Начини за полагане на паркет борда

Има следните неща начини за полагане на паркет борда:

"Плаващ режим"
Адхезивен начин.

Как да поставим паркетна дъска, стил:

Когато започнете да се полагате, трябва да сте сигурни, че стаята е готова, прозорците са инсталирани, замазката е направена и стените са изравнени. След внасянето на паркетната плоскост трябва да се остави да лежи около 6 дни, за да вземе влажността на помещението. Влажността на дъската трябва да бъде 9-12 ° С. Температурата в стаята е 18-23 ° С, влажността на въздуха е 45% -60%.

Полагане на паркет борда с помощта на "плаващ метод.Важни предимства на метода:

1. Паркетът трябва да бъде и дори може да бъде поставен върху ненарушена, ревнива и суха повърхност, включително гладка подова настилка, например стар паркет

2. Необходимо е да се направи окончателно изравняване на повърхността, за да се постигне най-добрата пламеметрия.Струва си да се отбележи, че коркова основа се разстила на плоска основа, паркетни дъски се поставят отгоре, които се закрепват заедно с ключалка или лепило. Недостатъкът на този метод е трудността при смилането на повърхността.

Полагане на дъската с метода на лепилото.

Това е идеалният метод за полагане, който представлява максималното ниво на здравина. За големи площи паркетната плоскост трябва да бъде залепена към самата основа. Необходимо е също така да се направи дори при сложно полагане (в стаи с необичаен контур)

Основата за полагане върху лепилото е шперплат. Цели листове от шперплат, преди подовата настилка, се препоръчва да видя дори на четири части. Листовете са отменени. Това се прави, така че ъглите да не се сближават в нито една точка. Шперплатните листове се закрепват към бетонната основа, например, като се използват винтове или дори дюбели.

При поставяне на плочките са много здраво съединени, ако е необходимо, те са затегнати с помощта на клинове. Необходимо е да се наблюдава разликата между покритието и стените (около 7-10 мм).

При полагане на паркета върху лепилото шума намалява. На залепения паркет е много лесно да смените повредените дъски, така че ако изберете начините за полагане на паркетна дъска, тогава е по-добре да останете на лепилото. Смята се за най-ефективен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топъл под пода на паркетаТопъл под пода на паркета
Подова настилка за паркетПодова настилка за паркет
Паркет етаж луксозен етаж снимкаПаркет етаж луксозен етаж снимка
Полагане на линолеум върху бетонен подПолагане на линолеум върху бетонен под
Таван от снимката на паркетна дъска, видео полагане на уроци от собствените си ръцеТаван от снимката на паркетна дъска, видео полагане на уроци от собствените си ръце
Как да поставите себе си паркет съвет, какво е необходимо за работа и какво е важно да се помниКак да поставите себе си паркет съвет, какво е необходимо за работа и какво е важно да се помни
Субстрат от всякакъв вид, който да купи в светецаСубстрат от всякакъв вид, който да купи в светеца
Топъл под под фасадата на паркетаТопъл под под фасадата на паркета
Лепило за паркет, шперплат двукомпонентен, тарбикол, ценаЛепило за паркет, шперплат двукомпонентен, тарбикол, цена
Паркет дъска на стенатаПаркет дъска на стената
» » Начини за полагане на паркет борда