Топъл под пода на паркета

Не толкова отдавна се смятало, че в никакъв случай не може да бъде защитено подово отопление. Към днешна дата съвременната технология за производство на паркет ви позволява лесно да го комбинирате с топли подове. За успешното полагане на паркет на топъл под, трябва да се има предвид естеството на подовата настилка и някои полезни препоръки.

Първо, не можете да поставяте влагата и топлоизолационните материали (филм, гума) директно върху отоплителната система. В този случай, материалите няма да могат да преминат влага и топлина към подовата настилка, но ще ги задържат около кабелите и тръбите на отоплителната система, а системата няма да успее. Има специален материал за топло- и влагоустойчивост - неопрен. Този материал предпазва паркетната плоскост от падане на температурата на топлата под и предпазва от отклонения при значителни натоварвания.На второ място, паркет дъска с комбинация с топъл под, трябва да бъдат положени "плаващ" метод. Този метод на полагане включва закрепване на паркетната плоскост един към друг в мястото на свързване на зъбния канал без фиксиране към основата. Подобна връзка без лепило позволява по всяко време да се демонтира паркетната плоскост, в случай на разпадане на подово отоплителната система.

На трето място, трябва внимателно да проучите инструкциите на производителя на паркетна дъска за монтаж на топло подови настилки. Панелът за паркет трябва да има определена дебелина, оптималният размер е 13-15 мм. Системата за подово отопление трябва да разпределя равномерно топлината. Температурата на паркетната плоскост не трябва да бъде по-висока от 27 ° C във всяка част от помещението. Отоплението трябва да бъде включено не по-рано от 12 часа след инсталирането. Оптималната температура в помещението е 18-24 ° C.Ако решите да поставите топъл под паркетна дъска, изберете тънък паркет. Тя може да бъде табла Tarket Viva с дебелина 8,5 мм. Дървото е добър топлоизолатор, а дебелите подове се затоплят бавно.

Придържайки или пускането плочката "плаващ" начин върху отоплителна система на пода, трябва да се внимава, така че температурата на повърхността на кабела не трябва да надвишава 50 ° C и кабела за отопление трябва да бъде равномерно разпределено в рамките на дъска етаж, отопление на борда еднакво по цялата площ.

Подът на тънък слоест паркетен плот е добре свързан с отоплителната система, а при дебел паркет (22-25 мм) е добре системите за подово отопление да не се комбинират.

Между дъската за паркет и подовата отоплителна система е невъзможно да се полагат междинни слоеве от експандиран полиетилен и корк - те силно се противопоставят на проникването на топлина нагоре и самият кабел може да се разпадне от прегряване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Начини за полагане на паркет бордаНачини за полагане на паркет борда
Подова настилка за паркетПодова настилка за паркет
Подово отопление и електричествоПодово отопление и електричество
Полагане на инфрачервения топъл под ламинатПолагане на инфрачервения топъл под ламинат
Подгрявайте подовеПодгрявайте подове
Високи етажи в Оренбург и Оренбург в търговията на дребно и на едроВисоки етажи в Оренбург и Оренбург в търговията на дребно и на едро
Как да изберем правилното покритие за топла вода?Как да изберем правилното покритие за топла вода?
Топла вода на пода - технологията на подовата настилка, как да се полагат тръби и да се свързватТопла вода на пода - технологията на подовата настилка, как да се полагат тръби и да се свързват
Топъл под в дървена къща Отоплителни опции Инфрачервен филм, отоплителен кабел и отоплителни рогозкиТопъл под в дървена къща Отоплителни опции Инфрачервен филм, отоплителен кабел и отоплителни рогозки
Монтаж на топъл под в Нижни Тагил, цената на инсталиране на топъл под в Нижни ТагилМонтаж на топъл под в Нижни Тагил, цената на инсталиране на топъл под в Нижни Тагил
» » Топъл под пода на паркета