Тухлена стена във вътрешността на апартамент или къща

Тухлена стена като основен елемент на декора

Наскоро подобно дизайнерско решение като тухлена стена във вътрешността на едно жилище стана много популярно. Този тип декорация се използва в комбинация с разнообразие от декоративни елементи. Тухлената стена изглежда страхотно в много стилистични посоки. Най-често - това е страна, модерен, еко-стил.

Имитация на тухлена стена: снимка в интериора

За съжаление не всеки, който иска да украси къщата си с тухлена стена, има такава възможност. Следователно имитацията е най-оптималният вариант в тази ситуация.

Можете да създадете ефект от тухлена стена по няколко начина. Най-простият от тях е залепването на стени с фото тапети с изображение на тухлена зидария. Важно е да запомните, че стените не могат да се слепят с "тухлен" модел с такива дефекти като:

 • трапчинки
 • пукнатини
 • могили
 • малка дупка и т.н.


В този случай, за да се постигне истинска тухлена стена е 100% практически невъзможно. Преди началото на работата по тапети на стени с тапети с имиджа на тухлена зидария, те трябва да бъдат внимателно подготвени: измазани и изравнени със специални строителни смеси.

За да дадете известна прищявка и пикантност на стаята, можете да поставите само част от стените със стена хартия с зидане. Трябва да се отбележи, че дизайнерите не препоръчват да се декорират напълно стените с тях, за да не се затъмнява пространството.

Бяла тухлена стена като фон

В такива помещения като спалня, трапезария, хол, бяла тухлена стена изглежда страхотно. Интериорът на стаята изглежда най-привлекателен, когато в него има само една бяла тухлена стена, а всички други стени са украсени с различен цвят и текстура.Най-често се използва бяла стена с тухлена зидария. В хола на бялата тухлена стена дизайнерите препоръчват да се представят следните интериорни елементи и декоративни елементи:

 • телевизия
 • музикален център
 • диван
 • седалка
 • ръчно изработени мебели и др.

В спалните, бялата тухлена стена трябва да засенчва леглото - основното обзавеждане в тази стая. Тя може да бъде поставена в стая в две версии:

 • Насочете се към бялата стена.
 • Таблото е срещу стената, противоположна на бялата тухлена зидария.
 • Предлагаме ви да разгледате опциите за дизайна на хола. за да се оцени възможността да се използва тухлена стена в такъв дизайн или имитация.
 • И в тази статия се дава цялата изчерпателна информация за избора на радиатори, техния тип и класификация, ефективност и дизайн.
 • Другите възможности за внедряване на тухлена стена в интериора са достъпни в тази статия. И, разбира се, описанието на технологичната реализация на подобен интериор.

И в двата случая тухлената стена трябва да бъде украсена с картини, снимки, часовници и т.н. така че стаята на пръв поглед не изглеждаше необитаема и изоставена.

Текстурата на тухлена стена - проектно решение

Тухлената стена в стаята осигурява добри условия за създаване на ярък, оживен и изключителен интериор, тъй като пространството за реализиране на най-смелите идеи на дизайнера е неограничено.

Несъмнено предимството на истинската тухлена зидария е, че ако искате и можете да промените текстурата отвъд разпознаването. В този случай главните сътрудници на дизайнера са чук и длето, свредло, шкурка, миксове, бои и др.

Има много опции за обработка на тухлена стена. По-долу са някои от тях:

 • С помощта на чук, длето и тренировка малки парчета тухли са хаотично разбити на повърхността на тухлена стена, които след това се оцветяват с цветни бои.
 • Същите инструменти разширяват и задълбочават разстоянието между каналите, разположени между тухлите. В резултат на това се оказва много необичайно, тъй като всяка отделна тухла е избрана.
 • Бои на бяло и черно под формата на квадратна боя всички тухли на стената. Това създава ефекта на шахматната дъска.
 • Един художник рисува изображение директно върху немодифицирана тухлена стена с бои. Единственият недостатък на този метод на декорация на стените - е трудно да се поберат в цялостния дизайн на стаята, без да се нарушава хармонията на пространството.

Тухлена стена във вътрешността на помещенията може да се комбинира с материали от различно естество. Например, с дърво, метал или тъкани. Те, ако е необходимо, ще допринесат за освежаване на градската ориентация на тухлените плочи, ще оживеят пространството, ще му дадат повече лекота и топлина.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тухлена стена като елемент на декор homeandgardenТухлена стена като елемент на декор homeandgarden
Тухлена стена в интериора 63 снимкиТухлена стена в интериора 63 снимки
Тухлички в интериора - идеи за дизайн на стениТухлички в интериора - идеи за дизайн на стени
Как да нарисувате тухлена стена със собствените си ръце, видеоКак да нарисувате тухлена стена със собствените си ръце, видео
Тухлена стена в интериорния дизайн на апартаментаТухлена стена в интериорния дизайн на апартамента
Тухлена стена в банята енергийна бруталност баня плюсТухлена стена в банята енергийна бруталност баня плюс
Тухла в интериорния дизайн, за което ще мечтаетеТухла в интериорния дизайн, за което ще мечтаете
Частен сектор - тухлена зидария в интериора на кухнятаЧастен сектор - тухлена зидария в интериора на кухнята
Проста имитация на тухлена зидарияПроста имитация на тухлена зидария
Тухлена стена в интериора е най-добрият фон за контрасти на красивата половинаТухлена стена в интериора е най-добрият фон за контрасти на красивата половина
» » Тухлена стена във вътрешността на апартамент или къща