Лепило за паркет, шперплат двукомпонентен, тарбикол, цена

Лепило за паркет (паркет, шперплат) двукомпонентен: най-добрият, tarbikol, цената

Използването на специална химия в технологията за полагане на паркет и паркет стана по-активна през XIX век с появата на първите фабрични продукти. Оттогава лепилните формулировки за паркет са подобрени и осигуряват запазване на характеристиките на изпълнение и дълъг срок на експлоатация на паркетна дъска и шперплат. Модерният асортимент от специална химия за паркет се представя по категории:

  • еднокомпонентно лепило на синтетичен, на водна основа полиуретан;
  • двукомпонентен под формата на емулсия и прах (полиуретан, епокси-полиуретан).

Вододисперсионна от частици еднокомпонентни лепила смоли, които се разтварят във вода, се използва за лепене на циментова замазка паркет, шперплат е най-доброто решение и пушачите със строги екологични изисквания към материалите: спалните, дневни и деца. Предимствата на водо-дисперсионното лепило включват липса на миризма и разтворители, нетоксичност, разумна цена и еластичност. Недостатъкът е ограничен кръг от приложения.Еднокомпонентна синтетична смола стисна по-бързо и по-достъпен, безвреден след изсушаване, улеснява полагането на шперплат и паркет, но опасност доста пожар, при условията на свиване и се характеризират с рязък Танг. За полагането на бетонна основа се използва еднокомпонентен полиуретан с еластична структура, но с продължително време за производство.

Универсално решение за подова настилка е диапазонът от реактивни състави: двукомпонентен полиуретан и MS-полимер на база силан. Иновативна технология, популярна в професионалната среда на паркетите, е тарбикол - еластично лепило с ефект на шумоизолация.

Двукомпонентно лепило: характеристики на специалната химияОбхват двукомпонентно тегло - полагане шперплат, включително котва за полагане без пирони на циментова замазка размерите и нестабилни паркет блокове. Отличителна черта на двукомпонентните формулировки е наличието на две съставки (смола, втвърдител) и разумно съотношение качество / цена. При подготовката на специална химия компонентите се смесват механично с хомогенна маса. Основните предимства на двукомпонентните лепила:

  • работно време 60-120 минути, през което се задържат свойствата на лепилото, приложено към субстрата;
  • дългосрочно запазване на работните свойства на готовата смес в съда (жизненост) - 35-120 минути.

Лепила за паркет: преглед на най-добрите решения

За качественото полагане на паркетна дъска се използват различни видове състави в зависимост от метода на полагане, като основата, дървесните видове, експлоатационните характеристики на помещението и площта на подовата настилка. Универсалните решения обаче се считат за най-доброто решение, което не ограничава полето на приложение и образуват силен адхезивен шев.

В професионалната среда на паркерите, тарбиколът е признат за най-добър - продуктите на търговската марка "Тарбикол" на европейското предприятие "Бостик". Иновативните решения, въведени от производителя в тарбол и линия на специална химия, се приписват от експерти на най-продаваните в индустрията. Предимството на тарбикол е използването на иновативни технологии и специални характеристики на силанните съединения:

  • липса на разтворители, вода, изоцианати;
  • 100% сигурност за здравето на жителите;
  • повишена якост;
  • без свиване;
  • висока експлоатационна дълготрайност;
  • Разумна цена.

Universal Tarbikol може да се прилага за всяка база (шперплат, цимент) и дървен материал, включително паркета на "капризни" видове: клен, габър, круша, бук, череша, ябълка и др Поради липсата на вредни емисии Tarbikol базирани на MS-полимери. е най-доброто решение за живеене.

Основният метод на приложение се прилага Tarbikol на бетон като иновативен състав запазва еластичност при температурни колебания между -40 - + 120 ° С ?. Разумната цена и бързото изсъхване са основните аргументи за избора на лепило TM tarbikol. Тъй като не огъва дървото и е снабдена с допълнителна защита срещу влага, паркетът може да бъде залепен в банята. Освен това, при избора на най-добрата форма на специални химикали за паркет силан на базата за подова настилка може да бъде поставен върху замазка, без използването на шперплат като база.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Лакиране на паркет собствени ръцеЛакиране на паркет собствени ръце
Как да поставите подовете на паркет дъска със собствените си ръцеКак да поставите подовете на паркет дъска със собствените си ръце
Иглолистен субстрат за ламинатИглолистен субстрат за ламинат
Лепила за паркетЛепила за паркет
Начини за полагане на паркет бордаНачини за полагане на паркет борда
Топъл под пода на паркетаТопъл под пода на паркета
Паркет етаж луксозен етаж снимкаПаркет етаж луксозен етаж снимка
Полагане на линолеум върху бетонен подПолагане на линолеум върху бетонен под
Таван от снимката на паркетна дъска, видео полагане на уроци от собствените си ръцеТаван от снимката на паркетна дъска, видео полагане на уроци от собствените си ръце
Как да поставите себе си паркет съвет, какво е необходимо за работа и какво е важно да се помниКак да поставите себе си паркет съвет, какво е необходимо за работа и какво е важно да се помни
» » Лепило за паркет, шперплат двукомпонентен, тарбикол, цена