Как да направите красиво цветно легло с камъни и тухли?

Как да направите красиво цветно легло с камъни и тухли?

4 август 2011 г. | Категория: Цветни лехи и цветни лехи

Цветните лехи от камъни придават на градината специално настроение, което имитира перфектно планинските природни пейзажи. Ключът към успеха при създаването на такова цветно легло е правилният избор и стил.

За да се оборудва скална градина, като правило се използват камъни, подобни по произход и структура.

Също така се вземат предвид и основните характеристики на камъка, неговите особености и възможността за взаимодействие със завода. Създават се цветни лехи, пясъчник, варовик, туф, шисти и гранит.

За подреждане на дренаж, чакъл, грубо-зърнест натрошен камък и пясък се използват, и за мулчиране - фино зърнест трошен камък, кората на дърветата и торф.

Видове скалисти градини и избор на камъни за тях

Основният стил в градината помага да се определи кога да се построи скално цветно легло с местоположението на камъните и релефа на този обект. Alpinarium - един от най-често срещаните изкуствени пейзажи, където цветното легло на камъка изглежда не само красиво, но и естествено. За да създадете алпинариум, използвайте блокове, камъни, нарязани камъни, гранит, туф или шисти. Камъните са подредени тук в произволен ред в комбинация с алпийски растения. имитиращи склоновете на планините.При създаването на рокариите се използват и различни композиции от камъни. Камъните тук са разположени поотделно или в малки групи като "планинската долина". Декоративно поръсване от камъни с по-малка фракция също се използва тук.

Теренният склон е вид конструкция от камъни с различни форми и височини. За да се създаде, се използват камъни от естествен произход. Най-често използваният гранит, кварц или базалт.На снимката, примери за цветни лехи, направени с камъни

Ако сайтът Ви е доста стръмен склон, тогава можете да изградите изкуствена скала. За тази цел са подходящи вулканични скали, доломит или травертин. В никакъв случай не може да се използва за създаване на скала от валцувани гранитни камъни.

За да се симулира горска клисура или кухина, се използват базалт, гнайс или вулканични скали. Камъните се поставят в произволен ред, максимално спазвайки естествеността на "спора".

Склонове от каменисти скали често са украсени с изкуствени резервоари. Тук можете да използвате големи камъни с морски камъчета или черупчести скали.

Японската градина е специален стил в ландшафтния дизайн. Тук камъните играят важна роля в дизайна на обекта. А характеристиките на релефа не играят никаква роля. За да създадете такъв пейзаж, използвайте стари камъни, покрити с лишеи и мъхове. Да се ​​поставят камъни следва типа "срутена скала".

Преди да направите легло с камъни, трябва да начертаете няколко опции на хартия. Така че ще бъде по-лесно да преведете фантазията си в живота.

Цветни лехи с използване на тухли

Тухла е един от най-популярните строителни материали. Като правило, в дадена страна често има излишни тухли след изграждането. Те винаги ще намерят своето приложение в икономиката в различни сфери. Можете да използвате тухла и при създаването на цветни лехи.

Най-простата версия може да бъде конструирана както следва. На периметъра на растежа на цветята лежат няколко тухли в произволен ред, симулиращи счупена кула или кладенец.

Можете да построите легло с циментова замазка, полагане на тухли с оригиналния геометричен модел. Можете да построите тухлена саксия с бетонно дъно. Истината в този случай трябва да осигури отводняване.

Цветни лехи от тухли и каменисти скали често могат да бъдат намерени на частни парцели. Как да не се върти, и тези материали са един от най-издръжливите. Преглеждайки снимките на каменисти легла, помнете, че тяхната форма, текстура и размерите са напълно зависими от вашето въображение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Необичайни цветни лехи със собствените си ръце 15 интересни идеиНеобичайни цветни лехи със собствените си ръце 15 интересни идеи
Тайни на красиво цветно легло с ръцете си 50 снимкиТайни на красиво цветно легло с ръцете си 50 снимки
Готови схеми на цветни лехи и цветни лехи от трайни насаждения и едногодишниГотови схеми на цветни лехи и цветни лехи от трайни насаждения и едногодишни
Как да направите цветно легло от тухли - снимка, видеоКак да направите цветно легло от тухли - снимка, видео
Естествен камъкЕстествен камък
Красиви цветни лехи със собствените си ръце - акцентиКрасиви цветни лехи със собствените си ръце - акценти
Идеи за градина от камъниИдеи за градина от камъни
Цветни лехи със собствените си ръцеЦветни лехи със собствените си ръце
Декоративни камъни за изкуствени люковеДекоративни камъни за изкуствени люкове
Цветни лехи от камък са примери за ландшафтни дизайнериЦветни лехи от камък са примери за ландшафтни дизайнери
» » Как да направите красиво цветно легло с камъни и тухли?