Декориране на бреговете на декоративно езерце

Декориране на бреговете на декоративно езерце

Едно красиво езерце е не само идеално подбрана купа и правилно засадени водни растения. Правилно избраният дизайн на банките ще реши проблема с декорирането на личното ви езерце, както и да се предпази от разрушаването на брега благодарение на използването на специални материали.

Красиво декориран плаж с декоративно езерце ще подобри естетическата обстановка на целия обект

Декоративни материали за декорация на езерото

Материалите за декориране на изкуствено езерце трябва да се съчетаят с размера на градината и стила на сградите на обекта. Най-често като орнамент се използват изкуствени и декоративни камъни, натрошени скали, мрамор, камъчета, павета и керамични плочки, дървени елементи, чакъл, пясък и др.Ако имате конкретно езерце. Можете да използвате мраморни чипове, цветно стъкло, порцеланови фрагменти и керамика.

Независимо кой материал избирате, не забравяйте, че той трябва да бъде здраво и сигурно защитен.

Хидроизолационният филм може да бъде маскиран с големи камъни

Декориране на бреговете на конкретно езерце

Не са необходими специални ощипвания при проектирането на брега на конкретно езерце. Камъкът и бетонът могат самостоятелно да граничат на земята, водата и растителността и изглеждат съвсем естествени.За дизайна на голямо езеро можете да вземете големи камъни, за по-малко езерце - по-малки камъни. По-добре е да се използват камъни със същата структура и подобна форма.

Преди да започнете проектирането на езерце от бетон или полимер, подгответе подложката от брега. На място, където камъните ще бъдат в контакт със земята, се полагат червени цветове, след което се покриват с пясък и чакъл. Големите скъпоценни камъни могат да затворят всички недостатъци на краищата на резервоара, като ги поставят на границата с вода. Малки камъни могат да се поставят върху купата на резервоара с плавен преход към по-големи камъни на брега. Поставете камъните в циментовата каша, което ги прави една трета от височината. Не забравяйте и джобовете за растенията в саксии.

Избягвайте симетрия при декорирането на брега на езерото. Алтернативни камъни и растителност в произволен ред, за да се постигне естествен външен вид.

Бетонното езерце лесно се украсява с камък, фиксирайки декора в циментова замазка

Проектиране на филмово езерце

Декориране на езерото с имитационен филм

За да направите прехода от градината към естественото езеро, можете да използвате специален филм, покрит със слой чакъл и имитиращ скалист терен. Полага се върху хидроизолацията до дъното и брега, тъй като самият филм не може да задържа вода. Краищата на правилно сгънато и залепено фолио се притискат с големи камъни, допълващи естествения пейзаж, създаден от ръцете. С този филм можете сами да украсяте езерото, без да прибягвате до услугите на професионалистите.

Оформяне на езерото с кокосови подложки

Ако краищата на езерото ви са твърде стръмни, с изпаряването на водата през горещия сезон, може да има фонов фон, който е облицован с дъно, което няма да допринесе за привлекателността на резервоара. За такива случаи се използват кокосови подложки с тъмно кафяв цвят, които имитират почвата. Този материал не пречи на растежа на крайбрежните растения, което позволява не само да красиво украсяват, но още повече за укрепване на брега.

Поставете мат от брега. Долната част на чилето е спусната във вода с 50 см, горната част е внимателно прикрепена към брега с помощта на метални скоби. За да прикрепите матката към филма, се използва специално монтирано лепило. Препокриването на платното в кръстовището на кокосовите подложки трябва да бъде най-малко 20 см, ръбът на платното трябва да бъде направен незабележим. На сушата, платното е маскирано от субстрат на растението, а във вода - пясъчна почва с добавка на средно чакъл.

Предимствата на кокосовите подложки са:

 • Безопасност на околната среда
 • Скромни разходи
 • Лесна инсталация
 • Защита на банките от ерозия
 • Дълъг експлоатационен живот
 • Помощ за растителност и крайбрежна почва
 • Подобрен изтичане на вода
 • Устойчивост на ултравиолетова радиация
 • Устойчивост на органични процеси на разлагане
 • Водоустойчива епруветка за изпаряване
 • Създаване на база за кореновата система на растенията

Завършване на брега на езерото с кокосова мат и камъни

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да намалим подземните водиКак да намалим подземните води
Осветление в градината сами - градинско осветлениеОсветление в градината сами - градинско осветление
Как да направите цветно легло от тухли - снимка, видеоКак да направите цветно легло от тухли - снимка, видео
Как да направите красиво цветно легло с камъни и тухли?Как да направите красиво цветно легло с камъни и тухли?
Основните правила за грижа за изкуствено декоративно езерцеОсновните правила за грижа за изкуствено декоративно езерце
Улични лампи - ние избираме варианти за лятна резиденция и градинаУлични лампи - ние избираме варианти за лятна резиденция и градина
Стара баня в къщата необичайни идеи за стари нещаСтара баня в къщата необичайни идеи за стари неща
Как да направите декоративно езерце във вашата странаКак да направите декоративно езерце във вашата страна
Плодовете за декоративно езерце в крайградската зонаПлодовете за декоративно езерце в крайградската зона
Изкуствен езеро със собствените си ръце Популярни видове резервоари за вилиИзкуствен езеро със собствените си ръце Популярни видове резервоари за вили
» » Декориране на бреговете на декоративно езерце