Готови схеми на цветни лехи и цветни лехи от трайни насаждения и едногодишни

Ние украсяваме вилата със собствени ръце: готови схеми на красиви цветни лехи и цветни лехи

Видео кутия с идеи за създаване на райско цвете в страната?

Как правилно да се счупи цветна градина: възможности за решаване на проблема?

Ако нямате достатъчно познания за това как да разчупите цветна градина в лятната вила, но все пак ще започнете ентусиазирано да я направите, резултатът може да не оправдае вашите очаквания. Какъв е изходът от ситуацията?

Пролетна бунта на цветовете

Има няколко опции:

- да се запишат в курсовете на ландшафтни дизайнери, да платят сума за тях, да прекарват няколко месеца и да получат основни познания за растения, почви и цветни лехи. Но все още трябва да създавате цветни лехи сами, като позволявате досадни грешки и грешки.

- изберете по-прост метод, който ще даде гарантиран резултат, - използвайте готови цветни градински схеми, подходящи за условията на Вашата вила.Схемата на цветната градина

Имате ли желание да създавате? След това ви съветвам да изберете втора по-достъпна опция. Тази опция не е толкова сложна, колкото изглежда на пръв поглед, ако имате готови схеми и дизайн на цветни лехи. След като сте ги изучавали, можете да направите "рисуване на цветя" - да създадете цветно легло на вашите мечти със собствените си ръце.

Изберете място под леглото?

На първо място, по план на крайградската зона, трябва да определите мястото под леглото. Цветното легло може да бъде различно: заек или миксер по пътеката, арабски цветно легло на подножие на тревата, селски или романтично цветно легло в сенчестия ъгъл на градината.

Формата на цветните лехи също е различна: геометрична и свободна. На коя цветна градина да избирате - всичко зависи от ландшафтния дизайн на сайта и вашите предпочитания.Цветен градински микс граница

На плана на цветна градина е необходимо да отбележите осветените и сенчести места. Много е важно за правилния избор на асортимент от растения и създаване за тях на оптимални условия за развитие и цъфтеж.

Тези правила винаги трябва да се спазват при формирането на цветно легло с непрекъснат цъфтеж или, както се нарича, "цветна градина от четири сезона". Такива цветни лехи изглеждат красиви през цялата година.

Една цветна градина от четири сезона - мечта за всяко лятно жилище?

Правилната комбинация от трайни насаждения дава възможност да се обмисли разцъфтяването на растенията за цял сезон - от пролетта до края на есента. Ако допълвате цветната градина с иглолистни дървета и няколко вида високи треви, както и граница на винка или жизненост, цветното легло ще остане елегантно дори през зимата.

Изборът на растения за цветно легло с непрекъснат цъфтеж е необходимо да се помни, че броят на растителните видове зависи от размера на цветното легло. Ако градинската градина е малка и многогодишните растения твърде много, вместо да усещаме хармония, ще получим напълно противоположен ефект - чувство за разстройство и дискомфорт.

Трайните находища с ниско растение разкриват красотата си в големи групи. Правилното поставяне на тях върху цветното легло ще се прояви по време на цъфтежа. Цъфтящи през пролетта, на преден план се срещат краткотрайни трайни насаждения (кокичета, пърбчета, мускари, зюмбюли).

Цветната градина на четири сезона

Растения със средна височина (лалета, пиретруми, дигиталис) ще заемат средната част на цветното легло. Задният план ще остане за високите летни и есенни трайни насаждения - клиринги, хризантеми, сепарати. Между тях засаждат билки - маншета и сирезица.

Естествено, да очаквате, че в един сезон ще можете да създадете идеалния проект за цветна градина, не. Ето защо, ако няма опит, по-добре е да започнете със схеми на по-прости цветни лехи.

Грешките могат да бъдат коригирани чрез засаждане на едногодишни цветя между трайни насаждения.

Цветни лехи със собствените си ръце на готови схеми - това е по-лесно да си представим?

"Част торта" в ъгъла на градината?

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цветни лехи със собствени ръце снимкаЦветни лехи със собствени ръце снимка
Необичайни цветни лехи със собствените си ръце 15 интересни идеиНеобичайни цветни лехи със собствените си ръце 15 интересни идеи
Тайни на красиво цветно легло с ръцете си 50 снимкиТайни на красиво цветно легло с ръцете си 50 снимки
Градинските граници в ландшафтния дизайн СнимкаГрадинските граници в ландшафтния дизайн Снимка
Как да направите цветно легло от тухли - снимка, видеоКак да направите цветно легло от тухли - снимка, видео
Как да направите красиво цветно легло с камъни и тухли?Как да направите красиво цветно легло с камъни и тухли?
Красиви цветни лехи със собствените си ръце - акцентиКрасиви цветни лехи със собствените си ръце - акценти
Цветни лехи със собствените си ръцеЦветни лехи със собствените си ръце
Аспекти на подобрението - отводняване на участъкаАспекти на подобрението - отводняване на участъка
Цветни лехи от камък са примери за ландшафтни дизайнериЦветни лехи от камък са примери за ландшафтни дизайнери
» » Готови схеми на цветни лехи и цветни лехи от трайни насаждения и едногодишни