Езерото в страната със собствените си ръце - дача езерце Снимка

Езерото в страната със собствени ръце

Езерото в крайградската зона ще зарадва собственика и ще служи като отлично място за отдих. Професионален екип може да го направи в най-кратки срокове, но няма да го заслужава. Ако разберете правилно функционирането на такъв резервоар, можете сами да го направите. Ако желаете, собственикът може дори да организира малък фонтан.

Място и размер

Къде да постави езерцето

Размерът на езерото може да бъде различен. Те зависят само от района на обекта и желанието на собственика. Резервоарът може да бъде направен като строга геометрична форма и може да имитира естествени очертания.

На мястото, където ще се намира резервоарът, ще бъдат направени сериозни искания.

 1. Езерото не трябва да се излага на пряка слънчева светлина през целия ден. Оптималното време на осветяване е около 7-8 часа на ден.
 2. Езерото не трябва да е твърде засенчено. Ако в силна светлина може да се превърне в блато (цъфтят), а след това с излишък на сянка, езерото просто ще изчезне.
 3. Близо до изкуственото езеро не трябва да се намират дървета. В противен случай листата ще развалят чистотата на водата от време на време.
 4. Не поставяйте езерцето там, където е възможно силен вятър.

Обикновено експертите инсталират езерце в далечния ъгъл на парцела или до къщата. Собственикът обаче трябва само да изчисли мястото, следвайки изброените изисквания.

Материали за езерото

Малко бетонно езерце

Създаване на изкуствено езерце може да се използва разнообразие от материали. Всеки от тях има своите предимства и недостатъци.

 • Езеро, изработено от PVC фолио, стоманобетон. Такъв резервоар ще служи много дълго време. Това се прави за почти век. На дъното на езерото ще бъде възможно да се разхождате без страх от унищожаване на структурата. Отстрани на резервоара ще бъде възможно да се монтират различни скулптури. Разходите за работа обаче ще бъдат много скъпи. Ще трябва да използваме специално оборудване и машини. Демонтажът на езерото няма да отнеме по-малко време от подреждането му.
 • PVC филм. Най-простото домашно езерце в страната може да се направи с помощта на филмови покрития. Езерото може да се промени по размер и форма, да се почисти, ако е необходимо, и да се инсталира повторно, когато му е удобно. Цената на филма е ниска, така че не се очакват прекомерни разходи. Обаче филмовият резервоар е лесно да се повреди. Тя служи за ограничен период от време. Ако кореновата система на дърветата се окаже под филма, PVC ще се счупи. Друг недостатък: езеро с филм, обикновено с малки размери.
 • Бутилова гума от каучук. Подреждането на езерото в страната с използването на гума е отличен вариант, ако има само допълнителни средства. Материалът е доста скъп, но ще го хареса с високо качество и отлични характеристики. Тя издържа на различни товари много по-добре от филма и други подобни материали. И в същото време гумата ви позволява да създавате езера с различни форми.


Езерото използва капацитет

 • Резервоари за резервоари. В магазините можете да намерите пластмасови контейнери, които са предназначени само за създаване на самия водоем. Те са силни и устойчиви на атмосферни условия. Тези контейнери обаче имат своите недостатъци. Една от тях е величината. Като правило, почти всички от тях са малки. Тези, които са по-големи, са предназначени за плувни басейни. Вторият недостатък е цената.
 • Ако има фантазия, тогава можете да използвате различни вани и палети, за да създадете мини-езерце. Старата баня може да бъде отлична декорация за градина. Тя може да се използва за създаване на цветни лехи и цветни лехи. Той е подходящ и за оборудване на езеро. Единственият недостатък на такова езеро е малък размер.

Езерото от старата баня

Монтиране на езерце

От старата баня можете да направите не само езерце, но и цяла експозиция.

Ще ви трябва:

 • стара баня;
 • парче от плоча;
 • натрошен камък;
 • красиви камъни;
 • тел;
 • пясък и цимент.

