Подовата дъска трепва Какво да правя?

Какво ще стане, ако подовата дъска потрепери? Начини да се отървете от глупости

Един от най-популярните и популярни видове подови настилки е паркета. Но защо? Отговорът е прост - паркетът е изработен от естествено дърво и следователно е екологично чист материал. При производството на паркет не се използват други компоненти, с изключение на естествената дървесина, която се нарязва на специални размери.

След това тези пръчки се полагат на предварително подготвена повърхност и се покриват с лак.Но, без значение колко добър материал, с течение на времето, паркетни дъски могат да започнат публикуване дразнещи и неприятни скърцане. Как можем да се справим с това? Как да се отървете от треска и гърми, които правят пода при ходене? Ако скърца паркета, така че няма нерви, няма сила да издържи тези досадни и пискливо, или ако вашите паркетни дъски лежаха на пода в продължение на повече от петдесет години, имате само един вариант - да се премахне старата настилка и положи нова вместо , Но в случаите, когато настилката все още не е доста стар, има начини да се помогне да се отървете от досадното скърцане. Експертите казват, че има три начина да се отървете от писъци.

Метод номер 1. Циментови или течни нокти

За първия метод се нуждаете от някои инструменти и материали:

  • цимент или течни нокти;
  • удар;
  • дървени прътове;
  • лак за дърво;
  • шкурка;
  • кит и шпатула.


Първо трябва да определите мястото, което се гърчи. Когато се открие, е необходимо да се пробие отвор с перфоратор в пода, чийто диаметър не трябва да бъде повече от два сантиметра. След това, в тази дупка е необходимо да се излива цимент или течни нокти, така че да се опира на тази плочка, която пищи. Когато разтворът изсъхне, е необходимо да вкарате дървена запушалка в дупката, да я шлайфате с шкурка, шпакловка и накрая лакирайте обработената повърхност.

Метод номер 2. Ние отстраняваме търкането с кит за дърво

Освен това причината за напукване на паркета или острите му гърбици може да е недостатъчна или да превиши влажността на помещението. Може би, по времето, когато паркетът беше положен, дървото му все още беше влажно и затова паркетните плочи просто се спукаха. Тази ситуация може лесно да бъде коригирана с помощта на замазка. Първо, трябва да извадите целия лак от паркетните дъски и да залепите всички пукнатини със специален замазка за дървото. И празнините, налични между баровете, могат да бъдат покрити с дървени стърготини, които трябва да бъдат смесени с казеиново лепило. След като лепилото е напълно сухо, пясъкът хартия много внимателно и изглаждане на дървения лак върху него отново.

Метод номер 3. Подложки за паркет

В случаите, когато паркетен под е изработен от шперплат, можете да използвате специални болтове за паркет, за да елиминирате скърцането. С помощта на пневматично оръжие просто трябва да се качат в паркета.

Ако вече сте изпробвали всички известни методи и паркетните плоскости все още се набиват, е необходимо да направите това, което беше казано в самото начало на статията - да премахнете стария паркет и да го замените с абсолютно нов. След това пукнатината и скърцането на паркета вече няма да те притеснява.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Начини за полагане на паркет бордаНачини за полагане на паркет борда
Топъл под пода на паркетаТопъл под пода на паркета
Подова настилка за паркетПодова настилка за паркет
Паркет етаж луксозен етаж снимкаПаркет етаж луксозен етаж снимка
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Ремонт на паркет съвет от собствените си ръце инструкции стъпка по стъпкаРемонт на паркет съвет от собствените си ръце инструкции стъпка по стъпка
Полагане на ламинат на неравен етаж - възможно ли е?Полагане на ламинат на неравен етаж - възможно ли е?
Какво да направите, ако дървените подови настилки се счупят - премахване на скърцащия подКакво да направите, ако дървените подови настилки се счупят - премахване на скърцащия под
Паркет дъска или ламинат какво да изберемПаркет дъска или ламинат какво да изберем
Дървени подовеДървени подове
» » Подовата дъска трепва Какво да правя?