Изкуствен езеро на вилата популярни снимки опция

Декоративно езерце в страната: ръководство за монтаж

 • Видове изкуствени резервоари
 • Подготовка за създаване на изкуствено езерце в крайградската зона
 • Езерото със собствените си ръце: популярни опции
 • Филтри и други средства за грижа за резервоар

Ако решите да добавите към градината си парче от красиво езеро или истинска река, тогава изкуствен резервоар за вода във ваканционно селище ще бъде отлична възможност. Декоративните язовири на къщата са отлична естетическа структура, която ще се превърне в централната част на вилата, произведена във всеки стил: високотехнологичен, модерен, минимализъм, декоративен и др. Също така е приятно, че в изкуствен резервоар, създаден в страната, можете да управлявате риба и костенурки. За самостоятелно изграждане на изкуствен резервоар във вашата дача, ще трябва да полагате големи усилия, но резултатът наистина го заслужава.

Схема декоративни алпинеуми езерце устройство: 1 - електрическа помпа 2 - доставка маркуч 3 - прагове Фолс, 4 - преливна тръба, 5 - чинийка с вода взискателни растения, 6 - ток, доставчици на кабел.

Видове изкуствени резервоари

Изкуствените резервоари, създадени на територията на дача, могат да варират по форма и ниво на водата. Така, във формата, се разграничават два основни типа водни тела: с неправилна и регулярна геометрия. Страните на декоративното езерце с правилната геометрия се пресичат под ъгъл от 90 градуса (ромбоидни, правоъгълни и различни комбинации). Облицовани такива езера в страната, като правило, тухла или плочки, което им дава стриктен и ефектни вид. Обикновено изграждането на такива резервоари е подходящо в районите, в които вече има сгради, градински пътеки и други дизайнерски елементи, които имат правоъгълен изглед.

Резервоари геометрично правилна тип акцентират изчистени линии и перфектни форми озеленен парцел и архитектурния облик на сградата, така че те ще изглеждат страхотно в близост до сградата, особено във връзка с фонтан. Такова езеро минимизира разкопките, тъй като на практика устройството на такова езеро се извършва над нивото на земята. Страничните стени на резервоара могат да се превърнат в основата за седалките или, например, линията на подреждането на цветни лехи.

Схемата на езерото на устройството.

Езера с неправилна геометрия се наричат ​​декоративни езера. На устройството практически не се различават от водните тела със съответната геометрия. Такива водоеми са най-популярни в крайградските райони. Те могат да бъдат почти всяка форма, която само собственикът ще иска. Най-популярните езера са бобови и овални. Резервоарите от този тип изглеждат добре с растения от блатна флора. Отличителни белези - леко спускане във водата, използване на калдъръм, средно чакъл, устройство в задната част на обекта.

Дизайнът на вилата може да бъде погребан и повдигнат. Повишеният дизайн се използва предимно за декориране на съществуващ ландшафтен дизайн и в повечето случаи е създаден с правилната геометрия. Дълбочината на резервоара от този тип е съответно малка, в границите на височината на фланговете, които са разположени. Предимството на този тип е, че няма нужда от мащабни земни работи. Недостатъкът е, че това е чисто декоративно езеро, което замръзва. Можете да отглеждате само една година растителност в нея, без никаква риба.

Създаването на подземен резервоар изисква изкопни работи и използването на специални хидроизолационни материали. Ако решите да организирате езерце за развъждане на риба, трябва да създадете специална зимна яма в езерото за тях. Такава яма трябва да бъде най-дълбоката част на резервоара и да бъде разположена под нивото на замръзване.

Връщане към съдържанието

Подготовка за създаване на изкуствено езерце в крайградската зонаСхемата за разделяне на езера и резервоари.

Първо трябва да решите формата на езерото. Това, както вече беше споменато, може да бъде много различно. Основният критерий е подходящият размер по отношение на целия сайт и съгласуваността на дизайна с цялостния стил.

Изберете подходящо място за изкуственото езерце. Основното нещо в този случай е да се определи целта на езерото, защото в зависимост от творческото намерение, трябва да изберете местоположението, вида на конструкцията и материалите. Ако възнамерявате да развъждате риба, изкуственото езерце няма непременно да доминира в оформлението на обекта, защото например шаранът е по-подходящ за спокойствие и тишина. Освен това е необходимо да се съблюдават основните канони на ландшафтната архитектура и да се следват препоръките на специалистите: в областта, предназначена за езерцето на устройството. не трябва да има дървета, които да причинят запушване или повреда на езерото с цветя и листа. Намерете място, където слънчевите лъчи ще затоплят водата най-малко 6 часа и не повече от 10 часа на ден. Освен това не трябва да има силни ветрове на обекта.

Оригиналният дизайнерски елемент на обекта може да бъде направен наистина ярък, като се създадат каменни стъпала, от които ще се оттича вода, или една, а по-голяма стъпка с падаща маса вода.

Схема на езеро с фонтан.

Ако не се страхуват от трудностите и времето, отделено за изпълнението на сложни дизайнерски идеи, да отдават предпочитание на каскада на няколко нива, в съчетание с езерце, което се превръща в един малък водопад. За любителите да са сами със себе си и романтиката е най-добре пригоденото тихо изкуствено езеро, украсено с лилии, с поток, течащ на слънце. За изпълнение на тази идея за изкуствено езеро е най-добре да се държи далеч от очите на непознати и от жителите на къщата, в най-отдалечената и уединено кътче парцела, който е ликвидация път.За изкуствено създадения резервоар с декоративни функции, напротив, е необходимо да се намери най-видно място и да се съсредоточи върху този елемент на ландшафта.

