Прахосмукачка за паркет какво да търсите при избора си

Какво трябва да бъде прахосмукачка за паркет: характеристики и характеристики

Може би, паркет е единственото покритие на пода, съчетаващо красотата, естествеността и издръжливостта. Но, както всеки друг естествен материал, дървото изисква внимателно лечение и грижи. Не се препоръчва да се мият твърде често паркетните подове, особено за покрития с масла и восъци, чиято влажност често е катастрофална. Въпреки това, без значение колко е внимателен или е свързана с паркет, на повърхността, така или иначе ще се натрупа излишък мръсотия и прах, което ще помогне за премахване на правилно избран прахосмукачка паркет.

За характеристиките, които прахосмукачката трябва да има за почистване на паркет, днес ще кажем "House of Dreams".Прахосмукачка за паркет

Как да изберем прахосмукачка за паркет: материал с дюзи и четки

Основната функция на някои модерни модели прахосмукачки е именно почистването на паркета. Тяхната функция от други прахосмукачки е наличието на няколко специални дюзи и четки, не надраскат повърхността на пода, както и силиконови ротационен елементи, които не пречат на движението на блока на плочката за подова настилка.

Ако планирате да закупите обикновена прахосмукачка и специални дюзи за почистване на паркет, изберете това устройство въз основа на основните му характеристики. Като цяло, ако често използвате прахосмукачка за почистване на паркет и ламинат. тогава марката на устройството и неговата мощност не са от голямо значение, защото абсолютно всяка единица ще премахне мръсотията и праха от гладка и равна повърхност. В този случай е много по-важно да изберете подходящите прикачени файлове.Добрата дюза за прахосмукачка за паркет трябва да бъде покрита с много меки материали, които при контакт с пода няма да оставят дори микрокредити на повърхността. Такива качества са купчина, филц, камиларна вата и специална тъкан. Съществуват и няколко приставки с гумено или силиконово покритие, които заедно с почистването полират паркетната плоскост. Друго добро средство за надеждно и внимателно отстраняване на най-силните замърсители е четката от конски коси, чиято структура не може да увреди дори най-крехката повърхност.

Освен това прахосмукачка с четка за паркет трябва да има специална форма. Тъй като паркетна дъска е много податлива на механични влияния, не се препоръчва да се преместват мебели над нея. Също така е невъзможно да вдигате всички предмети в стаята всеки път по време на събирането. За да се улесни процеса на поставяне на нещата в ред в една стая с паркет, струва си да купите плоска и тесен накрайник, който може да проникне в най-отдалечените ъгли на стаята. В допълнение към тези форми на прикрепване, можете да използвате триъгълни дюзи, които перфектно почистват ъглите на стаите. Тези, които сънуват перфектна чистота със сигурност ще харесат ротационни дюзи, които в процеса на работа могат да променят формата си и да проникнат във всички ъгли и крампи. Обикновено движещите се дюзи са оборудвани с няколко режима, така че да могат да се използват в стаи с различни подови настилки.

Въпреки това, при избора на прахосмукачка и дюзи за сухо почистване на паркета е важно да се проследи не само мекотата на подложката за четка, но и сигурността на всички конструктивни елементи. В идеалния случай всички части на четките, които влизат в контакт с пода, трябва да бъдат изработени от специален материал или покрити със силиконови предпазители. В противен случай ще има повреда на дървената подова повърхност, което впоследствие ще доведе до деформации и скъпи ремонти.

Как да изберем прахосмукачка за почистване на паркет

Дюза за прахосмукачка за паркет

Как да изберем прахосмукачка за паркет

Обикновено се смята, че пералната прахосмукачка за паркет е противопоказана, тъй като влагата прониква в порите на дървото, като по този начин унищожава структурата си отвътре. И това е вярно, но някои производители на специално оборудвани единици успяха да отстранят този проблем.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Лепила за паркетЛепила за паркет
Робот прахосмукачкаРобот прахосмукачка
Топъл под пода на паркетаТопъл под пода на паркета
Паркет етаж луксозен етаж снимкаПаркет етаж луксозен етаж снимка
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Подовата дъска трепва Какво да правя?Подовата дъска трепва Какво да правя?
Шлайфане на дървен под - цената на полиране на дървен под и неговата технологияШлайфане на дървен под - цената на полиране на дървен под и неговата технология
Ремонт на паркет съвет от собствените си ръце инструкции стъпка по стъпкаРемонт на паркет съвет от собствените си ръце инструкции стъпка по стъпка
Как да покрием паркетен лак със собствените си ръце 5 лесни стъпки Фирма pret-a-parketКак да покрием паркетен лак със собствените си ръце 5 лесни стъпки Фирма pret-a-parket
Прахосмукачка за басейна със собствените си ръцеПрахосмукачка за басейна със собствените си ръце
» » Прахосмукачка за паркет какво да търсите при избора си