Как да направите малък декоративен езеро във вашата къща

• Как да направите малко декоративно езерце във вашата къща

Много хора искат да направят езерце в лятната си вила, но не всеки взема решения по този въпрос, вярвайки, че това е отнемащ време, затруднен бизнес, изисква специални знания и значителни разходи. Когато правех първото ми езерце, аз най-вече се грижех да си осигуря топла, постоянна вода за напояване на оранжерията.

Готовото езерце искаше да украси с декоративни растения. След това езерото се превръща в основен украшение на градината.

След първото лято се оказа, че е доста трудно да се погрижи за резервоара. В горещината водата в езерото стана зелена и за напояване на оранжерията беше необходимо да се вземе повече от половината от обема на езерото.

Следващата година изучавах литературата, снабдена с материали и започнах да изграждам по-голямо езерце. Хидроизолацията трябваше да осигури полиетиленово фолио. За продажба обикновено е дебелина на пласта от 0.15-0.2 mm, ширина от един и половина до два метра. Тъй като лепилото на къщата е трудно, формата и размерът на резервоара определят ширината на филма (3-4 метра). Размерът на декоративното езерце е достатъчен. Желателно е да се вземе черен филм: черен трайно прозрачен, предотвратява растежа на плевелите и създава впечатлението за по-голяма дълбочина на езерото.

Мястото за езерото е избрано на мястото, което е осветено през по-голямата част от деня от слънцето. Езерото се оказа овално, с размери от 2,6 до 3,2 метра, наклонът на банките беше 30 градуса по Целзий в центъра на шестдесет сантиметра. Площта на водната повърхност е около пет квадратни метра. Изкопаването започна през пролетта, преди да работи в градината и зеленчуковата градина. Изкопаване, като постоянно се проверява хоризонталността на краищата на езерото по ниво. За укрепване на филма по краищата на езерото трябваше да се направи плоча земя на височина от двадесет сантиметра.

Поставих очертаната земя в северната част на ямата, след това да построя малка скалиста градина от нея. Почвата на долния безплоден слой беше сгъната отделно за последващото запълване на дъното. Когато ямата беше готова, я покрих със стъклена кърпа, дебела три милиметра, за да предпазим полиетиленовото фолио от повреда. Вместо фибростъкло е възможно да се вземат два или три пласта от стар фолио за оранжерии или покриви, които се нагряват с надувач за по-гъста форма на стените на бъдещо езерце.За покриване на езеро с филм е по-добре в слънчев топъл ден, когато той омекотява и повтаря релефа на ямата. Поставих два слоя черен полиетиленов филм с дебелина 0,2 мм. Тъй като фундаментната яма е изкопана във формата на купа, филмът се е утаил почти без гънки. След като сложа филма на дъното на бъдещото езерце, изпъкналите краища на филма, поръсени с пръст и положени плоски камъни на върха. Филмът трябва да се простира отвъд езерото на не по-малко от 40 сантиметра.

След това продължи да се развива дъното, като се взема тази неплодородна глинеста почва. Над полиетиленовото фолио се полага слой от почва с дебелина 20 сантиметра, леко натрошен и леко натрошен. Над него се изсипваше речен пясък, който преди беше измит, и голям заоблен слой от камъчета от сантиметър три.

За украса на дъното е нежелателно да се използва развалинни камъни: във вода изглежда неестествено и може да пробие филма с остри ръбове.

След това долното устройство е завършено и можете да напълните езерото с вода. Джет не трябва да размазва дъното, можете да го изпратите в саксия или други ястия, стоящи на дъното. Първо изпълни резервоара с една трета и го остави за три дни, за да се уреди. Това изграждане на езерото е завършено. Всички работи бяха завършени след два дни.Когато водата се затопли и застана, е време да засадим водни растения. Засадени за предпочитане в пластмасови контейнери, тогава растенията са по-лесни за грижи. Но резервоарите с растения в плитко (около половин метър) водно тяло са трудни за прикриване. И езерото изглежда неестествено. Ето защо засадих растенията директно в почвата в долната част на езерото. Вярно е, че през лятото е необходимо да ги разточите напълно, тъй като те растат много бързо в топла вода.