етапа:

 1. Монтаж на езерната баня Първо трябва да направите дупка в земята. Дълбата трябва да бъде по-дълбока от краищата на ваната с 40 см.
 2. Тогава е необходимо да се обработват ръбовете на изкопа. За да направите това, почвата се отстранява по периметъра. Широчината на лентата трябва да бъде приблизително 40 см.
 3. Лентата, от която са отстранени почвата и тревата, се задълбочава толкова, че да се изравнява с краищата на банята.
 4. Дренажният отвор е затворен във ваната. След това тя потъва до дъното на ямата.
 5. Вътрешната страна на банята е лепена с лепило за керамични плочки с добавка на боя. След това трябва да изчакате, докато изсъхне. По-добре е да покриете банята.
 6. След един-два дни можете да продължите да работите. Независимо от факта, че лепилото за керемиди изсъхва много бързо (в рамките на един час), е необходимо да изчакате, докато напълно достигне.
 7. На периметъра на банята трябва да поставите заека. Мрежата е идеална за подсилване.
 8. След това върху мрежата трябва да се постави смес от цимент и пясък.
 9. На върха на цимента се поставят различни декоративни елементи. То може да бъде камъни, плочки, чакъл.


Формата на езерото от банята може да се променя по желание. За да направите това, трябва просто да промените разположението на сградата.

Ако покажете творчество, можете да създадете зашеметяващо езерце в страната със собствени ръце, като използвате импровизирани материали. Можете също така да намерите чудесно решение, като разгледате езерцето в дачата снимка и видео. Броят на решенията е огромен. За езерцето в къщата видео видео е във всички специални сайтове и услуги.

Декориране на езеро

Растения в езерото

Едно необичайно фонтанно езерце може допълнително да се снабдява с различни системи, така че да изненадва гостите и да очарова самия собственик.

 1. Подводно осветление. Цветното многоцветно осветление в езерото ще го направи привлекателно в тъмното. Той ще бъде очарован от погледа му. За да инсталирате осветление под водата, трябва да поставите мини прожектори. Те са евтини, но ефектът е великолепен.
 2. Повърхностно осветление. За да се инсталира светлина до вода, се използват LED и халогенни лампи. Те напълно отговарят на всички изисквания за безопасност и са най-икономичният източник на светлина.
 3. Фонтани. За да създадете очарователни фонтани, ще са необходими помпи. Те са два вида: повърхностни и подводни. Разликата между тях се крие не само в местоположението, но и във височината на водните струи.

Животът в езерото

Едно безжизнено езерце не създава атмосфера като езеро, в което растат растенията и плуват рибите. Преди да направите езерце в страната, трябва да помислите какво ще се развие в него.

Растителността може да бъде засадена в земята, разположена на дъното на езерото. Можете обаче да направите нещо различно: растителността е инсталирана в езерото на повърхността и нейните корени са скрити в кошове със земята.

До езерцето можете да засадите и по-високи видове растителност. Те ще дадат естествен вид. Също така в езерото ще изглежда много lotuses и водни лилии. Те дори не трябва да бъдат засадени, те са плаващи растения.

Всички естествени езерца имат едно растение, което е тяхната визитна картичка: това е патица. Въпреки това изкуствените резервоари не са застраховани срещу появата му. Не е необходимо дори да се засажда, обикновено се появява. И ако се появи, тогава ще трябва да се води. Тъй като водораслото има характеристиката на пълно заснемане на езерото.

Можете да поставите риба в езерото.

Преди да закупите риба за езерото, е необходимо да изясните условията за тяхното поддържане. Също така е необходимо да изберете риба по такъв начин, че да се разбира добре. Някои от тях са във война и, като са в едно езерце, загиват.

Резервоарът ще трябва да се грижи постоянно. Трябва да се почисти, защото по един или друг начин, различни листа и боклук ще навлязат във водата. Също така трябва да премахнете излишната растителност. Това се отнася не само за вредните патица, но и за водните лилии.

снимка

Езерото на обекта

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Къща на езеротоКъща на езерото
Къща на брега на езеротоКъща на брега на езерото
Почивка зона на мястото на частна снимка къщаПочивка зона на мястото на частна снимка къща
Основните правила за грижа за изкуствено декоративно езерцеОсновните правила за грижа за изкуствено декоративно езерце
Декориране на бреговете на декоративно езерцеДекориране на бреговете на декоративно езерце
Помпена помпаПомпена помпа
Стара баня в къщата необичайни идеи за стари нещаСтара баня в къщата необичайни идеи за стари неща
Как да направите декоративно езерце във вашата странаКак да направите декоративно езерце във вашата страна
Как да си направите собствен фонтан в странатаКак да си направите собствен фонтан в страната
Изкуствен езеро със собствените си ръце Популярни видове резервоари за вилиИзкуствен езеро със собствените си ръце Популярни видове резервоари за вили
» » Езерото в страната със собствените си ръце - дача езерце Снимка