Декоративно езерце със собствените си ръце

Декоративно езерце с ръце

До неотдавна собствениците на крайградски зони не придават голямо значение на декоративния дизайн на територията на гостоприемството и преследваха много съществена цел под формата на богата реколта. Сега всичко е с главата надолу: скъпата тъкане не претоварва леглата и организира пространството, така че доматената краставица и естетиката мирно съжителстват една до друга.

Очарованието на прозрачната повърхност на езерото, искрящо в слънчевите лъчи на потока, освежаващите пръски на чешмата е трудно да се каже с думи - по-добре е да се построи веднага! Да, това е изкуствено създаденото езеро, което днес е любимото на всяка дача: минимални усилия и пари, максимално удоволствие за един прекрасен летен ден. Дали декоративното езерце в снимката не би ли побързало сърцето ти да се разбие по-бързо?

Опции за създаване на декоративно езерце в градината

До съвсем наскоро езера бяха подредени "на съвест" - от монолитен твърд бетон, за работа с кои експерти бяха поканени. Но практиката показва, колко време отнема и непрактично начин за декориране на тази област: неблагоприятни атмосферни условия с течение на времето неизбежно ще нарушат материала за ремонт или премахване, както и в изграждането отнема много ресурси.

Днес градината се управлява от ръчна изработка. Декоративно езерце в градината може да бъде построено от всички, това би било желание!

Езерото от готовата форма

Ако искате бързо и без много разходи да станете собственик на красиво езерце, тази опция е за вас. Всичко, от което се нуждаете, е да закупите устойчива на замръзване фибростъкло, която ви подхожда. Увеличаването на рационализираните банки с малки формати се влюбва най-много в жителите на лятото.

Когато купувате формуляра, не забравяйте да сравните размера на бъдещия резервоар с размера на участъка. Имайте предвид, че завършеното езерце визуално ще изглежда по-малко от формата му, когато купувате. Водата в голяма форма се загрява по-дълго, поради това запушване и цъфтят няма да бъде веднага след като малки изкуствени езера.

Е, ако пластмасовата матрица е разумно раздробена в отделни зони за отглеждане на водни растения. В противен случай растенията първо се засаждат в специални контейнери и след това се поставят във водна форма на дълбочината, от която се нуждаят.Пластмасовото декоративно езерце изглежда доста като истинско, ако е правилно инсталирано и проектирано.

Езерото от филма

За да се създаде декоративно езерце на пазара има специални филми, изработени от поливинилхлорид, каучук или бутилкаучук. PVC филмът е най-евтиният, но ако не сте застанали и купувате материала по-скъп, той качествено ще служи от 10 до 20 години.

Филмите са с различна дебелина. Например, за дълбочина на езерото, по-голяма от 1,5 м, филмът трябва да е с дебелина най-малко 1,5 мм. Цветът на материала определя общия вид на езерото. Тъмният филм - черен или кафяв цвят - идеално имитира естествената долна почва. В такова езеро, небето и растителността, засадени по брега, ще бъдат ясно отразени. Светлият филм - крем, синьо - не преследва целта да даде на резервоара по-естествен вид, подкупва в противовес. На фона на яркото дъно, ярките риби, пъстървите и тучната зеленина на растенията изглеждат грандиозни.

Филмът на езерото е по-добре да се подрежда, когато колоната на термометъра показва повече от 20 ° C топлина, след което топлоустойчивото покритие може лесно да се разпространи под всякаква форма на изкопни работи.

Трябва да признаем, че PVC може да се обработва без проблеми самостоятелно, но е по-добре да се повери нанасянето и заваряването на по-скъпи материали (каучук) на професионалистите.

