Цветни лехи със собствените си ръце

Цветна градина в страната със собствени ръце.

Невъзможно е да си представите къща или парцел в страната без ярки цветни лехи, които са толкова приятни за окото, ви съветвам да прочетете моята статия: как да украсите цветното легло със собствените си ръце. Но не е толкова трудна задача да направите цветни лехи със собствените си ръце.

Цветната градина е отделно парче земя, на което растат декоративните растения. Тук могат да се използват растения:

  • цветя
  • затънали дървета,
  • тревисти цъфтящи растения,
  • иглолистни растения,
  • папрат и други.

Видове цветни лехи в страната със собствени ръце.

1. Алпийският хълм.

Обикновено за такава градина с цветя поставете голям камък в центъра като планински връх, а около него се очертават по-малки камъни, между които се засаждат цветята. Как да направите алпийски хълм със собствените си ръце прочетете връзката.

2. Водна цветна градина.

Основната декорация на тази цветна градина е малко езерце или декоративен водопад. Растенията обикновено се засаждат с вода и езерото е покрито с камък.

3. Декоративна градина.

Това е сайт, който е разделен на малки хребети със строга форма, докато леглата създават симетричен модел. Растенията използват декоративни или зеленчукови.

4. Цветното легло.

Това е малко парче земя, изпъкващо на височина и геометрична форма. Цветята се засаждат така, че да се образува всеки модел.

5. Състав на иглолистни растения.Това е цветна градина, в която повечето растения са иглолистни.

6. Mixboarder.

Тя е удължена цветна градина като малък жив плет. Растенията се избират така, че цветната градина да изглежда "жива" колкото е възможно по-дълго. Използват се тревни и дървесни растения.

7. Лице.

Има оградена цветна градина между пътя и къщата, тя често се свързва с архитектурата на къщата.

8. Приземен етаж.В такава цветна градина декоративните растения са засадени така, че да се формира украшение или модел.

9. Lapatka.

Това е вид сергии, само се прави под формата на лента с ширина от 0,5 до 1,5 м, а дължината е повече от три пъти по-голяма от ширината. При едностранно засаждане растенията се засаждат на височина с стълба, а при двустранно растение най-високите се намират в центъра.

10. Скалата.

Тя изглежда като скалиста градина, тъй като по-голямата част от обекта ще бъде заета от камъни, ниско отглеждани храсти, възглавници и пълзящи растения се използват от растения. От това как да направите рокер в дача със собствените си ръце прочетете тук.

11. Цветна градина в селски стил.

Тя изглежда като парче земя в провинцията, използвайки елементи от селски или национален тип.

12. Часовник на цветята.

Това е доста сложен вид цветна градина, в която растенията се избират така, че да отварят и затварят цветята си последователно в своя период от време.

Как да направите цветна градина със собствените си ръце?

На първо място трябва да вземете решение за вида на бъдещата цветна градина и да изготвите рисунката на хартия. В чертежа трябва да покажете плана за засаждане на цветята в съответствие с цветовата схема и характеристиките на всяко растение. След това изберете мястото и го подгответе: първо почистете добре, изкопайте и маркирайте цвета на леглото според чертежа.

За да не се разширяват растенията, е необходимо да се направят границите на цветната градина. За да направите това, можете да използвате различни материали и да го украсите със специални декоративни елементи за градината. Преди най-важната стъпка - засаждане на цветя, трябва да направите пътеки, които също могат да бъдат украсени. В строителните магазини има голям избор от декоративни елементи за декорация. И последната точка е засаждане растения в съответствие с чертежа.

Дизайн на цветна градина със собствени ръце.

За да направим цветната градина ярка и красива, имаме нужда не само от умели ръце, но и от способността за правилно комбиниране на цветовете. Ето няколко прости правила за избор на цветова схема.

  1. Правилно корелира цветовете, т.е. Поставете хладните цветове със студени и топлите с топли.
  2. Използвайте не повече от пет нюанса, в противен случай може да има дисбаланс.
  3. С комбинация от ярки цветове и меки цветове се постига приятна хармония в цветната градина.
  4. За да се съсредоточите върху всяка част от цветното легло, е необходимо да изберете цвят, който да бъде уникален и само в тази част.

Декориране на цветни лехи със собствените си ръце.

При формирането на цветна градина е необходимо да се вземат под внимание самите цветя и формата на листата им. При регистрацията е възможно да се използват композиции от декоративни листа, които ще оформят цветна градина по време на растеж и цъфтеж на цветовете. Не използвайте много видове растения, по-добре е да направите композиция от няколко цвята, които да ги комбинират за периода на цъфтене и оцветяване.

С различно цъфтене на растения цветната градина трябва да бъде проектирана така, че цъфналите цветя да бъдат заменени от цъфтящите цветя. И още по-добре е да засаждате цветя - трайни насаждения, те не изискват постоянна трансплантация. Цветната градина може да бъде на няколко нива. За да направите плавен преход от просто легло до цветна градина, използвайте в цветните лехи долните растения. При засаждане на всяко растение помислете за характеристиките на почвата, така че тези условия да са подходящи за всяко растение.

Цветни лехи със собствените си ръце видео

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цветни лехи със собствени ръце снимкаЦветни лехи със собствени ръце снимка
Необичайни цветни лехи със собствените си ръце 15 интересни идеиНеобичайни цветни лехи със собствените си ръце 15 интересни идеи
Тайни на красиво цветно легло с ръцете си 50 снимкиТайни на красиво цветно легло с ръцете си 50 снимки
Поддържащи стени в пейзажа със собствените си ръцеПоддържащи стени в пейзажа със собствените си ръце
Готови схеми на цветни лехи и цветни лехи от трайни насаждения и едногодишниГотови схеми на цветни лехи и цветни лехи от трайни насаждения и едногодишни
Как да направите цветно легло от тухли - снимка, видеоКак да направите цветно легло от тухли - снимка, видео
Как да направите красиво цветно легло с камъни и тухли?Как да направите красиво цветно легло с камъни и тухли?
Чакъл градина в ландшафтен дизайнЧакъл градина в ландшафтен дизайн
Красиви цветни лехи със собствените си ръце - акцентиКрасиви цветни лехи със собствените си ръце - акценти
Декорация на кладенеца в дача със собствените си ръцеДекорация на кладенеца в дача със собствените си ръце
» » Цветни лехи със собствените си ръце