растителния свят.

За това не са необходими специални инструменти. Необходимо е да се подготвят:

Което камъни най-добре да украсят градината

За да създадете акцент в каменната композиция, използвайте естествени груби камъни - камъни.

Връщане към съдържанието

Принципът на разположение на каменните легла

Камъчетата изглеждат чудесно в ландшафтния дизайн, могат да бъдат с различни цветове и фракции.Акцентът на композицията е един голям камък, заобиколен от няколко камъка с по-малки размери. За да създадете такъв декор, ще са необходими следните материали:

 • развалини на доста голяма фракция;
 • сух чист пясък;
 • чакъл;
 • натрошен камък от малка фракция за мулчиране;
 • торф;
 • дървесна кора;
 • камъче мрамор за декорация;
 • трохи от мрамор;
 • речен чакъл;
 • морски камъчета и т.н.

Връщане към съдържанието

Каменни градински стилове

Изборът на декоративни камъни зависи от вида на желаната скалиста градина.

Изключително важно е да се избере точно камъкът и материалите към него, които да отговарят на основната стилистика на крайградската зона.

Стилът на скалната градина диктува своето местоположение, релефа на парцела, на който ще бъде създаден интериорът и т.н.Идея за градина номер 1: Алпиниум или алпийски хълм

Това е вид имитация на планински пейзаж с участието на характерна растителност и камъни. Хълмът е оформен от камъни с различни размери в произволен ред под формата на тераси на хълм. За да осъществите тази идея, ще ви трябват блокове, камъни, бутиове или камъни от скали като скални маси, като гранит, шисти, туф, варовикови пластове.

Декор № 2: Rockary

На плосък парцел проблематично да се създаде достатъчно високи скалисти места, поради което алпинеуми подредени тези сортове като "планинска долина", "планински ливади" или миксбордове. В този случай, каменни блокове и доста големи камъни на скали като шисти, варовик, травертин, са изложени поотделно или в малки групи на случаен принцип, с vkapyvaya последно в почвата на различни дълбочини. За дизайна на рока, можете да приложите разнообразие от декоративни пръскачки от същите камъни, но само по-малка част.

Идея # 3: Равен склон

Наклонената тераса е система от подпорни стени с различни форми и височини. За да създадете наклон, можете да използвате абсолютно всички естествени счупени камъни. Най-силните са: кварц, гранит и базалт. За постигане на най-голям декоративен ефект се използва варовик или пясъчник. Тези скали бързо се разрушават под въздействието на водата и вятъра, поради което те постигат имитация на планинския природен пейзаж. Малки стени се създават чрез суха зидария, висока зидария върху хоросан.

Декор №4: Стръмна скала

Ако градината има стръмен склон, възможно е да се направи изкуствена скала или скала. За тази цел скалите са подходящи за вулканични, травертинови блокове, както и за доломит. Важно е да знаете, че в никакъв случай не можете да създадете скала или скала с помощта на ледниците от гранит.

Идея # 5: Гората на гората, кухата

Когато създавате японска градина от камъни, чакълът и пясъкът дават вълнообразен релеф, тъй като те символизират водата.

Такъв декор би бил подходящ само върху суха, занижена земя. Създава се с помощта на растения и камъни. За устройствата дерета или кухини подходящи: туф вулканични, гнайс или базалт.

Декор №6: Декорация на резервоар

Ако парцелът на градината се намира в низините, често потопени или по-скоро в близост до подземните води, има смисъл да се създаде малко езеро с каменна изход покрай брега. Изкуствените резервоари, като правило, образуват скални, речни или морски камъчета. Изключително нежелателно е да се използва мрамор и варовик, защото съставът на почвата се променя, когато водата е засегната, така че растенията могат да умрат.

Идея # 7: Японска градина

На малките парцели, които са оградени или оградени с жив плет, има градина. Релефът няма значение. За да създадете такъв градински декор, ще ви трябва стари камъни, покрити с мъх и лишеи. Поставянето на тези камъни трябва да прилича на резултат от срив на скалите.

И това не са всички декори идеи, които могат да бъдат реализирани в собствената градина с помощта на различни каменни скали.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Речник на камък-производител основни термини на строителя - камък-човек, колекция от строителни…Речник на камък-производител основни термини на строителя - камък-човек, колекция от строителни…
Каменна камина декорацияКаменна камина декорация
Камъни по ноктите СнимкаКамъни по ноктите Снимка
Градински пътеки 25 красиви идеиГрадински пътеки 25 красиви идеи
Ремонт на къщи в Тоглиати, ремонт на апартаменти в Тоглиати, интериорен дизайн на апартаменти в…Ремонт на къщи в Тоглиати, ремонт на апартаменти в Тоглиати, интериорен дизайн на апартаменти в…
Декориране на балкона с изкуствен декоративен камъкДекориране на балкона с изкуствен декоративен камък
Какъв вид камъни да изберете за алпийския хълмКакъв вид камъни да изберете за алпийския хълм
Използването на камък в интериора, декорацията и интериора с камъкИзползването на камък в интериора, декорацията и интериора с камък
Декориране на къщи с естествен камък - цени за работа от майстори ooo stonukatДекориране на къщи с естествен камък - цени за работа от майстори ooo stonukat
Как да направите красиво цветно легло с камъни и тухли?Как да направите красиво цветно легло с камъни и тухли?
» » Идеи за градина от камъни