Как да направите декоративно езерце във вашата страна

Декоративно езерце със собствените си ръце

Решихме да направим декоративно езерце на нашия сайт, първо определихме местоположението и размера му. Мястото беше избрано от най-слънчевия и най-добре гледания. Опитахме се да нямаме дървета наблизо - иначе падащите листа непрекъснато ще запушват резервоара, а корени като цяло може в крайна сметка да го унищожат. Ние, за съжаление, нямаме на площадката на иглолистни дървета или върби, те просто ще се вместят добре, за да създадат сянка над езерото през летните горещини.

За да оборудвате вашето филмово езерце, използвахме 2 мм дебел поливинилхлориден филм с дебелина 2 мм ширина и широчина езеро. В магазина ни беше обещано, че ще продължи поне 10 години, но е необходимо да се работи с него само в топло време (от 20 градуса и повече).

Продавачът в магазина ни помогна да изчислим необходимата филмова площ. Както разбрахме, той направи това по следния начин. Дължината на филма е равна на прогнозираната дължина на езерото плюс две дълбочини и около един метър за изравняване и свиване. По подобен начин се изчислява ширината на филма. Тя е равна на ширината на езерото, плюс две дълбочини и около един метър до надбавката. В същото време с филм и чувствахме, че сме закупили средства за залепване и ремонт на филма. Ямата е изкопана под формата на тераси с ширина 40 см, последователно с наклони под ъгъл 45 градуса. Езерото е решено да бъде направено на дълбочина от 120 см. Предвидено е дълбочина от 20 см и слой от чакъл и пясък е излят на дъното и един филц е разпространен отгоре.

Вярно е, че преди полагане почувствах дъното на разкопките внимателно и отстранени корени, остри камъни. Над филма се полага филмът, камъните се полагат и се пълнят приблизително с една трета с вода. Бих искал да обърна внимание на няколко важни въпроса. В първия филм трябва да лежи няколко часа под слънцето, така че ще стане по-еластичен. И второ, преди декорирането на краищата на езерото е добре да се уверите, че водата е опънала филма на правилния размер. След пълното запълване и свиване на филма, отрязахме излишъка му, оставяйки около половин метър по протежение на обиколката, а краищата бяха запечатани под формата на ролка.Следващият етап беше украсата на района около езерото с камъчета, камъни, чакъл и пясък. Поставихме дъното с по-малки камъчета, а най-големите и красиви камъни бяха положени по краищата. Декоративни камъни, намиращи се в малки количества на брега на реката, и останалите от нас бяха донесени от кариерата заедно с пясъка.

В резултат на това, за да завършим езерцето, използвахме такива камъни като пясъчник - със счупен и заоблен ръб, серпентина, ледникова пелета и морски камъчета.Чакъл и натрошен камък - вляво след построяването на градинска къща. Особено внимание при планирането на работата на резервоара трябва да се даде на помпи, маркучи и гнезда. Те трябва да бъдат закупени в специализиран отдел с много високо качество и издръжливост.

Трябва да му се даде време да се грижи за езерото. да се почиства, допълва, да се смени водата, да не се допуска прекомерен растеж на растенията. Научихме се да се отървем от водорасли с помощта на специални торфени таблетки и по-късно купихме други специални средства за убиване на убийствени водорасли. Докато през зимата изтичаме вода в езерото.

Растения от двете страни на езерото и каскадата не засадени, инсталирани няколко саксии, но в бъдеще ние планираме да продължим подреждането на алпийски слайд, растителни непретенциозни и комбинира билки, порода в рибата езерце. Вярно е, че езерото след това ще изисква допълнителни финансови инвестиции. Ще е необходимо да закупите система за биологична филтрация. аератор, кислороден стабилизатор. Да, а през зимата ще е необходимо да се следи състоянието на зимуващите растения и рибите, да ги направите ледена дупка. Важно е да се гарантира, че езерото не е повредено при тежки студове поради разбиване на лед.

Досега водата в езерото не е замръзнала, трябва да поставите няколко пластмасови вихрови бутилки във водата. Затваряне на водната повърхност, така че водата не цъфти и рибата се чувства удобно, ще има водни птици, най-вероятно - водни лилии. Растенията ще бъдат засадени в контейнери, в противен случай те ще предотвратят почистването на езерото. Ириси, айр, тръстика, ордьоври и дневници ще погледнат биологично на фона на декоративни елементи.

Също така планираме да монтираме осветителната система с най-нежен тон, така че вечер нашето мини-езерце може да се радва на окото. Най-вероятно ще изберем плаващото осветление. за да се сведе до минимум контактът на окабеляването с вода. Това ще бъде осветително тяло, изработено от трайна пластмаса, и ще работи от халогенна лампа.

Според ученията на Фън Шуй чистата и прозрачна вода носи богатство на своя господар. Не знаем колко точно това предположение е вярно, но че гладкостта на водата се успокоява, облекчава напрежението и повдига настроението, нашето семейство вече е убедено.

Последни теми във форума:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Основните правила за грижа за изкуствено декоративно езерцеОсновните правила за грижа за изкуствено декоративно езерце
Декориране на бреговете на декоративно езерцеДекориране на бреговете на декоративно езерце
Самата пружинаСамата пружина
Улични лампи - ние избираме варианти за лятна резиденция и градинаУлични лампи - ние избираме варианти за лятна резиденция и градина
Стара баня в къщата необичайни идеи за стари нещаСтара баня в къщата необичайни идеи за стари неща
Плодовете за декоративно езерце в крайградската зонаПлодовете за декоративно езерце в крайградската зона
Изкуствен езеро със собствените си ръце Популярни видове резервоари за вилиИзкуствен езеро със собствените си ръце Популярни видове резервоари за вили
Вода на градинското парцел устройство на декоративно езерце в страната, плувен басейн в градинатаВода на градинското парцел устройство на декоративно езерце в страната, плувен басейн в градината
Как да изберем помпа за напояване на градината - от езерото, цевта, езеротоКак да изберем помпа за напояване на градината - от езерото, цевта, езерото
Разработване на поземлен имот, създаване на работен планРазработване на поземлен имот, създаване на работен план
» » Как да направите декоративно езерце във вашата страна