Характеристики на конструкцията на никел-кадмиеви батерии и зарядни устройства за тях

Всяка батерия е устройство, състоящо се от една или повече батерии с възможност за многократно натрупване и освобождаване на зареждане. Ако отделните батерията клетки са предназначени за напрежение 1.2 V, цялото устройство може да генерира напрежение кратно на този брой, например 7.2, 8.4, 9.6 V. Капацитетът на такава батерия е посочено в ампер-часа (A / ч) и количеството енергия, натрупана в тях Watt-часове (Watt / h).

Преди няколко години бяха използвани оловни батерии, те бяха тромави, тежки и непродуктивни. Днес, различни материали за производство батерии, но много популярен никел-кадмиеви елементи. Те са леки, компактни, достатъчно издръжливи и непретенциозни за допълнителна поддръжка, проектирани за висока мощност и са предназначени за огромен брой цикли на презареждане. Работата с такива батерии е много по-лесно и по-безопасно.

Характеристики на конструкцията на никел-кадмиеви батерии и зарядни устройства за тяхБлагодарение на въвеждането на иновативни технологии вече е възможно да се съхраняват батерии с много по-голям капацитет в стандартни случаи и това не е ограничението. Използването на никел-кадмиеви батерии е често срещано в електрическите инструменти на много от водещите производители. Предимствата на тези батерии включват незначителен ефект от паметта за зареждане, което прави възможно изхвърлянето на устройството неколкократно, но за да бъде постоянно готова за работа.

Прекалено честите непълни изхвърляния на такива батерии обаче все още водят до тяхното преждевременно износване, затова е необходимо периодично да се изхвърлят до критичното ниво, така че устройството да може да възстанови и да получи необходимите индикатори за натоварване.При закупуване на нова батерия винаги е необходимо тя да се "оформи" (за да се позволи на електродите да придобият необходимата активност). За да направите това, първите няколко цикъла на зареждане на батерията трябва да са завършени. Промените в състава на електродите се проявяват и при продължително неизползване на заредената батерия. Върнете батерията в необходимата активност и няколко пълни цикъла на нейното зареждане.

Предимства при използване на устройства за бързо зареждане

Използването на новоразработени бързо зареждащи устройства прави възможно не само да се спести закупуването на допълнителна батерия, но и да се увеличи значително живота на капацитета й в сравнение с използването на конвенционално зарядно устройство. Тази техника се характеризира с по-нежно и икономично зареждане с постоянно следене на запълването на акумулатора и незабавно автоматичното му включване, ако е необходимо, в режим на зареждане със стойност на тока, която не може да повреди батерията.

Не оставяйте батерията да се зарежда за уикенда и дори повече за дълго време. Ако денят на такова откритие при малък ток на зареждане е периодично необходим, дори и за батерията, за да се изглади размерът на параметрите на нейните елементи, тогава дългите термини могат да нанесат вреда. Електричеството се консумира, елементите на зарядното устройство и батерията се натрупват и остаряват, а складовото време се съкращава. Не зареждайте батерия, която е твърде студена или много гореща - това може да повреди батерията.

Правилният избор на зарядното устройство ще ви помогне да избегнете проблеми. Тук е по-добре да не се пести цената, а да се закупи автоматичният модел, осигуряващ бързо зареждане и необходимия контрол на параметрите на акумулатора по време на целия цикъл. Това ще ви спести време и пари.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Има ли бъдеще за полимерни слънчеви батерии?Има ли бъдеще за полимерни слънчеви батерии?
Налице е нов запис на ефективността на соларните клеткиНалице е нов запис на ефективността на соларните клетки
Гел батерии в автономни системиГел батерии в автономни системи
Химически източници на електрическа енергияХимически източници на електрическа енергия
Портативно зарядно за слънчева енергияПортативно зарядно за слънчева енергия
Избиране на батерията за инструмента за захранване на батериятаИзбиране на батерията за инструмента за захранване на батерията
Самозареждащо се зарядно устройство за батерииСамозареждащо се зарядно устройство за батерии
Изпитване и тестване на батерииИзпитване и тестване на батерии
Източник на захранване на слънчеви батерии със собствени ръцеИзточник на захранване на слънчеви батерии със собствени ръце
Слънчеви панели за домашно изчисление и монтаж Член 1Слънчеви панели за домашно изчисление и монтаж Член 1
» » Характеристики на конструкцията на никел-кадмиеви батерии и зарядни устройства за тях