Акумулатори за отвертки, как да изберете правилния

Акумулатори за отвертки, как да изберете правилния

Акумулаторните отвертки се привличат от способността да мобилизират всякакви строителни или строителни работи. Процесът на живот на батерията обаче е ограничен. Как да избера, зареждате и поправяте батерията?

Изберете правилните батерии за отвертките

Основните хранителни вещества за домакински и професионални отвертки са акумулатори. Особено за всяка отделна батерия, производителят разработва собствен дизайн на батерията, подходящ за маркови продукти.

Въпреки това, за един непростим потребител, такова изявление на въпроса създава неудобства. Какви са тези неудобства на практика? Всичко е обидно до момента: технологичните решения за свързване на отвертките и свързващите клеми на батерията от производителя са трудни за свързване и най-важното е да се поправят. Адапторите и проводниците за енергийни носители на "чуждестранни" фирми не позволяват свързването и надеждното фиксиране. Само рядко "Kulibin" може да завладее "желязо" - батерии (банки) за отвертки. Как да избера подходящата батерия за отвертка?

За определен тип работа се изчисляват съответните видове акумулатори, изчислени за натоварване. Ето защо, колкото по-значим е индикаторът за захранване на батерията, толкова по-дълго може да работи.

Батерията е толкова ужасна, колкото е боядисана?

Енергийните носители за отвертки са разделени в зависимост от състава на използваните активни вещества. Това са следните видове батерии за отвертки от типа:

• никел-кадмий

• Никел-метален хидрид

• Литиево-йонни.Работните обхвати на акумулаторните клетки са: 9.6V-12V- 14.4V- и професионалните отвертки са оборудвани с 36V батерии.

От появата на първите оловно-кисели батерии, използвани изключително в автомобилната индустрия, общото "натрупване" придоби глобални измерения.

Никел-кадмиевите батерии, които най-често се използват в отвертките, се радват на евтиност и голям капацитет. Проблемите с токсичността на производството на този тип батерии и последващото им изхвърляне обаче остават нерешен проблем.

Следващото поколение са никел-метални хидридни батерии. Тази комбинация от работна ток с висока плътност и безопасна (в сравнение с кадмиевите батерии).

Най-обещаващи бяха литиево-йонните батерии. Между другото, при избора на батерия обърнете внимание на обозначенията: Li-Ion, Ni-Cd, Ni-Mh.

Например, надпис 2607335432 14,4V 2.4Ah Cs NiCd A49110Y ще означава, че преди да никел-кадмий батерия с работен капацитет от 2.4 ампер часа 14,4 V в 12 стандартни размери банки, свързани в серия. Който не вярва, той може да отвори батерията и да се увери в себе си.Литиевите батерии за професионални отвертки са идеална опция. Природата ги раздаде с електронна система, вграден чип, който помнеше безпогрешно размера на заряда, остатъчния капацитет и интензивността на използване на батерията.

За удобна работа се препоръчва да се използват две батерии, като се използва една от тях, докато втората може да се презареди.

Зареждане и ремонт на батерията

В процеса на интензивно използване на отвертката след известно време има нужда от зареждане или ремонт, както и замяна на батериите или закупуване на нови. В повечето случаи е избрана опцията за поправка и зареждане на батериите. Как да зареждам или ремонтирам батерията със собствените си ръце?

Как да заредите батерията

Зарядно устройство за батерии

За зареждане на акумулаторни батерии се използват зарядни устройства. Има два вида зарядни устройства:

• стандартен

• Импулс.

Стандартно зарядно устройство се използва за зареждане на домакински отвертки и зарежда батерията за 3-6 часа. Импулсното зарядно устройство е по-подходящо за зареждане на професионален инструмент. Повишената ефективност на импулсното зарядно устройство позволява зареждане за един час.

За да заредите батерията, температурното състояние на процеса на зареждане е предпоставка. Тази околна температура е над + 10 градуса, но не и над +40 градуса. Трябва да се отбележи, че по време на всяко зареждане батериите се нагряват, затова се препоръчва да се охлаждат. Зарядното устройство, което отговаря за пълния цикъл на зареждане, има светлинна индикация. Светлината индикация ви позволява да определите как се извършва процеса на зареждане. Зарядното устройство за зареждане на акумулаторната батерия извършва процеса от 30 минути до 7 часа.

Например никел-кадмиева батерия с капацитет от 1,2 ампера часа ще бъде заредена с ток от 250 mA за около 7 часа. В този случай DC компонентът на зарядния ток помага да се поддържа мрежовият адаптер на зарядното устройство. След като заредите батерията, батериите трябва да бъдат извадени от зарядното устройство. Запазете заредените батерии, препоръчва се отделно от отвертката.

Как да ремонтираме батерията

В някои случаи акумулаторната батерия не се зарежда. Причините могат да бъдат достатъчни:

• неизправност на самия заряд

• пълно обезцветяване на батерията

• Нарушаване на надеждния контакт между терминалите.

Поради това е необходимо ремонт на акумулаторната батерия. Причините за неработещи ситуации се определят чрез измерване на напрежението на теста на всяка батерия. Препоръчително е батериите, открити по време на измерването, да бъдат етикетирани и отделени от подлежащите на експлоатация копия. Изчислявайки, по този начин, работещи батерии с ефективни индикатори за мощност, събира от тях пълен боен комплект.

Предлагат се и следните операции за реанимация: батериите се зареждат с по-мощен ток, отколкото е предписано. След това батериите се зареждат и зареждат отново, но вече с малък заряден ток. Такава шокова терапия дава положителен ефект и връща към живота абсолютно безнадеждна, както изглежда, батерии от различни видове винтоверти.

Ремонтът на батерията, който може да се направи ръчно, е показан във видеото.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топлинен акумулатор за отоплителна система - предназначение и приложение на топлообменникТоплинен акумулатор за отоплителна система - предназначение и приложение на топлообменник
Как да нарисувате отоплителна батерия, какъв цвят и боя за боядисване на горещи батерииКак да нарисувате отоплителна батерия, какъв цвят и боя за боядисване на горещи батерии
Мога ли да променя батерията на таблета, за да смени батерията?Мога ли да променя батерията на таблета, за да смени батерията?
Гел батерии в автономни системиГел батерии в автономни системи
Какво отвертка да изберете за работа?Какво отвертка да изберете за работа?
Избиране на батерията за инструмента за захранване на батериятаИзбиране на батерията за инструмента за захранване на батерията
Как да подменим iphone 4 батериятаКак да подменим iphone 4 батерията
Слънчева енергия в услуга на шофьоритеСлънчева енергия в услуга на шофьорите
Ремонт и възстановяване на батерията на лаптопаРемонт и възстановяване на батерията на лаптопа
Как да затворите батерията за отопление някои опции за декорация на батериитеКак да затворите батерията за отопление някои опции за декорация на батериите
» » Акумулатори за отвертки, как да изберете правилния