Етапи на подравняване на стените

Етапи на подравняване на стените

28 октомври 2013 г.

Довършителни материали

Подравняване на стените с гипс - основните етапи на получаване на идеална повърхност

Всяка стена, лагер или спомагателен елемент обикновено има неравности на повърхността му, така че трябва да бъде изравнена. Няма значение къде тази стена: в нова или Сталин, в панел високи сгради или Хрушчов, в модерен ваканционен дом или стара дървена къща, ако искате да се получи перфектен вертикална повърхност, е необходимо да се подготви внимателно. Най-лесният начин да направите стените изравнени с гипс е начинът, доказан от времето и поколенията на ремонтите!

1 Етапи на стенописи с гипсПроцесът на създаване на идеално равна повърхност се състои от няколко етапа:

  • подготовка,
  •  груб,
  •  довършителни работи.

Да започнем с това на стената се почиства на остатъчните материали от всякакъв вид, независимо дали подутини затвърди разтвор след изтичането на тухлени стени, стари тапети и мазилка или пилинг боя - каквото и да е - той трябва да бъде отстранен!

Работата по почистването на повърхността се извършва със шпатула, длето, чук, електрически аналози (като перфоратор с плоски дюзи или шлифовъчни машини). Преди да почистите стената, е необходимо да изключите окабеляването на стаята, ако това не е възможно, изключете цялата къща. Това е много важна точка на инженерството в областта на безопасността, винаги има възможност да се докоснете до проводниците, скрити в стената.

2 Изравняване на стените - групова стъпкаСлед почистване на повърхността идва следващата - груб строеж. На този етап стената се грундира, оставя се да изсъхне, а след това мазилката се опъва и фиксира, мазилките за мазилка (шаблони) се прикрепват по цялата обработвана област. Те могат да бъдат правилно закрепени чрез здраво въже или чрез лазерно ниво. Съществуват няколко разновидности на шаблони, като във всеки случай те трябва да бъдат избрани, като се вземе предвид максималната стойност на тунела на стената. Така че горната част на мая е 5-10 мм по-висока от най-изпъкналата точка на стената.

След монтажа на шаблоните за гипс, пристъпете директно към грубата мазилка с изходната смес. И нека на този етап нямате нищо против въпроса как да изравнявате стените с мазилка в идеалния случай - на етапа на проектиране, премахнете основните грешки на стената (големи набивки и кухини). Предварителният слой не трябва да покрива горната част на фара, струва си да оставите 5 мм за окончателното завършване на стената с финишна мазилка.

3 Краен стадий на нанасяне на гипс

Нанасянето на хоросан върху повърхността на стената се извършва с помощта на шпакла с помощта на мистрия с мистрия. Смесите в мазилката се използват в зависимост от вида на стената, т.е. за всеки тип (дърво, камък, тухла, гипсокартон, влажни помещения и др.) Е необходимо да се използва специална мазилка.

След нанасянето на грубия слой се оставя да изсъхне и завършващият слой на мазилката се поставя над самите върхове на маяците. Окончателният разтвор за мазилка трябва да се смеси много добре преди да се приложи с миксер, за да се получи хомогенна маса без бучки, за да се осигури равна повърхност. След нанасянето на покритието се оставя да изсъхне и да се търка, докато се получи идеално равна повърхност.

Визуално можете да видите всички етапи на видеото "изравняване на стени с мазилка", което е представено на нашия уебсайт.

За да получите идеално равна повърхност, е важно да запомните:

  • Независимо кой слой от сместа се прилага върху стената, процесът винаги започва отдолу нагоре, така че горните слоеве да не плуват и да имат надеждна основа;
  • при стартиране на нов етап предишният слой трябва да се остави да изсъхне, докато е указано в ръководството за употреба на използвания материал;
  • за да получите ефективен резултат, не е нужно да спазвате качеството на материала и работния инструмент. Използването на готови смеси и надеждни устройства ще спести ремонта ви от негативни изненади!

Лесно работите и стените!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да почистите стената на шпакловкаКак да почистите стената на шпакловка
Изисквания за мазилкаИзисквания за мазилка
Стенна декорация със стенописиСтенна декорация със стенописи
Подравняване на стените със собствените си ръце - как да изравнявате стените с гипсокартонПодравняване на стените със собствените си ръце - как да изравнявате стените с гипсокартон
Как да се изравни стената в банята. Подготовка на стените преди боядисване.Как да се изравни стената в банята. Подготовка на стените преди боядисване.
Подравняване на стените с профили на фарПодравняване на стените с профили на фар
Машинна мазилка нова технология за стени изравняванеМашинна мазилка нова технология за стени изравняване
Подравнявайки стените на фаровете, как правилно да подреждате фаровете със собствените си ръцеПодравнявайки стените на фаровете, как правилно да подреждате фаровете със собствените си ръце
Как да се изравнят таван в принципите за инсталация на дървена къща, материалите и описанието на…Как да се изравнят таван в принципите за инсталация на дървена къща, материалите и описанието на…
Подравняване на стените - съветите на капитанаПодравняване на стените - съветите на капитана
» » Етапи на подравняване на стените