Основните правила за грижа за изкуствено декоративно езерце

Декоративно езеро на парцела, без съмнение - това е много красива и оригинална. Такъв изкуствен резервоар непременно ще се превърне в орнамент на всеки ландшафт и ще привлече по-голямо внимание от другите. За да може той да ви угоди с уникалността си през цялата година, декоративното езерце трябва да се грижи добре.

Те приличат на подобни адаптации, използвани в традиционните аквариуми, но по-мощни и по-големи по размер. За хранене на риба е важно да се използват само храни, предназначени за тази цел и в количеството, което те могат да ядат в даден момент.

Сезонна работа по грижите за изкуствено езерце

пружинаПрез този период от годината, като се започне от март, е необходимо:

 • проверете състоянието на езерото за целостта на дъното, бреговете и т.н .;
 • броя на рибите, които оцелели през зимата;
 • работен капацитет на оборудване (филтриращи системи, помпи и др.);
 • да почисти резервоара от лед, да се напои с топла вода и да натрупа отломки през зимата. За да направите това, желателно е да източите напълно водата от езерото, да изплакнете камъните, да почистите стените и дъното с четка и да излеете прясна вода;
 • да се подготвят за кацане на растения, включително и посадъчен материал, готови да бъдат закупени предварително или семена в магазина, седнете, ако е необходимо, оцелели след зимата да се хранят растенията или торове вече е достъпна и не се нуждае от трансплантация.

лято

 • избягване на изпарението на вода - това е основната задача през лятото. Поради интензивната топлина трябва внимателно да наблюдавате нивото на водата в езерото и, ако е необходимо, да го излеете с тънка струйка до определена точка. За да направите това, е важно да се използва само застояла вода и нагряване до температура на въздуха, така че да не навреди на жителите на язовира.


 • контрол на вредителите. Летните горещини и висока влажност могат да стимулират размножаването на вредни микроорганизми и вредители, които се установяват върху листата и стволовете на растенията. Борба с такива явления чрез използване на конвенционален маркуч с вода, зачервяване на вредители директно в езерото и превръщането им в добра храна за риба.
 • контрол върху чистотата на водата. За да направите това, е важно да почистите остатъците от храна за риби, отломки, натрупани по повърхността, да не се наруши биологичното равновесие в езерото, като ясно се гарантира, че те не попадат във водата, ако е необходимо, използването на отрови и химикали, и т.н.
 • отстраняване на плевелите, включително гъбички. Тя може да бъде премахната с помощта на специални устройства - скимери, които премахват горната топка от вода, както и филтри и др.

есен

 • събиране на листата и подрязване на растенията, за да се предотврати попадането им във водата. За да направите това, можете да инсталирате и малки преградни мрежи, които ще хващат всички боклуци. Периодично те могат да бъдат почистени, докато падането на листа свърши.

 • събиране на зимуващи пъпки и топлолюбиви растения, за да ги спасят до следващата пролет в стаята. И също така прехвърлянето на зимуващи растения до най-дълбоката дълбочина на резервоара, за да се предпази от студ.
 • хранене на храненето на рибните протеини и тяхното преминаване към аквариума или контрол над температурата на водата в езерото, ако живите жители останат през зимата.

Грижа за езерото през зимата

 • изтичане на вода в навечерието на студено време, особено за малки езера с дълбочина от 50-100 сантиметра;
 • покриване на езерото с филм, дъски или гъста кърпа;

 • за рибата, оставена до зимата, е необходимо да се осигури достъп до кислород. За да направите това, можете редовно да напоявате лед с топла вода или да инсталирате електрическа водна помпа, която е оборудвана с вертикална водопроводна тръба.
 • поддържат оптималната температура на водата за жителите на резервоара чрез инсталиране на топлообменник, оборудван с електрическа помпа с биофилтър. Такава система трябва да има и автоматичен температурен датчик, който да контролира степента на отопление и да пести енергия.

Повече подробности за това как да изградите и поддържате декоративно езерце в лятната си вила могат да бъдат намерени, като гледате следния видеоклип:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декориране на бреговете на декоративно езерцеДекориране на бреговете на декоративно езерце
Помпена помпаПомпена помпа
Как да направите декоративно езерце във вашата странаКак да направите декоративно езерце във вашата страна
Плодовете за декоративно езерце в крайградската зонаПлодовете за декоративно езерце в крайградската зона
Изкуствен езеро със собствените си ръце Популярни видове резервоари за вилиИзкуствен езеро със собствените си ръце Популярни видове резервоари за вили
Вода на градинското парцел устройство на декоративно езерце в страната, плувен басейн в градинатаВода на градинското парцел устройство на декоративно езерце в страната, плувен басейн в градината
Как да изберем помпа за напояване на градината - от езерото, цевта, езеротоКак да изберем помпа за напояване на градината - от езерото, цевта, езерото
Как да направите малък декоративен езеро във вашата къщаКак да направите малък декоративен езеро във вашата къща
Езерото в страната със собствените си ръце - дача езерце СнимкаЕзерото в страната със собствените си ръце - дача езерце Снимка
Как да почистите езерото самиКак да почистите езерото сами
» » Основните правила за грижа за изкуствено декоративно езерце