Как да пробия през бетонните стенни инструменти и процеса

Пробиване на бетонна стена

Почти всички съвременни сгради са изградени от бетонни плочи, така че много често ремонтните и домашните занаятчии са изправени пред проблема с пробиването на бетонна стена. Пробив през стената на този материал, дори и с печеливша тренировка, не е лесно, тъй като неговата конструкция включва армировка и камъни.Схема на лазерна електрическа бормашина: 1 - Вертикално ниво, 2 - Ъглово ниво, 3 - Хоризонтално ниво, 4 - Електрическа бормашина.

За тази цел е необходимо да се разбере използваният инструмент и да има инструкции стъпка по стъпка, които значително ще улеснят пробиването на отвори в бетона.

Инструменти за работа

Бетонът е отличен строителен материал, който има повишена здравина и издръжливост, но наличието на такива свойства причинява известни трудности при работата с него. Необходимостта от фиксиране на окачен таван или от поставянето на гнездо в помещението изисква пробиване на бетонна стена, което води до известни трудности. Преди да пробиете стена, ще трябва да определите размера на желания отвор и само тогава да започнете да взимате инструмента. Дълбочината и диаметърът на отвора, както и наличието в бетонната стена на армировката определят метода на пробиване.

Режещи приспособленияФормата на дюзата е съобразена със стандартите за безопасност и осигурява лесно пробиване на автоклавен бетон.

Бетонната стена може да бъде пробита със специални дюзи, които се различават по форма, размер на работната част и вида на стъблото. Бургии и свредла се използват за пробиване на дупки с малък и среден диаметър. Прътът на такива дюзи има шнекова форма и карбиден накрайник. При ударни свредла, сондата е цилиндрична с гладка повърхност. И в перфораторите те могат да бъдат направени в съответствие със стандарта SDS. По време на употреба режещият инструмент изисква заточване. Но трябва да се има предвид, че печелившите тренировки не търпят прегряване и много често са счупени. Следователно, такъв процес винаги се придружава от охлаждане на свредлото със специална течност.

За да се направи голяма дупка в бетона, се използват корони. Този инструмент за рязане е кух цилиндър, в който се движи режещият материал (сърцевината). Работната му част може да бъде снабдена с карбидни режещи сегменти или диамантени режещи ръбове.

При перкусионно пробиване с перфоратор се използва корона с карбидни зъби. Работната част с диамантено пръскане се използва главно за ненатоварен метод на пробиване с охлаждаща течност. Този инструмент е доста издръжлив, но във всеки случай, след известно време изисква възстановяване. Ако целостта на корпуса не се счупи, тогава карбидният или диамантен сегмент се залепва върху работната повърхност на короната. Ако искате да пробиете отвор с относително малък диаметър, инструментът може да е в ръцете ви. Но за пробиване на големи отвори, професионална инсталация е закрепена към стената с котви.

Сондажни инструменти

Можете да направите дупка в бетона с бормашина. Но най-доброто за такива цели е удар. Такова средство ще бъде ефективно при пробиване на отвори с диаметър около 100 мм. Въпреки това, трябва да се има предвид, че подсилващият метал, намиращ се по пътя на режещия инструмент, може да го задръсти и да разбие зъбите. Особено предразположени към този момент са короните на зъбите. Следователно преди работа ще е необходимо да се изучат характеристиките на сондажния инструмент и, в зависимост от свойствата на материала, да се вдигне. Ако няма възможност за работа с перфоратор, той може да бъде заменен с ударна бормашина. Разбира се, тя е по-малко ефективна и има някои характеристики на пробиване. Но ако трябва да се направи малко работа, тогава можем да се ограничим до него.

За да пробия дупка в бетон с голям диаметър и с чести армировка, метод, използван диамант пробия специален ненапрег електрически инструмент, който разполага с емисия на водата в зоната за пробиване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Диамантени пробивни отвори Диамантени пробивни отвори Balashiha в балашиха поръчват диамантени…Диамантени пробивни отвори Диамантени пробивни отвори Balashiha в балашиха поръчват диамантени…
Какъв вид тренировка да използвате?Какъв вид тренировка да използвате?
Как да се пробие дупка в плочки с различни диаметри и отКак да се пробие дупка в плочки с различни диаметри и от
Диамантно пробиване в стоманобетонни и тухлени стениДиамантно пробиване в стоманобетонни и тухлени стени
Как правилно да пробиете бетонна стенаКак правилно да пробиете бетонна стена
Хиляди начини за използване на печелившата тренировка - практически опитХиляди начини за използване на печелившата тренировка - практически опит
Рязане на бетонни стени, лазерни, диамантени, без прах, цениРязане на бетонни стени, лазерни, диамантени, без прах, цени
Как да пробиете дупка в керамични плочкиКак да пробиете дупка в керамични плочки
Как да пробиете препоръки за тухлена стена за пробиване на пробивни отвори с голям диаметърКак да пробиете препоръки за тухлена стена за пробиване на пробивни отвори с голям диаметър
Рязане на отвори в бетонни инструменти, методиРязане на отвори в бетонни инструменти, методи
» » Как да пробия през бетонните стенни инструменти и процеса