Изкуствен езеро със собствените си ръце Популярни видове резервоари за вили

Изкуствено езеро със собствени ръце

Изкуственото езерце - успешно решение на ландшафтната архитектура, с помощта на което се създава уютна атмосфера, допринасяйки за възстановяването на силата и спокойствието. Ако избирате правилно формата, типа, местоположението и размера на изкуственото езерце, тогава предградията ще се превърне в истински земен рай.

Изберете място за изкуствено езерце

Основното в създаването на декоративно езерце е да се определи предназначението на резервоара, тъй като в зависимост от намерението за проектиране е необходимо да се избере вида на конструкцията, местоположението и материалите. Ако възнамерявате да развъждате риба, изкуственият резервоар не винаги преобладава в оформлението на ландшафта, защото например шаранът предпочита тишина и мир. Освен това е необходимо да се следват каноните на ландшафтната архитектура и при избора на място, което да следва препоръките на специалистите:

  • на площадката не трябва да има дървета, които да причинят повреда или изсипване на езерото с листа и цветя;
  • да намерят място, където слънчевите лъчи да текат топла вода шест часа на ден или не повече от 10;
  • на мястото не трябва да има силни ветрове.
Примитивното плоско езерце не е предпоставка за създаването на изкуствено изкуствено езеро. оригинален дизайн елемент може да се направи наистина поразителен, организиране на каменни стъпала, от които ще се влеят вода (каскада) или един, но в голяма степен с падане теглото на водната стихия (падания). Тези, които не се страхуват от трудности при изпълнението на сложни дизайнерски идеи поберат многостепенно етап, в съчетание с тялото на вода, която се превръща в един малък "водопад".

Романтиците и аматьорите могат да са сами с тихо изкуствено езерце, поточно потопено на слънце, украсено с лилии. За да се приложи такава конструктивна концепция, е по-добре да се постави изкуствено езерце от любопитни очи, а от домашните - в далечния изолиран ъгъл на обекта, към който води линията на намотаване. За изкуствен резервоар с декоративни функции, напротив, трябва да се намери забележимо място и да се съсредоточи върху стилен елемент на ландшафта.

Видове и размери на резервоара

Един изкуствен резервоар е толкова популярно изобретение на ландшафтната архитектура, че всички идеи са подредени по видове. Формата на декоративни езерце може да бъде геометрично правилна (okrulym, правоъгълна, с форма на ромб) или имитира естествения резервоара. Геометрично правилния тип акцентират идеалната форма и гладки линии озеленен пейзаж и архитектурен облик на сградата, така че ще изглежда страхотно в близост до сградата, особено с фонтан (виж. "Фонтан в страната със собствените си ръце").Геометрично правилното езерце минимизира разкопките, тъй като на практика този тип езерце е разположено над нивото на земята. Страниците на езерото могат да станат основата за седалките или линията на подреждането на цветното легло. Вторият тип, имитираща природен двойник, е различен неправилна линия и закръглени форми на езерото с растения блатото флора. Отличителни белези - използването на средни камъчета, калдъръмени камъни, леко спускане във водата, устройство в задната част на градината.Размерът на езерото зависи както от площта на обекта, така и от индивидуалните предпочитания. Оптималният участък е до 5 м 2. при който дълбочината е до 0.5 м. Ако изкуственият резервоар ще надвиши 9 м 2 с дълбочина до 1 м, структурата ще се нарече изкуствено езеро. Основният принцип на избор на размери: по-езерце - по-малко грижи за почистване и усилия за поддържане на екологичното равновесие.

Езерото със собствените си ръце: популярни опции

Сложността на работата върху изкуственото езерце до голяма степен зависи от избраните материали: филм (PVC, бутилова гума), стоманобетонна купа, завършен контейнер (пластмаса, фибростъкло). Въпреки това, независимо от избрания материал, е необходимо да следвате последователността на произведенията:

  1. Изкопни работи. изкопайте дупка, подсилете канавката. Препоръчва се да се извършват работи през лятото при температура от 20? S.
  2. Устройството на купата зависи от избраната опция: филмът (или синтетичният каучук) трябва да се разпространи, готовият контейнер да се постави върху подготвената основа (пясъчен слой 4-5 см).
Подсилена купа се извършва последователно на добре уплътнен слой от пясък, пръст или торф уплътнение (5 cm) комплект кофраж подсилен с метална мрежа и се излива бетон смес. Преди употреба, купата трябва да бъде такава, за да се избегне контакт с флората и фауната на вар - лечение на повърхността уплътнителя.

  1. Хидроизолацията на дъното може да бъде извършена чрез избиране на няколко вида материали: полиетилен, PVC, синтетичен каучук, течна гума, полиуриум.
  2. Монтаж на осветителни тела (подводни, повърхностни).
  3. Монтаж на помпата, за да се осигури циркулация на водата.
  4. Инсталиране на системи за филтриране под формата на аквариуми (за мини-езерни), многокамерни филтри под налягане или без налягане, вихрови камери, скимери и шлайфани.

Последният етап на устройството за резервоар - сеялката от обхвата moistureloving зелени площи: горна вдлъбнатина пренесат airom, невен, джудже папур, по-ниски - лилии, vodokras, вода кестен, дълбоки конзоли - вода и подводни растения. В края на работата може да се направи "лифтинг" изкуствено езерце: tehelementy маскировка, криейки се от любопитни очи проводници и филтри с растения, керамични фигурки или цветя.

Споделяне в социалните. мрежи:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Основните правила за грижа за изкуствено декоративно езерцеОсновните правила за грижа за изкуствено декоративно езерце
Декориране на бреговете на декоративно езерцеДекориране на бреговете на декоративно езерце
Стара баня в къщата необичайни идеи за стари нещаСтара баня в къщата необичайни идеи за стари неща
Как да направите декоративно езерце във вашата странаКак да направите декоративно езерце във вашата страна
Декориране с изкуствен камък във вътрешността на апартамента и къщата - 15 снимкиДекориране с изкуствен камък във вътрешността на апартамента и къщата - 15 снимки
Вода на градинското парцел устройство на декоративно езерце в страната, плувен басейн в градинатаВода на градинското парцел устройство на декоративно езерце в страната, плувен басейн в градината
Как да изберем помпа за напояване на градината - от езерото, цевта, езеротоКак да изберем помпа за напояване на градината - от езерото, цевта, езерото
Как да направите малък декоративен езеро във вашата къщаКак да направите малък декоративен езеро във вашата къща
Езерото в страната със собствените си ръце - дача езерце СнимкаЕзерото в страната със собствените си ръце - дача езерце Снимка
Филтриращи системи за декоративни езера Филтриране на езераФилтриращи системи за декоративни езера Филтриране на езера
» » Изкуствен езеро със собствените си ръце Популярни видове резервоари за вили