Работа с акумулаторна батерия

по-ранно приложение електрически инструменти за батерии

ограничено от теглото и размера му. Но с развитието на технологичния прогрес, както самата техника, така и елементите на снабдяването й значително намаляват по размер и тегло. Днес използването на електрически инструмент, който не зависи от фиксирана мрежа, става все по-популярен.

батерия, като хранителен елемент на такова оборудване, става все по-компактен, надежден, издръжлив и търсещ. Вече е трудно да се изброят всички места, където мобилното електроинструмент сигурно замества стационарните модели.

Днес боравенето с батериите е по-лесно и по-безопасно от преди няколко години. Техните дизайни, размери, възможности и възможности бяха променени. Не е подходящо да се използват акумулаторни инструменти само когато е необходимо да се работи с тях за дълго време, или спецификата на операциите изисква достатъчно голям капацитет на оборудването.Работа с акумулаторна батерия

Характеристики на използването на мобилни електроинструменти

Във всички останали случаи употребата на батерии става съвсем естествена и обикновена, а използваният с тях инструмент е лесен, компактен, мобилен и независим. Правилният избор на конкретно оборудване винаги зависи най-вече от целите на приложението му. Инструмент с ниско напрежение от 7.2 V е необходим в случаите, когато не се изисква голямо механично усилие и опростяването на извършената работа е свързано само с механизирането на ръчните операции.Когато се изисква определено усилие и сила, те вече не обръщат внимание на масата и предпочитат инструмента 12 V. Не е възможно да се посочи броят на гарантираните усукани винтове или обработени отвори при едно зареждане на акумулатора. Дори табличните данни се дават само приблизително, а реалният резултат зависи от професионализма на работника, типа на използвания инструмент, свойствата на материала, специфичните условия на работа и много повече.

В много отношения оборудването е снабдено със сменяемост на батериите, но само ако тяхната форма и напрежение съвпадат. Ако продуктът е оптимизиран, да речем, за напрежение 9,6 V, не се препоръчва да поставите подходяща 12 V батерия в него. По-високото напрежение в дадена ситуация може да претовари оборудването и дори да го забрани.

Днес акумулаторните батерии се използват в мозайка, циркулярни триони и различни шлифовъчни машини, но тази техника може да се използва само за кратко време. Акумулаторният инструмент е удобен за пробиване и винт, а не за мелене и трион. Такива операции се извършват от него само в крайна необходимост.

Нуанси на придобиване

В повечето случаи производителите не посочват мощността на оборудването на батериите. Натоварването на напрежението, което се променя по време на работа, влияе на захранването. И поради факта, че батерията е източник на енергия с доста ниска мощност, значителна промяна в товара води до значителни колебания на напрежението. Електрически инструмент, работещ на фиксирана мрежа, не се влияе от такива недостатъци.

Често при търговията цената на една батерия с марка надвишава цената на няколко единици продукти на един неизвестен производител. В резултат на това качеството на такъв продукт е много по-ниско от описаното, а претендираният капацитет, ефективност и експлоатационен живот не са верни. Същото важи и за зарядни устройства на малко известни производители. Те нямат лек режим и контрол на зареждането, няма дългосрочна гаранция и резервни части за ремонт.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Портативно зарядно за слънчева енергияПортативно зарядно за слънчева енергия
Чугунени отоплителни батерии тежат колко, изборът на десет и как да разглобявате чугунната батерия?Чугунени отоплителни батерии тежат колко, изборът на десет и как да разглобявате чугунната батерия?
Какъв вид тренировка да използвате?Какъв вид тренировка да използвате?
Избиране на батерията за инструмента за захранване на батериятаИзбиране на батерията за инструмента за захранване на батерията
Характеристики на конструкцията на никел-кадмиеви батерии и зарядни устройства за тяхХарактеристики на конструкцията на никел-кадмиеви батерии и зарядни устройства за тях
Изпитване и тестване на батерииИзпитване и тестване на батерии
Източник на захранване на слънчеви батерии със собствени ръцеИзточник на захранване на слънчеви батерии със собствени ръце
Зареждане на батерията от слънчевата батерия Как да направите това?Зареждане на батерията от слънчевата батерия Как да направите това?
Поддръжка на батериитеПоддръжка на батериите
Ibp за газови отоплителни котли схема на работа и как да изберемIbp за газови отоплителни котли схема на работа и как да изберем
» » Работа с акумулаторна батерия