Общи препоръки за подготовка на декоративно езерце

  Резервоарът не трябва да заема повече от 1/10 от общата площ. Оптималната дълбочина на езерото е 0.5 - 0.6 m, но ако имате намерение да се заселят там риба номера увеличение до 1,5 -. 2 m Високо здрав бреговата линия на езерото ще се превърне в препъни-камък за полагане филм. Малкото блатно езеро е по-добре да се организира на повърхност с наклон. Мястото, където има дерета или дере, ще украсят миниатюрно езеро с поток, който се влива в него и каскада от водопад. Голямо влияние върху декоративното езеро може да се упражнява от земните токове, ако се намира в непосредствена близост до дъното му. Замразени през зимата, подземната вода се издига от езерото, като по този начин предизвиква неговото плитки. За да се гарантира, че няма затруднения с доставката на комуникации (вода и електричество), езерцето е направено близо до къщата. Да поставиш езерото под дървото не е най-добрата идея. Отървете се от короната (клонки, листа) бързо ще запушат езерцето, а кореновата система на дървото може да повреди филма или да вдигне формата. Не поставяйте езерцето под откритата слънчева светлина - водата бързо се изпарява. Е, ако първата половина на деня езерото е под слънцето, а второто - в полусферата. Уверете се, че сте определили желания стил на езерото - това ще определи посоката на вашите последващи действия. Формата на резервоара за пейзаж е произволна, тя е ограничена от естествени камъни и е възможно най-близо до естествената форма. Редовното езеро е с правилна форма, декорирано е с бордюр или кант. Най-приятното езеро е с плитко крайбрежие или с блатиста крайбрежна зона.

Как да направите декоративно езерце

От твърдата форма

  На желаното място, задаване на формата, като се използват релси и въже очертават контурите на бъдещето на езерото, като към тази област на 15-20 см, а след това да се излива изкуствен резервоар пясък. На сухоземната територия на наградата премахнете копка и да копаят земята в няколко преминавания - първо се яма под първия самолет, а след това, не забравяйте за маркиране, разкопаване на земята на дълбочина от останалите самолети. Жлебът за всяка равнина е добре изравнен и манипулиран, като преди това е избрал всички камъни и корени оттам. За качествена инсталация на резервоара за езерце, ямата трябва да бъде изкопана малко по-широко и по-дълбоко с 10 до 15 см от самата матрица. Трябва да зададете гладко формата, да я проверите с помощта на нивото на духа и правилото. Напълнете с вода около една трета от изкуственото езерце. Странично пространство между стените на ямата и формата на изсипване на пясък и почва. За да стесните контейнера, разбъркайте пясъка и почвата с вода. Почвата около матрицата може да се уталожи - два или три дни, редовно да напоява земята в близост до езерото с вода от маркуч. След това можете да засадите крайбрежните растения, напълно да напълнете водата във формата и да поставите водни растения в езерото.


За дизайна на бреговата линия, незаменима е декоративен филм за езерото. Той е залепен декоративни камъчета като камъчета, пясък, може успешно да имитира чакъл или чакъл, красиво рамкиране на езерото.

От филма

В допълнение към филма не можете да направите без:

  геотекстил или филцово покритие - средства за залепване и фиксиране на филмови контейнери за водни бои - изкуствен филм за крайбрежната зона.

Хайде да работим.

 • Стъпка 1. Изкопаване на основата яма, редуване на первази и слизания - този трик ще направи банки езерце стабилни. Широчината на терасата трябва да бъде около 30 см, не по-малко, а стръмността на всеки склон - не повече от 45 градуса. Обърнете внимание, ямата трябва да бъде изкопана с 15 см повече от планираната дълбочина на бъдещото езеро. Тези допълнителни сантиметри ще вземат компактни слоеве от натрошен камък (5 см) и пясък (не по-малко от 10 см).
 • Стъпка 2. С геотекстил или специален филц, дъното на изкопните работи може да бъде облицовано само ако внимателно избирате оттам всички камъни и корени. След внимателно уплътняване на дъното, започнете работа с покритието. Кърпи в примамката се припокриват, отгоре полагат филм за езерцето, преди това го издържаха под пряка слънчева светлина в продължение на поне два часа. Предварително внимавайте платната на филма да са достатъчни за цялата площ на ямата. Ако филмът не е цяло, лепийте отделните му части със специално лепило.
 • Стъпка 3. Поставете филма възможно най-гладко. Като използвате маркуч, напълнете с вода една трета от езерото. Накрая, вземете вода в 2,5 - 3 часа. Това е да се гарантира, че филмът се простира постепенно под тежестта на водата.
 • Стъпка 4. Отсечете допълнителните сантиметри в горния край на филма, след това остава да се обърне в ролката. Сега можете да започнете най-приятната част от работата - декориране. На ваше разположение е готова брегова линия под формата на филм с едрозърнест пясъчен могил, насипно покритие или камъчета. Не забравяйте да я населите с представители на водната флора, предварително поставени в специални контейнери.

Организиране на изкуствено осветление за езерото

Декорирането на декоративно езерце с осветление е един от важните компоненти на неговата привлекателност. При най-взискателен вкус в продажба има наземни, подводни и плаващи лампи.