Размерите на декоративния резервоар зависят както от площта на зоната на заразата, така и от личните предпочитания. Най-оптималния област се счита до 5 м, дълбочината, на която ще резервоара не трябва да надвишава 0.5 m Основният принцип на оразмеряване над езеро - по-малко усилия за поддържане на екологичното равновесие и се тревожи за почистване ..

Когато решите за формата, местоположението и вида на декоративното езерце, ще трябва да подготвите инструменти и материали за работата, а именно:

Схема за изграждане на езерото.

 • колана;
 • кофи;
 • ръкавици;
 • тебешир;
 • равнище;
 • рулетка;
 • лопата (лопата, байонета);
 • чук;
 • гребла;
 • ножовка;
 • пясък и чакъл;
 • пясък;
 • натрошен камък;
 • гумен или полипропиленов филм;
 • геотекстил.

Връщане към съдържанието

Езерото със собствените си ръце: популярни опции

Сложността на работите за създаване на изкуствено резервоар зависи от избраните материали: стоманобетонна купа филм (бутилкаучук, PVC) получава смес (фибростъкло, пластмаса). Въпреки това, независимо от избрания материал, трябва точно да следвате последователността от произведения.

Една от най-удобните опции е използването на изкуствена форма. Готовият резервоар е чудесна идея за създаване на езеро. Формите са най-разнообразни, както и материали: поливинилхлорид, фибростъкло, бутилова гума, подсилена пластмаса.

Схемата за създаване на езерца.

Първо трябва да изкопаете канавка, за да монтирате матрицата. Размерите на ямата трябва да надвишават размерите на матрицата с 10 см от всяка страна. За да се свие възможно най-бързо, е необходимо да сложите дъното с пясък и внимателно да го компактирате. Тази възглавница е инсталирана в матрица. След инсталацията проверете за нивото, като използвате нивото. Резервоарът трябва да се напълни с вода приблизително една трета. Постепенно, докато напълвате, изсипете пясък в матрицата, водата ще се издигне и ще стигне до горната част на формата.

Ако възнамерявате да направите декоративно езерце без готова специална форма, ще трябва да половите малко повече усилия. Работата започва с една и съща технология: има място за езеро, яма се изважда, големи камъни и корени се отстраняват от дъното. Дъното на ямата е покрито с пясък за 10-15 см. Изолационният филм е поставен отгоре, така че той да излиза извън ръбовете с около 70-100 см по целия периметър. Преди настилката, филмът може да се постави на слънце, така че да се загрее и да стане по-еластичен.

Необходимо е да се консолидира добър водоустойчив филм, така че по периметъра на езерото трябва да се остави в дълбочина канавка на 15 см. Тя трябва да бъде положен в края на филма и обезопасен хлабави камъни и чакъл.

Наклонът на канавката зависи изцяло от формата на потока и неговия бъдещ канал. Има няколко опции. Първият е спокоен поток. За лесно източване е достатъчно да се направи депресия от 3 см на м. Вторият вариант е планински поток. Можете да направите резки преходи, да добавите големи камъни и камъни, за да промените дълбочината на езерото.

Схема за изкопаване на езерото.

Има няколко възможности за укрепване на основата: циментиране и бетониране. Коя опция бихте предпочели, това сигурна основа пясък до 10 см. Слой пясък трябва да бъде внимателно уплътнен, поставени в началото на водоустойчив филм, а материалът нормално да толерира студове.

За устройството за хидроизолация на резервоар е необходимо да изберете материал, който да ви струва на цена. Например, градинският филм е достатъчно евтин, но неговият експлоатационен живот не надвишава 3 години, а PVC филмът струва малко повече, но неговият експлоатационен живот достига 20 години. Най-важното е внимателно да се фиксира хидроизолационния материал, оставяйки 50-100 см в краищата за надеждно фиксиране.

Връщане към съдържанието

Филтри и други средства за грижа за резервоар

Филтрите за резервоар в страната трябва да бъдат избрани в зависимост от целта на почистването и от вида на самия филтър. Украсете езерцето си с красиви и ярки растения, които се чувстват добре на влажна почва: папрат, тръстика, тръстика, пампас трева. За плитки води, стрелецът и опашката са най-подходящи, а на дълбоководните лилии ще се чувстват страхотно. За да украсите брега на езерото, използвайте жълт ирис, червей, калуга и други красиви цветя.

Създаването на изкуствен резервоар във вашата дача е съвсем проста. Просто трябва да изберете правилното място, да изпълнявате правилно всички етапи на работа и внимателно да се грижите за вашето яхтено пристанище!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декориране на балкона с изкуствен декоративен камъкДекориране на балкона с изкуствен декоративен камък
Изкуствен камък obiИзкуствен камък obi
Основните правила за грижа за изкуствено декоративно езерцеОсновните правила за грижа за изкуствено декоративно езерце
Мини фонтани за градинатаМини фонтани за градината
Декориране на бреговете на декоративно езерцеДекориране на бреговете на декоративно езерце
Изкуствен извор с tsukubai в японски стил за декориране на вила и градинаИзкуствен извор с tsukubai в японски стил за декориране на вила и градина
Самата пружинаСамата пружина
Плодовете за декоративно езерце в крайградската зонаПлодовете за декоративно езерце в крайградската зона
Изкуствен езеро със собствените си ръце Популярни видове резервоари за вилиИзкуствен езеро със собствените си ръце Популярни видове резервоари за вили
Декориране с изкуствен камък във вътрешността на апартамента и къщата - 15 снимкиДекориране с изкуствен камък във вътрешността на апартамента и къщата - 15 снимки
» » Изкуствен езеро на вилата популярни снимки опция