За декориране на езерото, взех растенията от най-близкия естествен водата: mechelistny папура, ирис водата, блатняк, Susak чадъра, общ връх на стрела. Всички те растат добре във водата на дълбочина от 10 сантиметра до половин метър и са непретенциозни по отношение на качеството на водата. Желателно би било, разбира се, да се засадят нови сортове лилии езеро, но за тях са необходими специални условия: мека, чиста вода, много слънце, много дълбочина и площ от резервоара. Докато трябваше да бъда доволен от роднина на водни лилии - жълто яйце (Nuphar Luteum). Тя има красиви плаващи листа на повърхността, лесно е да се запази, в допълнение, яйцето се понася добре, зимувайки в плитко езерце.

За да наситете водата с кислород и едновременно с това за пречистване на водата, се изискват окситатори на растенията. Взех си тъмнозелена круша, просто хвърлих част от парчетата си в езерото. Хорнуърт бързо се разраства и образуваше цели гъсталаци. Резултатът е естествен филтър, който може да бъде изваден от водата, измит и хвърлен обратно в езерото.

След засаждането на всички растения езерото е изхвърлено преди преливане. Той добави земята под ръбовете на филма, докато водата стане равномерно излята от всички страни на езерото. При площ от 3 до 5 квадратни метра не е необходимо да се използва преливна тръба.

След изравняване на краищата на резервоара и настройване на нивото, банките започнаха да украсяват. Ако съществува опасност от попадане на почвата на брега, в този случай често се използва подсилваща решетка. Нямах нужда от това. Изпъкналите ръбове на филма бяха покрити със земя, натиснати с камъни. Аз не ги инсталирах навсякъде, а само там, където водата се изливаше най-много. Без камъни, засадени от крайбрежни и земни покрития.

През първото лято, за да украся езерцето, взех различна цветна култура, по-специално, и лятото. Въпреки това, този дизайн беше малко като цветно легло. Впоследствие Ако откаже да засадите едногодишни и растения, които цъфтят през цялото лято един друг, спестовност, Astilbe, Ligularia, потайниче, zhivuchka, карамфил, звънци, ириси, медуница, божур, иглика, власатка, домакин, Arabis, stonecrops. Оказва се, че крайбрежната зона на езерото гладко преминава в малка камениста градина. Създава рядък красив ъгъл на дивата природа за душата. В езерото можете да се отпуснете спокойно, да седи тихо, да се насладите на цъфтящите растения и да наблюдавате живота на резервоара.

Първият, който овладяваше езерото, беше бръмбар-плавник-топлина - откъдето се появиха жаби, приличаха на водни кончета, водолазни чайки се плъзнаха по огледалото на езерото. Не съм развъждал специални декоративни риби в езерото. Той влезе в тялото на обикновен шаран, който успешно се справи с ларвите на комарите и червеите. Карашите живеят вече трета година - успешно издържат зимата, погребана в кал.

За зимата аз не изпарявам водата от езерото - достатъчно е да се понижи нивото от сантимерите до двадесет, така че валежите да не преливат езерцето.

През пролетта можете да изпомпите вода, да почистите дъното, да подмените или поправите повреденото фолио и да напълните езерото с вода.

След като биологичното равновесие е установено в езерото, то не причинява много грижи за грижите.

Ако не смеете да създадете (само създаването, а не строителството!) На малко декоративно езерце в градината си - не се колебайте! Трудностите и разходите ще се изплатят с неизразимата радост от общуването с природата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Основните правила за грижа за изкуствено декоративно езерцеОсновните правила за грижа за изкуствено декоративно езерце
Декориране на бреговете на декоративно езерцеДекориране на бреговете на декоративно езерце
Самата пружинаСамата пружина
Помпена помпаПомпена помпа
Стара баня в къщата необичайни идеи за стари нещаСтара баня в къщата необичайни идеи за стари неща
Как да направите декоративно езерце във вашата странаКак да направите декоративно езерце във вашата страна
Плодовете за декоративно езерце в крайградската зонаПлодовете за декоративно езерце в крайградската зона
Изкуствен езеро със собствените си ръце Популярни видове резервоари за вилиИзкуствен езеро със собствените си ръце Популярни видове резервоари за вили
Вода на градинското парцел устройство на декоративно езерце в страната, плувен басейн в градинатаВода на градинското парцел устройство на декоративно езерце в страната, плувен басейн в градината
Как да изберем помпа за напояване на градината - от езерото, цевта, езеротоКак да изберем помпа за напояване на градината - от езерото, цевта, езерото
» » Как да направите малък декоративен езеро във вашата къща