Изкуствен декоративен облицовъчен камък - всичко, което трябва да дадете

Всичко за лятна резиденция

В руския климат фасадата на селската къща е постоянно изложена на дъжд, сняг, вятър и постоянна влажност. Ето защо за декорация на фасадата често се използва изкуствен декоративен облицовъчен камък - устойчив и устойчив на замръзване материал с широки възможности за приложение.

Обхватът на приложението му е доста голям. Един изкуствен декоративен камък може да се използва за украса на фасадата на селска къща, за да се разграничат сутерен, входна врата или арка. Те са облицовани с бетонна ограда, декоративни градински елементи, кладенец, зона за барбекю. Дори малки архитектурни елементи с изкуствена декоративна каменна облицовка придават на къщата изящен облик.Изкуствените облицовъчни камъни се използват широко като декоративни елементи на интериора. Тя може да бъде част от стената в коридора и в кухнята в областта на печката или мивката, камината в дневната, отворите на прозорците и вратите, арки, ниши и первази.

Облицовъчният камък прилича на плочки с текстура и плоско задно. Външната страна има разнообразие от цветове и цветове. Изкуственият камък може да имитира мрамор, тухли, камъни, скали и др. Дебелината на облицовъчния камък обикновено е 1,5 - 5 см, а теглото е 20 - 45 кг на 1 квадратен метър. В резултат на това на малка цена (от 550 рубли на квадратен метър) можете да закупите изкуствен облицовъчен камък, който не може да бъде различен от естествения камък. За вътрешно обзавеждане е по-добре да се използва тънкостенни облицовъчни камъни с гипсова основа - това е най-екологичното и леко.

Изкуствените облицовъчни камъни в различните партиди на доставката леко се различават по структура, повърхност и цвят. Фасадата или декорният елемент ще имат по-естествен вид, ако камъните се подреждат от различни пакети.Независимо от мястото на използване, завършването с изкуствен облицовъчен камък изисква собствениците на селски къщи да познават някои от характеристиките. По-специално, когато избирате материал, обърнете внимание на факта, че каменната плочка от една партида е със същата дебелина. Бракът е обичаен, в резултат на което част от един фрагмент от зидарията е по-дебела от другата. Такъв дефектен камък трябва да бъде върнат.

Попитайте продавача как е направен изкуствен облицовъчен камък - чрез вибро компресия или леене в калъпи? Опциите за леене са практически същите като естествения камък. Ако изкуственият камък е хвърлен, питайте какви форми са били използвани? Най-добрите са силиконовите форми. Повърхността на камъка в тях е практически неразличима от естествената. Важно е да се научите как да нарисувате изкуствен камък за облицовка, като разгледате неговия парче. Дълбочинният цвят ще запази външния вид на зидарията, дори и с малки каменни чипове.

За да разберете необходимия размер изкуствен камък за облицовка, можете да умножите ширината на сградата по дължината и да извадите от тази стойност площта на вратите и прозорците. За ъгълните елементи на фасадата дължината на ъгъла се умножава по 0,2. Около 10% от материала трябва да бъдат складирани.

За полагане настилка камък използва цимент-пясък хоросан (съотношение 1: 3), към която се прибавя Bustilat лепило. PVA или специално лепило за плочки. придобиването, имайте предвид по време на употреба, след приготвяне (суха смес от лепило се разрежда с вода) - това е обикновено 3 - 4 часа, и също така по време на определяне на лепилото от задната повърхност на камъка (10 до 20 минути). В този период от време можете да коригирате евентуални грешки при подреждане.

За външни работи по-добре да купуват Харди лепило (издържа до 25 цикъла на замразяване-размразяване), за облицовка на изкуствени декоративни каменни въглища и дървета - с термоустойчиво лепило и басейн - с водоотблъскващи свойства.

В допълнение към чисто декоративните свойства, облицовъчният камък защитава външните стени от влага, замръзване и замръзване. Цената на изработката на изкуствен камък зависи от повърхността, върху която се вписва, и варира от 500 до 1500 рубли. за 1 кв. м.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Завършване на фасадата на рамкова къща с декоративен изкуствен камък със собствените си ръцеЗавършване на фасадата на рамкова къща с декоративен изкуствен камък със собствените си ръце
Декориране на стените с декоративен камъкДекориране на стените с декоративен камък
Довършителни къщи с описание на кората, снимкаДовършителни къщи с описание на кората, снимка
Изкуствен камък за интериор и фасада. Подгответе дома си!Изкуствен камък за интериор и фасада. Подгответе дома си!
Каменна камина декорацияКаменна камина декорация
Декориране на балкона с изкуствен декоративен камъкДекориране на балкона с изкуствен декоративен камък
Изкуствен камък obiИзкуствен камък obi
Всички за строителство и ремонт - апартаменти за каменни довършителни работиВсички за строителство и ремонт - апартаменти за каменни довършителни работи
Декориране на фасадата с декоративен камъкДекориране на фасадата с декоративен камък
Декоративна каменна украса на входа, дъгата, склонове Фото, инструкции, съвети за дизайн Нов камък…Декоративна каменна украса на входа, дъгата, склонове Фото, инструкции, съвети за дизайн Нов камък…
» » Изкуствен декоративен облицовъчен камък - всичко, което трябва да дадете