Фенерите, работещи под вода, са закрепени към монтажната плоча, техните шнурове са маскирани с камъчета. Много ефектен спектакъл може да се постигне с помощта на четири подводни лампи с различни филтри за мощност, които регулират ъглите на наклона си, за да постигнат максимална естетика.

Плаващите лампи създават страхотен ефект - сред водните цветове и растенията на огледалната повърхност на езерото, те приличат на светулки.

От гледна точка на необичайно осветление, също са интересни специални лампи, които блестят ярко, но не слепи. Те са инсталирани на дъното на резервоара, стойката с луковици може да се настрои на 4 нива на височина, над повърхността на водата, само качулката на конструкцията изпъква. Осветителното тяло подчертава дъното и рибата.

Инструменти за лятна вила

Следните технически средства и принадлежности осигуряват нормалното функциониране на изкуственото езерце в градината:

  Помпата, която изпомпва водата за зимния период, може да се използва и за редовно подмяна на водата в езерото. Не бъдете стиснат и веднага закупите мощен помпа, която ще продължи вие, няколко пъти по-дълго от системата на маломощен пречистване на водата (например, Jebao JKP-55000, Jebao JSP-40000). Също така, монтажната плоча за потопената помпа няма да бъде излишна. Радио изводи. Те са необходими за работата на помпа, фонтан или източници на електрическа светлина.

Специални маркучи за водни съоръжения. Лампи от ултравиолетово лъчение, растения за биофилтрация, ако имате намерение да съхранявате риба в езерото. Инвентаризация за почистване на повърхността на езерото от замърсяване под формата на клонки, листа, вятър донесе отпадъци, отпадъчни езерца жители. Представляват мрежи, езерца, скимери, прахосмукачки за резервоари, специални ножици и устройства за почистване на дъното.

Как да поддържаме езерото в реда

Ставайки щастлив собственик на "тихата обратна страна", бъдете подготвени за това, че при неправилна грижа водата в езерото може да цъфти. Система за пречистване на водата може да помогне. Но за много средни летовници това е недостижим лукс. За щастие, можете да се справите с проблема със собствената си ръка. Необходимо е само малка чанта от торф. Този инструмент, поставен под вода, ще предпази дъното от водорасли.

От време на време част от езерото трябва да бъде източена и наводнена с прясна вода. Малък резервоар се отводнява за зимата и е необходимо цялостно цялостно почистване с пълна изпомпване на вода най-малко три пъти годишно. Езерото се нуждае от вашето постоянно внимание и участие: редовно отстраняване на отломки от повърхността на водата, остатъците от растения, поддържане на първоначалния обем вода. От октомври до ноември, да се постави мрежа върху повърхността на езерото, което ще се превърне в пречка за падането на листата, способни да утаят гъстия слой в езерото. Растителността, която ще остане в езерото през зимата, се намира в най-дълбоките части на резервоара.

Важен съвет! В мразовидна слана, прекомерното скъсване на лед деформира и разваля пластмасови форми и филми. За да предпазите материала от унищожение, не забравяйте да оставите върху повърхността на замразеното езерце, завито с капачки от пластмасова бутилка.

http://youtube.com/embed/fzCUwznFxDE

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Осветление в градината сами - градинско осветлениеОсветление в градината сами - градинско осветление
Основните правила за грижа за изкуствено декоративно езерцеОсновните правила за грижа за изкуствено декоративно езерце
Декориране на бреговете на декоративно езерцеДекориране на бреговете на декоративно езерце
Стара баня в къщата необичайни идеи за стари нещаСтара баня в къщата необичайни идеи за стари неща
Как да направите декоративно езерце във вашата странаКак да направите декоративно езерце във вашата страна
Плодовете за декоративно езерце в крайградската зонаПлодовете за декоративно езерце в крайградската зона
Изкуствен езеро със собствените си ръце Популярни видове резервоари за вилиИзкуствен езеро със собствените си ръце Популярни видове резервоари за вили
Вода на градинското парцел устройство на декоративно езерце в страната, плувен басейн в градинатаВода на градинското парцел устройство на декоративно езерце в страната, плувен басейн в градината
Как да изберем помпа за напояване на градината - от езерото, цевта, езеротоКак да изберем помпа за напояване на градината - от езерото, цевта, езерото
Как да направите малък декоративен езеро във вашата къщаКак да направите малък декоративен езеро във вашата къща
» » Декоративно езерце със собствените си ръце