Каква дебелина са параметрите и класификацията на шперплата?

Как да изберем правилния шперплат и колко гъст е той

  • дизайн
  • класификация
  • Дебелина на листа
  • Избор на шперплат

Името на този строителен материал е от чуждестранен произход, като се корени от няколко европейски езика наведнъж. Повечето филолози смятат, че терминът "шперплат" произлиза от френската дума "четиринир", което означава "да се снабди" или "наложи". Постепенно той претърпява промени в немски и холандски, разпространявайки се по целия свят със специфичен звук за всяка нация. В руската версия "шперплат" се превърна в познато име на добре познат многопластов лист от дървесни суровини, който има приемлива цена и добри функционални характеристики. Неговото използване не се ограничава до употреба в ремонтни и строителни работи. Без този дърводелски продукт мебелната промишленост не може да направи, служи като довършител за салоните и корпусите на самолети, автомобили, кораби и железопътни вагони.

Комбинацията от броя на слоевете и дебелината на шперплата.

дизайн

класификацияХарактеристики на шперплата.

Шперплат е разделен на видовете според няколко показателя, на които неговата производителност, външен вид и цена зависят:

  • вид дървесина;
  • степен на повърхност;
  • вид на залепването;
  • степен на обработка;
  • устойчивост на влага;
  • формалдехид.

Тези важни параметри трябва да бъдат взети предвид при избора на материал за ремонт или производство на мебели, но силата и издръжливостта на бъдещите конструкции и продукти до голяма степен ще зависи от дебелината на плочите.

Дебелина на листаКаква е дебелината и размерите на листовете от този материал, определят разнообразието и степента на суровините, технологията на производство и преработка, както и целите за по-нататъшно използване в ежедневието или производството.

Има няколко типа на този продукт, които имат различни параметри на дебелината.

Най-популярен сред потребителите е иглолистният шперплат, който е незаменим инструмент за изграждането на фундамент за подови настилки и се използва широко в производството на мебели и ремонтни и строителни работи. При размер на плочата 1220-2440 и 1225-2500мм има шперплат с дебелина в милиметри:

Избор на фурнир за сортове шперплат.

Кешираната форма на шперплат плочи се прави с двустранно хартиено покритие, импрегнирано със специален вид синтетична смола. Тази обработка дава възможност да се използва шперплат в улични условия и е подходящ за оцветяване. Лист със стандартен размер 1220 - 2440 мм може да има дебелина 6, 8, 10, а също и 12, 16 и 19 мм. Най-често произвежда мебели и кофражи.

Наличието на повърхността на фурнир от ценни породи дървесина се отличава с декоративен шперплат, незаменим за естетическо обзавеждане при регистрация на интериори и производство на мебели. Тя може да бъде със следната дебелина: 3, 6, 10, 12, 16 и 19 mm. За същите цели има изглед на този материал от бреза фурнир, който държи всички видове крепежни елементи добре. Квадратните листове с размери 1525 × 1525 mm имат дебелина от 4, 6, 9, 12, 15 и 18 mm. Брезовият шперплат има американска версия на марката Appleply, която има минимален размер 6, а максималният е 25 и 32 мм. Неговият недостатък е доста висока цена.

Гъвкавият шперплат има най-малкото разнообразие в размерите на слоя. Плочата, събрана от перпендикулярни дървени секции, има дебелина 3 или 10 mm и размер 1220-2440 mm.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Шперплат за пода, изравняване на пода с шперплатШперплат за пода, изравняване на пода с шперплат
Сравнителни характеристики на шперплата и други материалиСравнителни характеристики на шперплата и други материали
Каква е дебелината на шперплатния анализ на пазара на продажбитеКаква е дебелината на шперплатния анализ на пазара на продажбите
Полагане на ламинат върху шперплатПолагане на ламинат върху шперплат
Шперплат, положен под ламинатШперплат, положен под ламинат
Как да лепи керамични плочки на шперплатКак да лепи керамични плочки на шперплат
Шперплат таван в дървена къща Довършителни елементи, технология на приложение, видеоШперплат таван в дървена къща Довършителни елементи, технология на приложение, видео
Шперплат, положен под ламинатШперплат, положен под ламинат
Полагане на пода в тавана на къща от дърво - информационна сграда на МоскваПолагане на пода в тавана на къща от дърво - информационна сграда на Москва
Полагане на шперплат под линолеум върху бетонна замазкаПолагане на шперплат под линолеум върху бетонна замазка
» » Каква дебелина са параметрите и класификацията на шперплата?