Пробиване и запечатване на дупки, бразди, гнезда и отвори

§ 63. Пробиване и запечатване на дупки, бразди, гнезда и отвори

Щанцоване. Преди да пробиете марка позициите си и, ако е необходимо, инсталирайте скеле такава височина, че мястото е ударил на гърдите на работно ниво: в тази позиция, това е по-удобно и по-лесно да се работи.

Отвори за електрически кабели и тръби с диаметър до 40 mm се пробиват с електрическа пробивна машина или се пробиват с болт. Sawtooth край скачач поставено на предназначението място (джъмпер държи перпендикулярно на стената) и чрез постигане на чук върху тъп край, периодично го завъртите около оста си, така че да не се докаже, да се изкован в зидарията като карфица. Периодично, джъмперът се отстранява от гнездото и се почиства от парчета тухли и прах.

Правоъгълните дупки се удрят с шал, вилица или електрически чук, започвайки от горната част на дупката. Първо извадете най-горната тухла, разцепете я с остър и лек чук. След това, удряйки алениче под леглото или във вертикален шев, изваждате следващата тухла и т.н.За дебели стени е препоръчително първо да пробиете дупките от едната страна на половината от дебелината на стената, а след това от другата.

Браздите се удрят по следния начин. Първо, в единия от краищата си направете гнездо по сечението на браздата, а след това последователно изхвърлете други тухли по желаната линия. Ако в процеса трябва да победи не тухлена, а част от него, след срутването, тухли линия първо направи една степен, удря чук шейни за самохвалко, а след това прати тухлите. Тънки канали - канали - рязани през зидарията с бразда, те също подреждат гнезда с диаметър до 75 мм.Фиг. 134. Диаграма на полагане на стоманени греди на моста при пробиване на отвор в стената:

1 - контур на отвора, 2 - стоманена греда

Преди да пробиете големи отвори и отвори първо направете бразда с дълбочина 1/2 тухли от двете страни на маркирания отвор (Фигура 134). В каналите се поставят стоманобетонни мостове или стоманени греди 2 на канала - дължината на положените дължини - с 500 мм повече от широчината на отвора. Греди изтеглят заедно с болтове в краищата и преминаване през 1. 1.5 m. Разстоянието между горната част на гредите и зидария zachekanivayut твърд циментов разтвор след втвърдяване започне пробиване на отвора надолу. Първо, браздите се поставят под моста от двете страни. След това, задълбочаване и разширяване на тях да направят стена при преминаване през прорез от ширината на отвора, а след демонтиране на съединителя редовете, с използване на конвенционални ръчни или електрически инструменти.

Включването. Отворите и големи отвори вградени тухли или камъни правилната форма, както и тухлени стени с подходяща дебелина, превързочни и старите Фугите на зидарията или vpustoshovku кора. Особено внимание се обръща на факта, че горната част на отвора или дупката е внимателно запечатана. При полагане на последния горен ред на зидарията, празнината (шевовете) между старата и новата зидария е запечатана с твърд циментов разтвор. В същото време, първо пуснати и zacheanivayut последния ред на zabutki, а след това - лицеви versts.

Когато затваряте малка дупка, гнездо или бразда, първо почистете повърхността на зидарията от отломки и я изплакнете с вода. След това те вдигат и персонализират отделните тухли. След това хвърлете разтвора на гнездото и подредете подготвените тухли. Не е необходимо да се обвързва старата зидария с нова. Браузърите са затворени до пълната дълбочина или под формата на преграда, обхващаща канал, разположен в стената.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подготовка на стени за окабеляванеПодготовка на стени за окабеляване
Монтаж на ролетни щориМонтаж на ролетни щори
Как да ударите дупка в стената?Как да ударите дупка в стената?
Диамантени пробивни отвори Диамантени пробивни отвори Balashiha в балашиха поръчват диамантени…Диамантени пробивни отвори Диамантени пробивни отвори Balashiha в балашиха поръчват диамантени…
Перфоратор за това, което е необходимо и общата технология на процесаПерфоратор за това, което е необходимо и общата технология на процеса
Как да се пробие бетонКак да се пробие бетон
Как да се пробие дупка в плочки с различни диаметри и отКак да се пробие дупка в плочки с различни диаметри и от
Диамантно пробиване в стоманобетонни и тухлени стениДиамантно пробиване в стоманобетонни и тухлени стени
Монтаж и заземяване на контактиМонтаж и заземяване на контакти
Как да пробиете дупка в керамични плочкиКак да пробиете дупка в керамични плочки
» » Пробиване и запечатване на дупки, бразди, гнезда и отвори